УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Пінополіуретан (ппу)- Полімер №1

Без-имени-7

Без-имени-7Пінополіуретан (ППУ) — це різновид газонаповнених пластмас (пінопластів), отриманий шляхом спінювання і подальшого затвердіння спочатку рідкої композиції. Структура ППУ представляє собою осередки, наповнені вуглекислим газом, повітрям або іншим газом.Одним з головних секретів унікальних теплоізоляційних властивостей ППУ є те, що до 98% всього обсягу матеріалу складає газова фаза у вигляді ізольованих осередків діаметром 0,2-1,0 мм, і тільки решту 2% ППУ становить твердий матеріал.

Пінополіуретан наноситься у вигляді рідкої композиції. При попаданні на ізольовану поверхню даний матеріал через лічені секунди спінюється, заповнюючи всі наявні тріщини, порожнечі, отвори і нерівності. Через 15-20 секунд утворюється твердий однорідний і монолітний теплоізоляційний шар. Пінополіуретановий шар має низьку теплопровідність 0,019-0,03 Вт / (м * С), не пропускає вологу і пар і є додатковим паро-, гідробарєром.

 

На сьогоднішній день, напилюваний пінополіуретан — це найсучасніша і ефективна тепло-, гідро- і звукоізоляція, одержувана на місці проведення робіт. Термін експлуатації ППУ перевищує 30 років.Без-имени-8

Пінополіуретани можна умовно розділити на дві групи — відкритопористий(еластичний) і закритопористий(жорсткий) ППУ.

Еластичний пінополіуретан— його ще називають відкритопористий, характеризується наявністю відкритої пористої структури, яка заповнена вуглекислим газом або повітрям.

Мал. Структура еластичного ППУБез-имени-9

Кількість відкритих осередків у даному виді ППУ досягає до 90% від загального обсягу. Відкритопористий пінополіуретан володіє низьким коефіцієнтом теплопровідності, є паропроникнимматеріалом і дуже хорошим звукоізолятором. Щільність пінополіуретану з відкритими осередками — 8 ÷ 20 кг / куб.м.

Основний напрямок використання еластичних пінополіуретанів це меблева та автомобільна промисловості, а також будівництво.

«Еластичний пінополіуретан»Без-имени-10

Жорсткий пінополіуретан— характеризується наявністю зачиненої пористої структури. Близько 98% всього обсягу ППУ складають закриті осередки, заповнені газом і тільки 3% становить твердий матеріал.

Мал. Структура жорсткого ППУБез-имени-11

Закритопористий пінополіуретан володіє високим коефіцієнтом теплопровідності, є волого-, паронепроникну матеріалом. Щільність пінополіуретану з закритими комірками — 25 ÷ 750 кг / куб.м.

Жорсткий пінополіуретан застосовують у будівництві, при виготовленні холодильної техніки, суднобудуванні. Пінополіуретан широко застосовується для тепло- і гідроізоляції всіляких ємностей, металевих та інших конструкцій, а також труб і дахів.

«Жорсткий пінополіуретан»

Мал. Ємність, ізольована жорстким ППУБез-имени-12

Властивості ППУ:

  1. ППУ має дуже низьку теплопровідність (0,019 — 0,03 Вт / (м · С)).

Пінополіуретан — 0,019 — 0,03

Мінвата- 0,04 — 0,05

Пінобетон 0,056 — 0,098

Пінополістирол 0,03 — 0,037

  1. Мала паропроникність і високі гідроізолюючі властивості (до 98% закритих пор), що дозволяють використовувати ППУ як покрівельний матеріал. Водопоглинання у ППУ не перевищує 2% від власного обсягу.
  2. Висока адгезіея до багатьом матеріалам: паперу, металу, деревині, штукатурці, руберойду і багато чому іншому.
  3. Пінополіуретан має високу стійкість по відношенню до хімічних сполук. ППУ хімічно нейтральний до кислотних і лужних середовищ.
  4. Компоненти ППУ не підтримують горіння і є важко горючими (клас горючості Г1-Г3). До складу ППУ входять антипірени, тому він горить тільки при наявності зовнішнього джерела вогню. Якщо прибрати джерело вогню — ППУ гасне, що не тліє і не димить.
  5. Щільність одержуваного напиленням покриття має широкий робочий діапазон від 8 кг / м3 до 750 кг / м3 залежно від ізольованої поверхні.
  6. Широкий діапазон температур (від -150 ° С до + 150 ° С).
  7. При відсутності механічних ушкоджень термін служби ППУ не менше 25 років.
  8. Висока акустична ізоляція.
  9. Висока антикорозійний захист металоконструкцій.
  10. Висока безпека і екологічність пінополіуретану підтверджена сертифікатами та гігієнічними нормами. За результатами санітарно-епідеміологічних досліджень дозволено застосування пінополіуретанів в побутових і промислових холодильниках.
  11. Матеріал біологічно нейтральний, стійкий до мікроорганізмів, цвілі, гниття.

Таким чином, ПІНОПОЛІУРЕТАН — найперспективніший і екологічно чистий теплоізоляційний матеріал з майже, що нульовий теплопровідністю. Завдяки своїм унікальним властивостям, пінополіуретан визнаний у всьому світі полімером №1.

Об

1 Комментарий

  1. Мистер WordPress
     / 

    Привет! Это комментарий.
    Чтобы удалить его, авторизуйтесь и просмотрите комментарии к записи. Там будут ссылки для их изменения или удаления.