УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Оздоблення фасаду сайдингом після утеплення пінополіуретаном

kak-pravilno-sdelat-sayding

Утеплення та оздоблення фасаду — це завершальні етапи будівництва, після яких будинок стає теплим і красивим. Ці роботи допомагають скоротити тепловтрати, знизити витрати на опалення. Вони істотно поліпшують не тільки нові будинки, а й кардинально змінюють будівлі, зведені 10-20 років тому, роблять їх більш естетичними і сучасними.

 Чим обробити фасад будинку?

 Як утеплювач люди все частіше вибирають пінополіуретан, тому що цей матеріал володіє рядом унікальних характеристик. Він легкий, міцний, надійний, добре «прилипає» до різних будматеріалів, таким як дерево або цегла. При цьому ППУ має низьку паропроникність і теплопровідність, його можна використовувати в якості звукоізолюючого матеріалу.

C

C

Для оздоблення стін фасаду часто використовують сайдинг. Цей сучасний матеріал дозволяє в короткі терміни добитися відмінного результату, він робить будинок красивим, перетворює його, при цьому коштує не надто дорого, що дуже важливо. У сайдинга багато переваг, серед них:

 — Надійність;

— Легкість монтажу;

— Стійкість до дії сонячного світла і опадів;

— Мала вага.

Як облицювати стіни сайдингом

 Плануючи роботи з утеплення та оздоблення фасаду будинку, потрібно точно знати, як здійснити теплоізоляцію стін під сайдинг. Для початку необхідно встановити обрешітку, очистити поверхню стін від пилу і жиру, тільки після цього можна буде переходити безпосередньо до процесу утеплення. Якщо монтаж сайдингу виконується за допомогою металевих напрямних, потрібно обов’язково зробити терморозривом.

Для цього під кожну рейку підкладають пінополістирол товщиною 1 см, цей матеріал послужить барєром, не дасть утворитися містках холоду. Коли попередні роботи завершені, оператор в кілька етапів завдасть пінополіуретан шаром 5-8 см. Коли матеріал повністю застигне, роботи поутепленю можна вважати завершеними. Тільки після цього слід переходити до наступного етапу — встановлення сайдинга.

 Монтаж можна зробити самостійно, проте це загрожує серйозними проблемами, адже результат може вийти незадовільним. Краще доручити цю роботу професіоналам, які добре розбираються в численних нюансах монтажу. Вони зроблять все швидко і якісно, ​​при цьому господар будинку заощадить власні сили і час.

Види сайдінга для фасадних робіт

 Сайдинг — зручний і довговічний матеріал, який широко використовують для облицювання фасадів. Їм можна обробляти стіни і цоколі цегляних і дерев’яних будівель, гаражі, дачні будиночки та інші споруди. Для виробництва панелей застосовують різні матеріали, що дозволяють домогтися бажаного естетичного ефекту. Існує 6 основних видів цього облицювального матеріалу.

Вініловий сайдинг

Цей вид найбільш популярний, більшою мірою через свою невисоку ціну. Панелі зроблені з ПВХ, вони витримують різні погодні умови, стійкі до дії грибків, вологи, добре витримують перепади температур. Якісний матеріал не тріскається і не вигоряє на сонці, не роздувається, він добре переносить як низькі, так і високі температури, тому його можна застосовувати в різних кліматичних зонах. Крім того, вініловий сайдинг легкий, безпечний, не схильний до корозії і гниття.

Алюмінієвий сайдинг

Міцність, легкість, гарний зовнішній вигляд, широкий вибір кольорів — основні переваги цього виду сайдинга. Алюмінієві панелі не горять, вони пожежобезпечні, проте матеріал необхідно захищати від корозії, інакше він прослужить не дуже довго. Щоб запобігти псуванню, на поверхню плит наносять фарбу або ПВХ-плівку. Потрібно врахувати, алюміній погано переносить удари, на ньому залишаються вм’ятини, поетомуфасад, облицьований цим видом сайдінга, потрібно оберігати від такого роду навантажень.

  Сталевий сайдинг

Плити, зроблені із сталі, відрізняються більшою міцністю, вони довговічні, краще переносять ударні та інші механічні навантаження. Однак цей вид сайдинга досить важкий, його можна використовувати лише в тому випадку, коли фундамент будівлі розрахований на серйозні навантаження. Плити покриті спеціальним складом, тому не іржавіють, їх можна мити водою, не побоюючись ушкоджень. Панелі відмінно виглядають, надають будівлі більш сучасний вигляд.

Цементний сайдинг

Цей вид облицювальних плит зроблений з суміші волокон деревини і цементу. У процесі виробництва матеріал піддають дії високих температур, тому він стає досить щільним, купуючи необхідні для сайдинга якості: стійкість до вологи, перепадів температур і дії вогню. Текстура плит по виду нагадує поверхню дерева, що виглядає дуже красиво.

 Дерев’яний сайдинг

Зовні цей матеріал дуже схожий на натуральне дерево, а за структурою нагадує МДФ. Волокна деревини та спеціальні сполучні компоненти спресовують під дією високих температур, утворюючи з них плити. Це досить дорогий сайдинг, тому його не надто часто використовують. Потрібно врахувати, що цей облицювальний матеріал горючий, здатний вбирати вологу, тому застосовувати його потрібно акуратно.

Керамічний сайдинг

Ці облицювальні плити розроблені в Японії, вони зроблені з суміші силікатних, цементних та волокнистих матеріалів, підданих високотемпературної загартуванню. Після обробки матеріал твердне, на нього наносять спеціальне покриття, властивості якого на кшталт кераміці. Такий вид сайдинга добре витримує складні погодні умови, не вигоряє, відмінно виглядає в протягом тривалого часу. У нього багато переваг:

— Високі тепло- і звукоізоляційні властивості;

— Сейсмоустойчивость;

— Міцність;

— Хороші вогнетривкі якості;

— Безпека;

— Здатність до самоочищення.

Сайдинг — це універсальний матеріал, який відмінно підходить для оздоблення фасаду будівлі після утеплення пінополіуретаном. Він не тільки покращує зовнішній вигляд будинку, але і допомагає захистити ППУ від дії УФ-випромінювання.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *