УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Теплий фасад — комфортний будинок

6cff81ed2fd5fd02c6bfe5986e55231b_L

Ви знаєте, що найбільше тепла будь-яку будівлю втрачає через фасад? Тепер будете знати: через стіни йде 35% тепла з внутрішніх приміщень. Для порівняння: через дах або стелю 25%, через пів або підвал 15%. Решта 25% тепловтрат припадають на вікна, двері і вентиляцію. Внаслідок цього утеплення фасадів будівель необхідно — чим краще ви підготуєтеся до зими, тим комфортніше буде знаходитися в приміщенні в сильні морози. Не скрізь і не завжди можливо провести роботи по теплоізоляції стін зовні. Пам’ятники архітектури чіпати не можна, іноді елементарно не вистачає місця для проведення робіт, в дуже старих спорудах при наявності ризику пошкодити несучі конструкції утеплення стін проводиться зсередини. Внутрішнє утеплення не так ефективно. По-перше, через різницю температур в утеплювачі неминуче буде накопичуватися — зовнішня сторона фасаду промерзає, а внутрішня немає, ось і утворюються містки холоду. По-друге, незахищений фасад буде швидко руйнуватися під дією дощу, снігу, вітру та інших атмосферних впливів. По-третє, утеплення стін зсередини забирає значний простір, а хто з дбайливих господарів добровільно піде на зменшення житлоплощі ?! Тому утеплення будівель найкраще проводити зовні.

uteplenie_fasadov_zdanij2Технології утеплення фасадів будівель
Утеплення фасадів будівель можна проводити трьома способами:

установка навісного вентильованого фасаду («сухе» утеплення);
нанесення шару штукатурки («мокре» утеплення);
метод утеплення, коли не потрібно ні навішувати фасадні конструкції, ні розводити тонни утеплюючих розчинів, коли взагалі нічого не потрібно, окрім єдиного телефонного дзвінка в нашу компанію  — швидку будівельну допомогу. Про це спосіб — в кінці статті. А поки ви будете готувати ручку, папір і мобільний телефон, розповімо про перші два методи.

Сухе утеплення являє собою каркасну конструкцію, яка кріпиться на фасад за допомогою дюбелів, без використання різних водних розчинів. Попередньо зміцнивши шар пароізоляції, на фасад кріпляться плити утеплювача, найчастіше мінеральна вата або пінополістирол. При цьому шар утеплювача менше довжини дюбелів. За рахунок цього утворюється повітряний прошарок, що служить вентиляцією, на честь якої цей спосіб утеплення і названий. На кінцях дюбелів монтується зовнішні навісні панелі з міцного антивандального пластику. Він може випускається в різних колірних гамах, тому є можливість вибрати бажаний варіант.

uteplenie_fasadov_zdanij3Вентильований фасад має як плюси, так і мінуси. До достоїнств такого способу можна, насамперед, віднести довговічність і практичність — немає необхідності доглядати за фасадом особливим чином, при цьому можна не сумніватися, що він прослужить не один десяток років. Крім того, монтаж вентильованої конструкції можна здійснювати цілорічно, незалежно від температури і вологості, в той час як утеплення будівель мокрою штукатуркою проводиться виключно влітку. Разом з тим в навісного фасаду є й мінуси. Насамперед, це значну вагу конструкції, що істотно обмежує його застосування: для слабких і старих стін такий спосіб не підходить!
Стики зовнішніх облицювальних плит подразумевают теоретичну можливість проникнення холоду, тому монтувати навісний фасад повинні тільки професіонали. Крім того, цей спосіб значно дорожчий, ніж нанесення штукатурки.

uteplenie_fasadov_zdanij4Мокре утеплення будівель

Цей спосіб утеплення фасадів будівель називають ще скріпленої теплоізоляцією, оскільки вона передбачає скріплення утеплювача (мінеральної вати або пінопласту) з фасадом за допомогою клейового цементного розчину. На утеплювач наноситься розчин для армування, в який вдавлюється металева сітка, і все це зовні покривається тонким шаром декоративної штукатурки. Це досить простий і надійний спосіб теплоізоляції фасадів, єдине обмеження якого, як вже було сказано вище, полягає в неможливості монтажу при негативних температурах. Якщо наносити штукатурку взимку, то влітку складові частини багатошарового «пирога» почнуть розширюватися, що може призвести до розтріскування і руйнування утепленого фасаду.

Зате якщо провести ці роботи в літній час, то, по-перше, можна заощадити гроші, по-друге, можна прикрасити облицювальну штукатурку якими елементами декору. Це вельми благодатний для творчості матеріал — можна кріпити будь-які елементи декору, що користується підвищеним попитом тоді, коли в будинку править жінка. Втім, супротивникам квіточок і рюшечек він теж підійде — штукатурка сама по собі приємна на дотик, може бути різних фактур і кольорів. Мокре утеплення можна проводити на фасадах будь-яких будівель, навіть з ослабленими стінами — незважаючи на багатошаровість «пирога», вага конструкції менше, ніж в навісного фасаду.
Ще одне безперечна перевага — відсутність швів, що практично виключає можливість витоку тепла з внутрішніх приміщень будівлі і не залишає шляхів для проникнення холоду в квартири.

Останнє згадана перевага «мокрого» фасаду (але аж ніяк не останнє за значимістю в плані теплоізоляційних характеристик) є головним козирем третього методу теплоізоляції фасадів — утеплення пінополіуретаном.

uteplenie_fasadov_zdanij6Вимовити складно, та, зате зробити легко! Вам не доведеться ні вішати фасади, хвилюючись, витримає стіна чи ні, ні щодня очищати черевики і відпирати штани від цементу і штукатурки, які заполонять весь ваш будинок на кілька тижнів, а то й місяців. Наносити ППУ настільки ж швидко, наскільки і чисто. За 1 робочий день чарівники з нашої компанії можуть обробити до 400 квадратних метрів поверхні, при цьому ні клею, ні штукатурки, ніякого сміття навколо. Приїхали, розпорошили, поїхали. Один день — і ваш будинок в теплі. Добре, пару днів на святкування і стільки ж на повернення в реальність. Разом максимум 5 днів!
Ви запитаєте: а що, власне, розпорошують? Пінополіуретан — полімер, що складається з смоли і затверджувача, які знаходяться в рідкому стані. При напиленні під тиском вони змішуються з киснем, у результаті на поверхні фасаду утворюється твердий шар утеплювача, що є як пароізоляцією, так і гідрозахистом, бо не пропускає воду. Так що стіни можна попередньо не готувати. А ще ППУ не горить, не пропускає шум, абсолютно не токсичний, тривалість його експлуатації більше 80 років. Головне, звичайно, в його дивовижних теплоізоляційних властивостях — коефіцієнт теплопровідності пінополіуретану в 3 рази нижче, ніж у пінопласту! Ну і не забуваємо про відсутність швів — повна герметичність утеплення дасть вам гарантію сухості і комфортної температури в будинку.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *