УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення фасаду: технологій багато, радимо одну

da8a96cfc8ca1dd33bc42677c8b9c7c6_L

У тих випадках, коли є можливість утеплити стіни будинку зовні, це набагато ефективніше і економічно більш вигідно, ніж утеплення стін зсередини. Навіть при мінусових температурах стіни вдома не будуть промерзати, і крізь них у вашу квартиру не зможе проникнути холод. Технологія утеплення фасаду увазі не тільки збереження тепло в приміщенні, а й захист стін. У цьому відношенні оптимально утеплювати фасад будинку пінополіуретаном. І, нарешті, новий зовнішній вигляд фасадів старих будинків укупі з утепленням — важлива причина зайнятися цією важливою справою. Існує декілька технологій утеплення фасаду, які можна розбити на 3 великі групи.

«Мокре» утеплення
«Сухе» утеплення
Утеплення пінополіуретаном

Розглянемо кожну з цих технологій детальніше, бо в кожної є свої переваги і недоліки.

tehnologija_uteplenija_fasada_ppu3Технологія «мокрий фасад»
Не варто думати, що назва має на увазі зволоження стін, при такому способі утеплення зовнішньої поверхні будинку застосовуються клейові і цементні розчини, звідки, власне, і пішла назва. Принцип цієї технології утеплення фасадів полягає в безпосередньому наклеюванні на очищену і підготовлену стіну плиткових утеплювачів. Це може бути пінополістирол, мінеральна вата, сендвіч-панелі. Утеплювач для надійності закріплюється пластиковими дюбелями, а поверх нього монтується армована решітка, що є основою для установки зовнішнього облицювання.
До плюсів «мокрого» утеплення треба віднести, насамперед, хороші теплоізоляційні властивості, довговічність (мокрий фасад здатний прослужити більше 70 років), до нього прекрасно підходять будь-які оздоблювальні матеріали — від сайдинга до гранітних плит. Мінус теж очевидний — складність монтажу, тут необхідний чіткий розрахунок і поступове виконання всіх етапів: треба чекати, поки попередній шар повністю висохне. Все це призводить до збільшення термінів робіт і їх подорожчання. Мокре утеплення краще проводити влітку, уникаючи різких перепадів температур. Крім того, технологію утеплення фасаду мокрим способом не рекомендується застосовувати для дерев’яних споруд, бо гідності того ж пінопласту — герметичність і водонепроникність — перетворюються в цьому випадку в недоліки: утеплювач не дає фасаду з природного матеріалу дихати.

Мокре утеплення фасадів може мати два різновиди: важку і легку. Іноді, особливо у випадку занадто нерівних стін, необхідний товстий шар штукатурки (до 5 см), яка надає значну вагу утеплювальної конструкції, звідси, власне, і назва. Для монтажу важкого фасаду необхідні міцні стіни з цегли або пористого бетону. Такий метод застосовується в зонах особливо холодного клімату. Товщина легкого фасаду не перевищує 1 см, шар штукатурки невеликий, армуючої сітки роблять із пластику, завдяки чому невелика вага такої конструкції здатні витримати будь-які стіни. На питання, який утеплювач використовувати при мокрому фасаді, однозначної відповіді немає, багато що залежить від кліматичних умов регіону, але в більшості випадків мінеральні вати вважаються надійнішими і ефективніше, ніж пінопласт.

tehnologija_uteplenija_fasada_ppu2Технологія «сухий фасад»
Цей метод називається так тому, що не припускає використання цементних розчинів для кріплення утеплювача. Всі зовнішні шари кріпляться виключно механічним способом. На несучій стіні кріпиться каркас з металопрофілю, між балками якого щільно укладаються утеплювальні блоки. Утворене відстань між стіною і утеплювачем служить для вентиляції і сприяє збільшенню терміну життя сухого фасаду. Недаремно такий метод називають ще вентильованим фасадом. У місцях, де дмуть постійні сильні вітри, така технологія утеплення фасаду не застосовуються — утеплювач дуже швидко видувається і втрачає свої головні властивості навіть якщо є вітрозахисна мембрана.

Плюси сухого фасаду наявності. Він дозволяє замаскувати недоліки несучої стіни, яку до того ж необов’язково попередньо готувати і вирівнювати. Роботи можна проводити в будь-який час року, при цьому вони проходять швидше, ніж установка мокрого фасаду. Сухе утеплення теж може бути як легким, так і важким. При першому для облицювання використовуються дошки і панелі невеликої ваги, які прикручуються або прибиваються до каркасу. При другому в якості декоративного шару використовуються красиві, але важкі кам’яні або гранітні плити, які вішаються на кронштейни. Цілком зрозуміло, що важкий вентильований фасад виправданий тільки при утепленні будівель з міцними стінами з каменю.

tehnologija_uteplenija_fasada_ppu4Технологія утеплення пінополіуретаном

Всупереч розхожій думці, утеплення фасаду будинку за допомогою ППУ зовсім не так дорого, як це собі уявляють деякі люди. Так, необхідний спеціальний апарат, до речі, вельми цікавий. Він називається Reactor Е-10, виробляє його американський концерн Graco, заснований в 1926 році і є одним з визнаних лідерів у сфері виготовлення систем транспортування, змішування і розпилення матеріалів. Електричний дозатор піни при невеликих габаритах — входить до будь-який ліфт — і відносно малій вазі (близько 70) володіє дуже високою продуктивністю. За один день за допомогою цього портативного розпилювача можна обробити до 100 квадратних метрів площі будь-якої геометричної форми.
Простий запуск, прозорі шланги, що дозволяють спостерігати за коректністю подачі матеріалів, надійна система змішування, можливість швидкого перемикання від гарячого або холодного розпилення до напиленню піною — все це робить апарат Reactor Е-10 ідеальною системою для багатокомпонентного дозованого розпилення при оздоблювальних роботах.

tehnologija_uteplenija_fasada_ppu5Так от, технологія утеплення фасадів пінополіуретаном користується все більшою популярністю завдяки тому, що всі роботи проводяться дуже швидко, не вимагають багатоетапної підготовки стін, до фінішної облицюванні фасад готовий вже на наступний день після обробки ППУ. При цьому пінополіуретан не тільки володіє винятковими теплоізоляційними властивостями завдяки безшовної поверхні і герметичності, а й кардинально змінює зовнішній вигляд будівлі, надаючи фасаду витонченість і респектабельність. З екологічної чистоти, жароміцності, морозостійкості, водонепроникності і довговічності цей матеріал для теплоізоляції фасадів не має собі рівних.
Технологія утеплення надзвичайно проста і схожа на нанесення монтажної піни: береш в руки пістолет і напилюють суміш полиола і Ізоціонат. Але, по-перше, у вас все одно немає апарату Reactor , а по-друге, професіонали зроблять це рівніше, швидше і якісніше. Та ще й з швидкою доставкою та гарантією, як це роблять майстри компанії «Тіссол», не перший рік є вітчизняним лідером у галузі використання ППУ при будівельних і ремонтних роботах. Грамотні менеджери, кваліфіковані фахівці, професійні монтажники, які мають багатий досвід робіт на різних об’єктах, готові надати весь спектр послуг з утеплення фасаду за допомогою найсучаснішого утеплювача для стін — від консультацій по будь-яких питань до доставки та проведення утеплювальних робіт. 

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *