УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення фасадів

9

У наших кліматичних умовах утеплення фасаду будинку є обов’язковим етапом будівництва. Саме завдяки виконанню таких робіт вдається не тільки знизити тепловтрати будинку, але й забезпечити збереження стінових конструкцій від впливу атмосферних опадів. Одним з найперспективніших вважається утеплення фасаду пінополіуретаном, який володіє унікальними фізичними властивостями і експлуатаційними характеристиками.

Утеплення фасаду пінополіуретаном

У сучасному будівництві обробка та утеплення фасаду може здійснюватися за двома технологіями, при цьому в обох випадках застосування ППУ дозволяє досягти істотного зниження тепловтрат.

Утеплення фасаду по «мокрою технології» припускає наступне закриття теплоізоляції штукатурними сумішами (у тому числі і декоративною штукатуркою).

Система вентильованого фасаду дозволяє застосовувати різні оздоблювальні матеріали (сайдинг, в тому числі і металевий, металопрофіль, вагонку, блок-хаус і багато інші декоративні покриття, монтовані за каркасною технологією). Утеплення пінополіуретаном дозволяє відмовитися від використання обов’язкових в інших випадках паро- і гідроізоляційних покриттів.

Незважаючи на істотні відмінності в цих двох технологіях зовнішньої обробки будинку, утеплення фасадів матеріалами на основі ППУ дозволяє істотно спростити процес монтажу теплоізоляції, що призводить до збільшення швидкості виконання робіт і дозволяє зменшити їх собівартість.

Чому саме пінополіуретан
Такий вибір утеплювача для фасаду будинку обгрунтований такими його якостями:

Низький коефіцієнт теплопровідності. За цим показником ППУ успішно конкурує з усіма іншими існуючими теплоізолюючими матеріалами. Завдяки цьому для утеплення фасаду достатнього невеликого шару пінополіуретану.

Двокомпонентна поліуретанова піна, застосовувана для монтажу теплоізоляції, має структуру з практично повністю закритими осередками (до 95%). Це зумовило низьке вологопоглинання одержуваного покриття, тому з’явилася можливість утеплити фасад без застосування гідроізоляційних плівок.

Низький коефіцієнт паропроникності у свою чергу забезпечив ще одну можливість заощадити на додаткових матеріалах, пароізоляція при влаштуванні утеплення з ППУ так само не потрібно.

Пінополіуретан може наноситися практично на будь стінові матеріали і несучі конструкції, необхідні для влаштування вентильованих фасадів. При цьому він має відмінну адгезію, тому застосування додаткового кріплення, як у випадку використання рулонного або плитного утеплювача, не потрібно.

Утеплення за даною технологією відрізняється значною довговічністю, покриття такого класу здатне надійно захищати будинок протягом 50 років і більше. При цьому коштувати враховувати і те, що ППУ позбавлений такого недоліку, як поступове сповзання з вертикальної поверхні під власною вагою. Дана теплоізоляція приклеюється суцільним килимом по всій поверхні фасаду.

Ще один важливий плюс такого утеплення — матеріал абсолютно не приваблює гризунів у відмінності традиційного пінопласту. І якщо для жителів висоток даний фактор відіграє незначну роль, то власник заміського будинку оцінить це якість по достоїнству.

Ціна утеплення будинку середніх розмірів порівнянна з вартістю придбання інших різних теплоізоляційних матеріалів і кріплення для них. Але при цьому ефективність покриття, його довговічність і простота нанесення на будь-які поверхні робить доцільним застосування ППУ навіть в промисловому будівництві.

Технологія утеплення фасаду пінополіуретаном
При мокрому способі утеплення матеріал напилюється на стіни будинку за допомогою спеціального обладнання. Перед тим як починати утеплення фасад повинен бути попередньо очищений, що забезпечить надійне приклеювання піни до поверхні. У процесі хімічної реакції відбувається розширення піни, що забезпечує заповнення всіх монтажних швів, тріщин і пор. Саме це гарантує якість теплоізоляції.

Після того як необхідний шар ППУ придбає проектну міцність, фасад армується склотканиною і може бути оштукатурений за стандартною технологією. За такою ж схемою виконується і монтаж вентильованих фасадів.
 

При необхідності утеплення вже облицьованого фасаду застосовується технологія заливки поліуретанової двокомпонентної піни. Даний спосіб особливо успішно використовується для забезпечення теплоізоляції будинків з цегляною облицюванням. У цьому випадку матеріал подається в порожнечі між основною стіною і обробкою за попередньо пробурених технологічним отворам невеликого діаметру.

Ми здійснюємо утеплення монтованих та існуючих фасадів будинків пінополіуретаном, ціна при цьому вас приємно здивує.

 

Об

Embrace gaming luxury at Glory's gaming suite .

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *