УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення цегляного гаража: проблеми і технології

ffe144b59c409587b4c9211fb31afdfe_L

Побудувати гараж і загнати під дах улюблений автомобіль недостатньо для комфортного утримання улюбленої машини, та й автовласник буде почувати незатишно, ремонтуючи авто. Навіть фундаментальний гараж необхідно утеплити, конструкції типу «черепашок» взагалі не розглядаємо. Кому сподобаються постійно змерзлі руки і невідступна думка: як би швидше піти додому ?! Теплоізоляція приміщення для автомобіля — справа не таке складне, як може здатися на перший погляд. Невелика площа і відносна невисока вартість робіт навряд чи завдасть великої шкоди гаманцю автолюбителя, а ось затишок і майже домашню атмосферу в місці, де господар машини проводить багато часу, створити зможе. Гараж укупі з цегляним будинком можуть створити на ділянці чудовий гармонійний ансамбль.

uteplenie_kirpichnogo_garazha2Утеплення зсередини
У гаражі, як і у всіх інших спорудах, краще проводити зовнішню теплоізоляцію. Утеплення цегляного гаража зовні має безліч плюсів, головний з яких — оберігання цегляної кладки від перепадів вологості і температур, а також захист від механічних пошкоджень. Такий спосіб утеплення ефективніше і сам по собі: фасад, що не промерзає взимку, буде краще утримувати тепло. При утепленні зсередини туга роси часто зміщується всередину утеплювача, внаслідок чого волога, що утворюється надає плацдарм для виникнення вогкості і появи цвілі. Не завжди є можливість утеплити гараж зовні. Члену гаражного кооперативу, чий бокс коштує в довгому зеленому ряду металевих будівель, доведеться зайнятися роботами всередині приміщення. Не варто сподіватися на сусідське тепло: стоять поруч бокс не розташовуються встик, наявні зазори — ідеальний шлях для проникнення холодного повітря.

Пінопласт — найбільш часто зустрічається матеріал для утеплення таких будов. Це дешевий і легкий матеріал, не надає серйозного дії на конструкцію. Якщо дозволяє місце, краще зробити обрешітку, і вже на неї укладати полістирольні плити. Коли місця мало, то панелі утеплювача можна клеїти рідкими цвяхами або монтажною піною прямо на металеві стіни, не забуваючи при цьому обкласти утеплювач гідроізоляцією і паробарьером. Однак якщо ви використовуєте будь-яке нагрівальні прилади, то використовувати пінопласт в якості теплоізолятора не варто — він легко загорається і чудово горить, виділяючи їдкий дим. Краще скористатися безпечної мінеральною ватою.
uteplenie_kirpichnogo_garazha3Типові помилки при теплоізоляції гаража

У випадку утеплення цегляного гаража проблема дефіциту місця, як правило, не варто. Будуючи притулок для свого залізного коня, автовласник не шкодує простору для комфортного проведення часу в гаражі. При теплоізоляційних роботах не слід здійснювати поширені помилки початківців ремонтників. По-перше, в гонитві за герметичністю часто закладають всі вентиляційні отвори, що вкрай шкідливо. У гаражі скупчуються продукти згоряння палива, які небезпечні для здоров’я людини. Тому необхідно передбачити витяжку для забезпечення нормальної циркуляції повітря. Потрібна вентиляція і для того, щоб уникнути появи надмірного скупчення вологи, що може призвести до корозії автомобіля.

По-друге, дуже часто автовласники нагнітають занадто високу температуру в гаражі. Перестаратися — зовсім не означає зробити краще. Подумайте, як буде себе почувати автомобіль, коли після двадцятиградусний мороз в’їде в приміщення, де температура +15 ?! Конденсат, корозія і швидкий знос кузова забезпечений. Оптимальна температура в гаражі дорівнює +5 градусів, з цього і треба будувати концепцію утеплення цегляного гаража. До речі, плюс цегли і в тому, що влітку в ньому не так спекотно, як у ящику з металевими стінками.

Утеплення гаражу — справа комплексна
З’ясувавши, що зовнішнє утеплення ефективніше внутрішньої теплоізоляції, можна приступати до роботи. Не варто забувати про комплексний підхід: утеплення стін необхідна, але недостатня умова для створення комфортної температури в приміщенні. Потребує подібних роботах дах — вона зазвичай зводиться з тонкого матеріалу, доречна буде повітряний прошарок на підлозі. Особливу увагу слід приділити воротам — навіть в цегляному варіанті вони зазвичай зроблені з тонкої листової сталі. Через зазори стулок двері йде багато теплого повітря. Щілини і стики необхідно залити герметиком і задути монтажною піною. Із зовнішнього боку воріт кріплять оброблені грунтом або оліфою дерев’яні рейки, які будуть тримати панелі утеплювача. Поверх теплоізолятора монтують декоративне облицювання.

uteplenie_kirpichnogo_garazha5Технологія роботи з утеплення цегляного гаража проста і складається з декількох етапів

Стіни очищаються від бруду, видаляються нерівності, вибоїни та тріщини грунтуються.
Для вирівнювання поверхні можна використовувати штукатурку або клейовий розчин.
Після висихання, а це як мінімум добу, можна клеїти пінополістирольні плити. У разі якщо обрано шлях утеплення за допомогою мінеральної вати, то необхідна додаткова обрешітка, в осередки якої кладеться утеплювач.
Коли панелі утеплювача остаточно схопляться з цегляною стіною (а це ще 3-4 дні), можна закріпити їх дюбелями.
Зверху наноситься клейовий або шар грунтовки, в якому утапливается армуюча сітка.
Ще кілька днів очікування — і можна приступати до облицювання гаража обраним оздоблювальним матеріалом: декоративними плитами, вагонкою, сайдингом.
Весь процес утеплення цегляного гаража займе в кращому випадку тиждень незалежно від того, який метод збереження тепла обраний: зовні або зсередини. Довго? Дуже. Але є спосіб набагато зменшити час і заощадити сили.

uteplenie_kirpichnogo_garazha4Гараж краще утеплити пінополіуретаном

Можна уникнути всіх вищеописаних процедур і виснажливого очікування, якщо в якості матеріалу для утеплювача вибрати пінополіуретан. Роботи можна зробити протягом дня. Полімер складається з двох рідких компонентів — смоли і затверджувача. Рідини подаються в пістолет-розпилювач, змішуються і під тиском наносяться на поверхню гаража. Протягом 30-40 секунд рідка субстанція перетворюється на тверду поверхню рівного герметичного утеплювача, якому не страшні перепади температур, вогонь, вода та інші принади природних стихій. Складається з осередків з газом полімер дозволяє цегляній стіні дихати, виключаючи утворення вогкості. Крім того, цей матеріал дуже довговічний — 80 років він прослужить спокійно, так що питання, хто кого переживе — гараж або ППУ — залишається відкритим.
Телефонуйте і робіть замовлення, досвідчені майстри приїдуть і заодно зміну проведуть комплексне утеплення цегляного гаража пінополіуретаном — полімером майбутнього, який може стати дійсністю вже в сьогоденні!

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *