УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення каркасного будинку зсередини — комфорт і турбота про сім’ю

Без-имени-6

Є один реальна людина (наш сучасник і співвітчизник, живе і процвітає в Москві), який стверджує, що до 33 років збулися абсолютно всі його мрії. Бажання, про які він мріяв в дитинстві, стали дійсністю, а сподівання, снилися в юності, втілилися в життя і стали реальністю. Він анітрохи не лукавить душею і абсолютно не дивується заздрісним поглядам знайомих і питань: невже не нудно жити без мрії? На його думку, життя без мрії набагато легше, ніж існування з невиконаними бажаннями, бо відсутність грошей, часу, сил для втілення мрій в життя серйозно виснажують нервову систему. Чи то справа час, коли все, про що мріялося, збулося — живи і насолоджуйся, радуйся тому, що став володарем щастя не на старості років, а вже в молодості.

Можливо, у цієї людини невисокі життєві запити і приземлені цілі. Не виключено, що якщо дати йому спробувати щось таке, про що не знає, не бачив, не відчував, то його уявлення про гармонію і комфорті зміняться. Але не можна не порадіти за нього, бо зовсім небагато людей можуть назвати себе щасливими: за даними статистичних опитувань, таких трохи більше 11% від загального числа опитаних. При чому тут утеплення каркасного будинку, запитаєте ви? Та при тому, що всі люди, які побудували власний будинок, називають себе щасливчиками. Утеплення каркасного будинку зсередини виправдано, коли теплоізоляція зовні неможлива. Для збереження комфортного мікроклімату в приміщенні при утепленні будинку зсередини необхідно передбачити ретельну гідроізоляцію. І за себе — тепер не доведеться мерзнути взимку, і за виправдати віру в порядних і добрих людей, якими є всі без винятку співробітники теребовлянської фірми.

Що потрібно для щастя власникам каркасних будинків

Зараз, коли будівництво приватних котеджів придбало велику популярність і стало доступно багатьом людям, більшість з них вибирає каркасні будинки. Легкі, але міцні конструкції відрізняються простотою і швидкістю будівництва: двоповерхову споруду можна звести за кілька тижнів. Сучасні каркасні будинки зовсім не схожі на ненадійні времянки, якими вони були ще кілька десятків років тому. Технологія будівництва будинку з готових дерев’яних рейок, міцно скріплених один з одним, забезпечує вельми тривалу експлуатацію: так, при грамотному будівництві каркасний будинок здатний прослужити більше 80 років. До речі, в Європі та США деревина часто використовується не тільки для виготовлення каркаса, але і при зовнішній обшивці, в той час як в Росії облицювання фасадів відбувається найчастіше за допомогою пластикових панелей, керамогранітних плит, сайдингу та інших штучних матеріалів.

Такі будинки мають безліч переваг перед цегляними будівлями: вони мають невисоку собівартість, не схильні до усадки, не вимагають заливки глибокого фундаменту, екологічно безпечні. Але є і мінус: стіни будинків з ОСП-панелей дуже тонкі, і навіть закладка утеплювача не рятує від сильних морозів. Тому будь-який власник подібної споруди, порадівши будівництво власного житла, неминуче стикається з необхідністю утеплення нового каркасного будинку. Тільки провівши всі теплоізоляційні роботи грамотно і коректно, можна відчути себе по-справжньому щасливим.

Три варіанти стати щасливим

Утеплення каркасного будинку зсерединиБез-имени-7

Коли влітку будуєш будинок, неможливо навіть уявити, що в такому прекрасному новій споруді може бути холодно, сиро і незатишно. Можна, звичайно, почекати до зими і наочно переконатися в тому, що каркасний будинок потребує утеплення. Але навряд чи це буде розумно: хвороби і хвороби ще нікому не додавали щастя. Тому для того щоб зробити будова теплим, у господаря є багато часу до осінньої вогкості — утеплення каркасного будинку зсередини або ззовні краще проводити влітку. Завдяки тому, що такі будинки не схильні до усадки, проводити утеплення та оздоблювальні роботи можна відразу після закінчення будівництва. Займаючись стінами, не варто забувати про підлога і стеля — тільки комплексна теплоізоляція здатна надійно захистити внутрішнє приміщення і його мешканців від зимову холоднечу і холодів, причому згідно з дослідженнями, через стелю йде приблизно на 20% тепла більше, ніж крізь стіни.

Без-имени-8Варіантів стати щасливим всього три, для цього потрібно застосувати один з методів утеплення каркасного будинку:

  1. внутрішнє утеплення
  2. зовнішнє утеплення
  3. двостороннє утеплення

У північних широтах оптимально використовувати теплоізоляцію будинку зовні і зсередини одночасно. Досягнутий ефект при цьому вельми вдалий, проте вимагає великих витрат і не завжди доцільний. Не слід забувати про підвищене навантаження на каркасну основу тяжкості утеплювача.

Зовнішнє утеплення — найефективніший, воно не тільки краще зберігає тепло в будинку, але і сприяє збільшенню терміну служби стін, захищаючи їх від води і вітру. При зовнішньому утепленні стін можуть бути використані технології мокрої штукатурки, при якій утеплювач наноситься на стіну будівлі, і навісного фасаду, коли матеріал закладається в осередки нового каркаса. Останній спосіб є оптимальним, оскільки він простіше, ефективніше з точки зору теплоізоляції і дає можливість варіативності зовнішньої обробки стін. Однак цей процес довгий, віднімає багато сил, тому навіть після завершення всіх робіт власник будинку не може почувати себе повністю щасливим.

Щастя стає ближче

Зовнішнє утеплення будівлі можливо не завжди, тому дуже часто власники каркасних будинків використовують внутрішнє утеплення. Слід зазначити, що якщо при зовнішній теплоізоляції найчастіше використовують мінеральну вату, то при утепленні зсередини найбільш популярний пінопласт або ЕППС — екструдований пінополістирол, покращений варіант пінопласту. Він просто в монтажі, відрізняється невисокою вартістю і екологічною чистотою.Без-имени-9

Технологія утеплення каркасного будинку зсередини проста і не відрізняється від загальноприйнятих норм: все той же багатошаровий пиріг, все ті ж вимоги до вентиляційних зазорам і гідроізоляції. Рівні стіни каркасного будинку не створять труднощів при монтажі утеплювача.

Перший шар — паробар’єр, відвідний вологу від утеплювача (важливо не переплутати сторони!).

Наступний етап — монтаж несучих конструкцій з дерев’яних рейок або металевого профілю. Перший варіант безпечніше і не притягає холод, тільки деревину обов’язково потрібно обробити засобом від комах. Другий варіант легше по вазі і часто дешевше.

Між рейками закладається утеплювач — наприклад, пінопласт. Цей матеріал не володіє видатними теплозахисними властивостями, тому краще всього укладати два шари в шаховому порядку, скріплюючи їх не тільки клеєм, але і пластиковими дюбелями-парасольками.

Все це обшивається гідроізоляційної плівкою фольгою всередину приміщення. Гідроізоляція перешкоджає надходженню вологи зсередини і захищає утеплювач від намокання, запобігаючи виникненню вогкості.

Останнім шаром монтуються гіпсокартонні пластини або ПФХ-панелі, після чого можна переходити до фінішної облицюванні внутрішнього приміщення — фарбування, обклеювання шпалер, монтажу пробкових панелей.

Після всього цього тривалого і виснажливого комплексу робіт господар будинку не може не відчути себе щасливим, радіючи за себе, близьких, сама будова, яке стало вже рідним. Але як дворовій команді «Юність» далеко до «Барселони», так і власникові такого каркасного будинку невідомо справжнє щастя. Однак на відміну від футболістів, яким дуже далеко до рівня світових зірок, кожен власник каркасного будинку може відчути справжнє тепло і стати дійсно повністю щасливою людиною.

Простота і гармонія істинного щастяБез-имени-10

 Що для цього потрібно? Дуже небагато, по суті — взагалі нічого, бо за людину все зроблять професіонали. Треба просто усвідомити головний момент: кращий утеплювач на сьогоднішній день — це не насипні або плитні матеріали, а напилювані речовини, які перетворюються з рідкого стану в тверду поверхню прямо на ваших очах. Найпоширенішим матеріалом є пінополіуретан, який являє собою суміш двох складових: поліола (смоли) і Ізоціонат — затверджувача. Подається під тиском матеріал змішується в пістолеті спеціального апарату Reactor E- XP2 і заповнює герметичним шаром всі порожнечі, після чого рівномірно наноситься на стіни, підлога, стеля. Зазвичай для внутрішнього утеплення використовується ППУ невисокої щільності — до 12 кг / кв. м, що дозволяє стінам дихати. При зовнішній теплоізоляції використовуються вже матеріал більш високої щільності — до 40 кг / кв. м.

Замірщикдля огляду приміщення та розрахунку необхідної кількості матеріалів приїжджає в буБез-имени-11дь зручно час абсолютно безкоштовно. Після складання договору затверджується дата робіт — весь будинок можна утеплити за один робочий день! Ви, сидячи в тіні яблунь і покурюючи трубку, можете особисто переконатися в простоті і надійності напиляється технології теплоізоляції. Утеплення каркасного будинку зсередини пінополіуретаном дає рівну і дихаючу поверхню, яка чудово зберігає тепло і не вбирає вологу. Полимеру не страшні вогонь, отруйні речовини, механічні пошкодження. Він не просто служить багато років, а практично вічний. Мати на довгі роки власний будинок, утеплений швидко і легко, з мінімальною витратою сил і засобів, надійно і професійно — чи це не справжнє щастя ?!

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *