УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення будинку

2 _1

Теплоізоляція при будівництві житлового будинку
 
Задуматися про теплоізоляції свого будинку необхідно ще на стадії проектування. Це позбавить від безлічі проблем в майбутньому при експлуатації житла. Пінополіуретан, як утеплювач, можна починати використовувати на самому початку будівництва, а саме утеплити фундамент. Краще зробити це по зовнішній стороні, між землею і матеріалом фундаменту. Це створить ефект подушки, яка буде підтримувати стабільну температуру фундаменту цілий рік. На другому етапі ППУ можна застосувати при зведенні стін. Це можна зробити трьома способами:
 
1. Напилення пінополіуретану зовні на матеріал стін (цегла, ракушняк, пінобетон і т.д.). Це найефективніший спосіб зберегти тепло стін. Підходить під різні види фінішної обробки (вагонка, сайдинг, штукатурка та ін.).

2. Напилювання зсередини приміщення на стіни під зашиття (гіпс, вагонка, мдф і т.д.).

3. Заливка пінополіуретану в простінки між основними матеріалами стіни. Застосовується технологія заливки, що має такий же ефект як і напилення.

Третій і найважливіший етап — це утеплення покрівлі. Як відомо, основна маса теплого повітря випаровується через дах. Саме тому утепленню даху треба приділити особливу увагу. Для покрівлі можна застосувати два варіанти нанесення пінополіуретану: зсередини і зовні.

1. Зовні утеплювач наноситься на основний матеріал покрівлі (шифер, метал, плити і т.д.) з подальшим забарвленням для захисту від ультрафіолету. Поверхня покрівлі перед нанесенням гідроізоляційного пінополіуретану необхідно очистити від забруднень і при необхідності осушити. Для захисту від сонячних променів, аналогічно як у євроруберойду насипається крихта, у гідроізоляційного пінополіуретану наноситься еластомірний шар. Додатковий шар, крім захисту від УФ променів, створює зміцнюючі покриття, з яким гідроізоляційний пінополіуретан набуває ще кращі механічні властивості в порівнянні з єврорубероїдом.

2. Зсередини утеплювальний матеріал наноситься на матеріал покрівлі і на несучі конструкції для створення безшовної конструкції і додаткового захисту від зовнішніх факторів.

Шар пінополіуретану в 5 см. буде достатньо для утеплення покрівлі в багатьох регіонах України.
 
 Утеплення свого приватного будинку пінополіуретаном.
 
Чим більше уваги ми приділимо утеплення та гідроізоляції нашого будинку, тим комфортніше створимо мікроклімат усередині свого житла. Утеплити ваш будинок пінополіуретаном можна кількома способами:
 
Найправильніший і відповідно ефективний метод наносити пінополіуретан в момент спорудження стін (в порожнечі стін). Також можна застосувати даний матеріал на стіні під облицювальний матеріал (гіпсокартон, вагонка, сайдинг та ін.)
 
Цей матеріал в будівництві приватного будинку дозволить піти від величезної витрати дорогих в наш час будматеріалів і значно полегшити конструкцію всього будинку. Це, у свою чергу, знизить навантаження на фундамент і продовжить довговічність конструкції. Застосування у всьому світі методи будівництва будинків за схемою сендвіч-панелей безпосередньо пов’язана з пінополіуретаном, так як він і є основним матеріалом. Зведення будинку за принципом сендвіча займає набагато менше часу і вимагає менше трудовитрат. Така теплоізоляція приватного будинку прослужить весь термін експлуатації (50-70лет) і буде зберігати тепло набагато ефективніше інших матеріалів.
 
 Переваги ППУ при утепленні і гідроізоляції даху будинку:
 Перевага перша.

— Напилювання гидроизолирующего пінополіуретану, покриває покрівлю безшовної мембраною, яка захищає від вологи весь обсяг плоскої покрівлі. Відсутність швів дозволяє уникнути появи щілин, що викликають проникнення опадів на бетон, з наступним його руйнуванням замерзаючої вологою.

Перевага друга.

— Гнучкість матеріалу, дозволяє гідроізолювати будь-які складні поверхні, якими можуть бути виступаючі і неправильні форми на даху. Арматура, що стирчить з бетону, є суттєвою проблемою при наплавленні покриттів з євроруберойду. Її необхідно зрізати, оскільки навіть невеликий стирчить шматок арматури з бетону, здатний розірвати євроруберойд як при експлуатації покрівлі, так і під час виконання робіт. Простежити якість покриття з євроруберойду, в цьому випадку досить складно, шлюб може бути виявлений не відразу, а тільки через деякий час. Гідроізоляційна заливка з пінополіуретану дозволяє уникнути зазначених проблем, оскільки покриває достатнім шаром будь-які нерівності в плоскій покрівлі.

Перевага третя.

— Легкість покрівельного пінополіуретану дозволяє створювати не тільки гідроізолюючу захист, але одночасно і теплоізоляцію для плоскої покрівлі.

Перевага четверта.

— Простота в обслуговуванні та експлуатації покрівельного пінополіуретану ще одну істотну перевагу перед єврорубероїдом.

Перевага п’ята.

— «Точка роси» — це ще одна серйозна проблема наплавляються покрівель. Покрівельний пінополіуретан, завдяки своїм теплоізоляційним характеристикам, зводить до мінімуму проблему з точкою роси. Утворення конденсату між бетоном і гідроізоляцією стає неможливим.
 
Якщо при розрахунку будівництва свого будинку ви закладете в проект утеплення пінополіуретаном фундаменту, стін і даху, то ці вкладення допоможуть у майбутньому заощадити багато коштів на енергоносіях.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *