УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Схема утеплення каркасного будинку: вибір технології

867519228d1d5325856fc61d710ded0e_L

Ви збираєтеся побудувати своїми руками або купити каркасний будинок? Вітаємо: каркасні будинки — один з наймодніших сьогодні світових трендів. У США, Німеччині, Франції мода на такі будинки не проходить багато років, бо каркас і обшивочний матеріал — конструкція легка, що не вимагає заливки потужного фундаменту, і разом з тим досить довговічна. На думку фахівців, грамотно зведені каркасні будинки здатні прослужити господарям вірою і правдою більше ста років. Звичайно, є у них і мінуси — зрозуміло, що легковажність будинку тягне підвищену рухливість і відносну нестійкість конструкції, але хто буде замислюватися про такі дурниці, якщо будинок зводиться дуже швидко і при цьому цілком доступний за ціною ?!

При утепленні каркасного будинку головне завдання вибір теплоізоляційного матеріалу і технології монтажу утеплювача в будівництві нового будинку або ремонті.

uteplenie_karkasnogo_doma124Каркас без утеплення — гроші на вітер

А ось про різницю між американським кліматом і російськими погодними умовами задуматися необхідно. Враховуючи те, що при зведенні стандартного каркасно-щитового будинку товщина обшивки разом з обробкою не повинна перевищувати 3-4 см, особливу увагу слід звернути на утеплення простору між зовнішньою і внутрішньою обшивкою споруди. З чого б не були зроблені щити — фанера, ДСП, пластикові панелі — без надійного утеплення каркасного будинку всі ваші зусилля можуть піти прахом, бо в суворі російські зими однієї грубки або навіть сучасного обігрівача для прогріву будинку буде недостатньо.

І тут постає вибір утеплювача. Часи, коли в порожнину між стінами засипали солому, стружки або тирсу, давно канули в Лету. Прогрес не стоїть на місці, а мода укупі з новими технологіями диктує принципово нові способи утеплення каркасного будинку. Слід пам’ятати про головне — утеплювач повинен мати низьку теплопровідність, адже він не зігріває приміщення, а лише перешкоджає зникненню тепла. Тому до вибору матеріалу для утеплення житла слід підійти досить ретельно.

uteplenie_karkasnogo_doma123Види утеплювачів

Ви ще не вибрали, який саме утеплювач для дому ви будете використовувати? Зверніться до нас — фахівці компанії «Тіссол» з радістю прийдуть вам на допомогу і розкажуть про всі матеріалах, домінуючих на сучасному будівельному ринку.

Пінопласт. Головна його перевага — невисока вартість. Крім того, він дуже легкий і не боїться вологи. На цьому його достоїнства вичерпуються, недоліків незрівнянно більше. Пінопласт — високотоксичний матеріал, що укупі з його воспламеняемостью може становити серйозну потенційну небезпеку. Крім того, він не рятує від шуму і погано переносить механічні деформації.
Мінеральна вата. Серед переваг цього утеплювача — невисока теплопровідність, гарна шумоізоляція, стійкість до вогню і температурних перепадів. Але і мінуси є, основний з яких — висока схильність до впливу вологи. При використанні мінеральної вати для утеплення каркасного будинку без гідроізоляції не обійтися, а це збільшує терміни і вартість споруди. Крім того, вату досить складно монтувати, до того ж термін служби її невеликий: через 25-30 років утеплювач доведеться міняти.
На відміну від мінеральної вати, ековату можна сміливо назвати екологічно чистим матеріалом. Вона робиться на основі подрібненого паперу з додаванням штучних матеріалів і просочується водним розчином борної кислоти, яка запобігає появі цвілі і грибка. Проте всі недоліки мінеральної вати як утеплювача до ЕКОВАТУ теж застосовні: вона недовговічна, нестійка до вологи і вогню.
Найбільш сучасним матеріалом для утеплення житла фахівці вважають пінополіуретан (ППУ). Цей напилюваний матеріал краще за всіх інших матеріалів зберігає тепло, чудово переносить вологість, не токсичний. Саме ППУ наша компанія рекомендує в якості універсального утеплювача практично для всіх видів каркасних будинків.

Утеплення пінополіуретаном
Слід мати на увазі, що який би з цих матеріалів ви не вибрали, в утепленні потребують не тільки стіни, але і підлогу зі стелею. Тільки комплексне утеплення каркасного будинку здатен повною мірою зберегти тепло і захистити господарів від зовнішнього холоду.

uteplenie_karkasnogo_doma_15 причин вибрати пінополіуретан

Пінополіуретан в широкому сенсі — це чарункова пластмаса на основі газів-поліефірів. Цим і пояснюється його низька теплопровідність — ППУ на 80% складається з газу, який утримує тепло, інша частина — стінки осередків. Залежно від ступеня твердості, еластичності, ваги, існує кілька видів ППУ. Це м’які (всім відомий поролон належить до їх числа), еластичні (з них роблять ручки для перемикачів швидкостей в автомобілі, велосіденія та багато іншого), і жорсткі. Останні і використовуються в будівництві для збереження тепла в приміщеннях.

Ви ще сумніваєтеся, що пінополіуретан — оптимальний засіб для утеплення каркасного будинку? А от експерти компанії «Тіссол» впевнені — це матеріал майбутнього! Ось 5 причин вибрати ППУ.

Стовідсоткова екологічна безпека. Всі знають, що ППУ є основою для виготовлення дитячих матраців, іграшок, м’яких меблів, ущільнювальної гуми для холодильника і багатьох інших предметів побуту
Простота монтажу. При утепленні стін ППУ розпилювач просто направляється на стіну і наноситься рівномірним шаром. Через недовгий час суміш, чимось схожа на монтажну піну, твердне, утворюючи герметичну захисну оболонку стіни. При цьому не можна не відзначити, що ППУ чудово лягає на будь-яку поверхню: дерево, пластик, метал.
Стійкість до впливу вогню. Цей унікальний матеріал не тільки не горить сам, але і перешкоджає поширенню полум’я.
Економічна ефективність. Утеплення будинку за допомогою ППУ відбувається дуже швидко, до того ж він досить довговічний — за оцінками експертів, він здатний прослужити близько 100 років.
Безшовна монолітна конструкція утеплювача і відсутність стиків не залишає можливості вітрі і морозу проникнути в будинок і надійно зберігає тепло всередині приміщення.
Технологія процесу утеплення неймовірно проста. Перед початком процедури розпилення ППУ необхідно ретельно очистити поверхню від пилу і бруду. Стирчать шурупи і цвяхи необхідно видалити. Зазор між частинами каркаса заповнюють монтажною піною. Після цього бажано почекати добу, після чого можна наносити пінополіуретан.

 

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *