УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення житлових приміщень: специфіка і нюанси

ee68a9df1200997b07be8fb0bbdb9f29_L

Хочемо чесно попередити всіх читачів, які збираються будувати новий будинок або мають намір робити ремонт в старій споруді з проведенням робіт по утепленню житлового приміщення. Це необхідно, але при цьому треба знати, що зовнішнє утеплення ефективніше внутрішнього — оповита зовні шаром утеплювача, стіна на морозі не буде промерзати до мінусових температур. Інша справа, що воно далеко не завжди можливо: наприклад, в шахту ліфта при всьому бажанні не впихнути рулон мінеральної вати або блок пінополіуретану, тому утеплення стіни, що розділяє кімнату від ліфта, проводиться тільки зсередини. Крім того, часто немає бажання або можливості змінювати зовнішній вигляд будинку. Який утеплювач вибрати і з чого почати роботу по утепленню житлового приміщення?

uteplenie_zhilyh_pomeshhenij2Прості поради
Для початку — кілька простих і важливих порад

Якщо у вас промерзає окрему ділянку стіни, не починайте утеплювати тільки його. Необхідно проводити утеплення всієї стіни! Інакше холод буде розтікатися за межі утепленого ділянки, і всі ваші праці підуть нанівець. Економії при утепленні окремої ділянки не буде ніякої.
У разі холодного приміщення необхідне комплексне вирішення, тобто утеплення не тільки стін, але і підлоги зі стелею. Тільки таке повне утеплення житлового приміщення зсередини принесе потрібний ефект. Особливо це стосується окремо розташованих приватних будинків.
Перед монтажем утеплювача обробіть шви стіни, підлоги і стелі спеціальної клейової емульсією або гідроізоляційної грунтовкою, що перешкоджає утворенню грибка, а також продумайте систему вентиляції. Після установки прошарку волога буде конденсуватися і шукати шляхи проникнення всередину приміщення. Тому необхідно грамотно розрахувати вентиляційні зазори між стіною і утеплювачем.
Ще одна порада хочемо дати тим людям, які дуже довго думають, який вид утеплювача придбати для свого будинку і ніяк не можуть визначитися з вибором. Орієнтуйтеся на свої можливості. Що не кажи, але фінансовий фактор — головний при виборі утеплювача, і вибирати треба з тих, які по кишені. Якщо ж безліч альтернативних варіантів представляють нерозв’язну проблему для вибору — зверніться до компанії «Тіссол». Наші фахівці дадуть відповідь на всі питання і допоможуть підібрати той матеріал, який буде оптимальний саме для вашого приміщення.

uteplenie_zhilyh_pomeshhenij3Ми рекомендуємо пінополіуретан
При виборі теплоізолятора не варто звертати увагу на рекламні гасла і принадні заклики купити той чи інший утеплювач. Безумовно, такі характеристики, як вогнетривкість або екологічна безпека важливі, але навряд чи вони стануть визначальним фактором при виборі матеріалу. Необхідно орієнтуватися на 2 основні характеристики:

теплопровідність
вологостійкість
Ніякі додаткові критерії не врятують приміщення від холоду, якщо утеплювач елементарно не буде утримувати тепло в приміщенні. При цьому також вкрай важливо зберігати в приміщенні сухий і провітрюваний мікроклімат, бо тепло в поєднанні з вогкістю — ідеальний грунт для народження і зростання цвілі і грибка.

Зробити приміщення теплим можна за допомогою різних утеплювачів, які можна розбити на кілька великих груп, при цьому тонкі матеріали з фольгированной поверхнею відмітаємо відразу, бо вони не проходять наш конкурс за другим показником.
uteplenie_zhilyh_pomeshhenij4Сипучі матеріали (тирса, стружка, керамзит). Технологія утеплення за допомогою засипки поступово йде в минуле, оскільки вони не настільки добре утримують тепло, як сучасні матеріали, до того ж вельми піддані впливу вологи. До того ж з часом сипучі матеріали осідають, утворюючи в порожнині стіни незахищені ділянки, а необхідність установки обрешітки збільшує вартість робіт.
Мінеральні вати. Вони можуть бути в рулонах або у вигляді матів. Теплопровідність ват нижчий, аніж у сипучих матеріалів, але вони також схильні до утворення вогкості.
Рідкі утеплювачі (фарби, штукатурки, грунтовки). Багато хто вважає, що нанесення тонкого шару теплої штукатурки допоможе зберегти тепло в приміщенні навіть у сильний мороз. Це не так: її теплопровідність в 2 рази вище, ніж, наприклад, у пінопласту. Стало бути, для досягнення однакового ефекту необхідний шар штукатурки в 2 рази товще, ніж шар пінопласту. Враховуючи її вагу, це технологічно і економічно невиправдано.
Панелі з різних матеріалів (пінопласт, пінобетон). Легкість монтажу і невисока вартість панельних блоків дуже приваблива, проте, варто врахувати, що вони не тільки зменшують корисну площу приміщення, але і володіють високою токсичністю і горючістю. Окремо треба сказати хороші слова про пробкових панелях. Зроблені з кори дуба, вони абсолютно безпечні, не горять, не бояться вологи і при цьому вельми ефектно виглядають на стіні, так що часом навіть не потрібно ніякої фінішної обробки.

uteplenie_zhilyh_pomeshhenij5Самим кращим методом утеплення житлового приміщення зсередини можна вважати напилення пінополіуретаном (ППУ). Ця технологія розроблена відносно недавно, але вже користується великою популярністю. Монтаж утеплювача відбувається дуже швидко і не вимагає попередньої підготовки стіни. Безшовна поверхня високої щільності не дасть можливості для утворення містків холоду. При цьому ППУ не пропускає шум і абсолютно не чутливий до впливу температури, вологи і вогню.
Фахівці компанії «Тіссол» рекомендують для утеплення саме ППУ, при цьому не слід вважати це рекламним ходом. Ми розповідаємо про пінополіуретані не тому, що з ним працюємо. Навпаки, ми використовуємо ППУ саме тому, що він найкращий утеплювач з усіх.

Як утеплити житлове приміщення

Визначившись з вибором утеплювача, можна приступати безпосередньо до робіт з утеплення приміщення зсередини. Процес цей універсальний практично для всіх видів утеплювачів і включає в себе декілька обов’язкових етапів.
Стіни необхідно підготувати. Їх очищають від старої фарби і шпалер, штукатурять і грунтують, після чого обробляють антибактеріальними розчинами. При цьому ідеально рівна поверхня стіни потрібно для монтажу плиткових утеплювачів, в той час як використання ППУ допускає нерівність стін в межах 1-2 см, і це ще один плюс до використання цього матеріалу.
При утепленні плитами на стіни наноситься клей, до якого щільно притискають пінопласт або пеноплекс. Монтаж проводиться встик знизу вгору. Плити необхідно розташовувати в шаховому порядку (як при цегляній кладці). Після цього кімнату необхідно закрити на добу, потім, коли клей висох, проводиться додаткове зміцнення стіни дюбелями. Усього цього можна уникнути при напиленні ППУ.
Після монтажу утеплювача необхідно обробити стики монтажною піною і заклеїти клеєм або скотчем.
Для фінішної обробки на вату або пінопласт клеять армовану решітку, яку потім штукатурять і зверху клеять шпалери або будь-який інший матеріал, вибраний для декоративного оздоблення внутрішнього приміщення.

Утеплення приміщення зсередини — процес не занадто складний і трудомісткий. Однак він вимагає точного розрахунку і максимальної уважності, бо найменша помилка може призвести до скупчення вологи і розмноженню бактерій. Тому не варто проводити ці роботи самостійно. Довіртеся професіоналам — зверніться до нас. Наші фпхівці, що мають багаторічний досвід утеплення як житлових будинків, так і виробничих приміщень, допоможуть створити у вашому приміщенні райський оазис тепла і затишку.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *