УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення каркасного будинку пінопластом: дешево і сердито

Без-имени-18

Суперечки про те, чим краще утеплювати каркасний будинок, тривають давно, і прихильники мінеральної вати не збираються здавати свої позиції. Проте в основному їхні аргументи на користь свого протеже зводяться до того, що пінопласт дуже люблять гризуни. Оскільки каркасні споруди зводяться, як правило, не в межах міста, то ці аргументи були цілком вагомими, якби не одне «але». Пацюки, миші й інша живність давним-давно адаптувалися абсолютно до всіх утеплювачів і цілком благополучно облаштовують гнізда в будь-якому середовищі. Так що питання про прихильності гризунів неспроможний, як і надумана проблема горючості пінопласту. Зроблений за сучасними технологіями пінопласт горить не краще, ніж та ж мінвата. Тому утеплення каркасного будинку пінопластом видається цілком обгрунтованим рішенням.

У пінопласту багато переваг!Без-имени-19

Пінопласт давно і успішно застосовується для теплоізоляції будівель і споруд. Тому є пояснення — він має чимало переваг.

  • За теплоізоляційними і звукопоглинальним властивостям пінопласт перевершує мінеральну вату і багато інших, наприклад, сипучі утеплювачі: коефіцієнт теплопровідності пінопласту в 3 рази нижче, ніж у керамзиту.
  • Не вбирає вологу, тому багато утеплюють стіни будинку без використання гідроізоляції.
  • Пінопласт майже не деформується і має вельми пристойний термін служби.
  • За ціною цей утеплювач цілком доступний, і для тих, хто обмежений у коштах, саме пінопласт є оптимальним варіантом по співвідношенню ціна — якість.
  • Для утеплення каркасних будинків використання пінопласту особливо виправдано ще й тому, що він найлегший з усіх утеплювачів і не надає навантаження на несучі конструкції. Як правило, будови з дерев’яного каркаса зводяться як тимчасові споруди, проте, як відомо, немає нічого більш постійного, ніж тимчасове, особливо в нашій країні. При правильному утепленні каркасного будинку їм можна користуватися цілий рік.

Теплоізоляція пінопластом: специфіка і нюанси

Для якісного утеплення каркасного будинку пінопластом необхідна комплексна теплоізоляція. Для утеплення підлоги краще використовувати покращений варіант пінопласту — екструдований пінополістирол (ЕППС). Він володіє підвищеної стійкості до деформації та механічних пошкоджень, витримує великі навантаження. Тому навіть при утепленні виробничих приміщень і складів, котрі використовують важку техніку, можна не хвилюватися за просідання і деформацію підлогового покриття. А ось для теплоізоляції даху і стін легкий і недорогий пінопласт — оптимальний варіант. Теплоізоляція такими матеріалами, як солома, повсть, деревна стружка має перевагу в природному походженні, однак, з точки зору головного показника — збереження в будинку тепла, ці матеріали не йдуть ні в яке порівняння з пінопластом. Якщо ж порівнювати з ватою, то утеплення стін каркаса будиночка переважніше виконувати пінопластом тому, що в цьому випадку виключено сповзання матеріалу. Як не кріпити мінватну плиту, вона все одно з часом сповзе, особливо набравши неабияку кількість вологи. З панелями з пінопласту нічого подібного не станеться.

Звичайно, при утепленні каркасного будинку пінопластом необхідно враховувати деякі нюанси. Так, при теплоізоляції скатного даху укладання панелей не завжди можлива через ширини крокв, неможливості закрити стики даху і стін, інших факторів. Тоді цілком припустимо комбіноване утеплення стелі, наприклад, пінопластом в поєднанні з мінеральною ватою, яка в силу більшої еластичності встане в будь-якому місці ската. Для холодного клімату пінопласт краще укладати в 2-3 шари або робити як внутрішню, так і зовнішню теплоізоляцію. Незважаючи на те що пінопласт вважається водостійким матеріалом, внаслідок перепадів температур в холодну пору року конденсат у кожному разі буде утворюватися на зовнішній і внутрішній стінці теплоізолятора.Без-имени-20

Тому для того щоб уникнути проникнення вологи всередину приміщення, а також з метою запобігання утворенню цвілі пароізоляційний шар і гідроізоляцію укладати треба в обов’язковому порядку.

Етапи утеплення каркасного будинку пінопластом

Технологія утеплення каркасного будинку пінопластом проста і логічна. Дерев’яний каркас обробляється антисептиком, який не дасть розвинутися грибку і цвілі. Незалежно від того, зовні або зсередини утеплюється будинок, першим до стіні укладається пароізоляційний шар. Це може бути пергамін або руберойд, хоча він дуже ускладнює конструкцію. Не можна застосовувати поліетиленову плівку: вона зовсім не пропускає повітря і не дає стінам дихати, внаслідок чого волога швидко почне перетворюватися на вогкість. Листи пароізоляційної плівки кладуться з нахлестом 7-10 см і кріпляться до каркаса степлером, стики полотнищ заклеюються скотчем.Без-имени-21

На пароізоляційний шар приклеюються пінопластові панелі. Клей краще нанести як на пароізоляційну мембрану, так і на утеплювач. Потім на 2-3 хвилини щільно притиснути. Для кращої фіксації пінопласту можна використовувати спеціальні дюбелі з широкими капелюшками. Вони додадуть конструкції стійкість і надійність. Поверх теплоізолятора кладеться гідроізоляційна мембрана, яка відводить вологу від пінопласту і не дає просочитися воді всередину. На завершення процесу на пінопласт встановлюється дерев’яна або полімерна обрешетка, на яку кріпиться сайдинг або декоративні панелі зовнішнього облицювання або вибраний матеріал внутрішньої обробки (вагонка, гіпсокартон, пластикова або керамічна плитка).

При зовнішньому утепленні каркасного будинку пінопластом не слід в якості декоративного матеріалу використовувати штукатурку: при всій своїй зовнішній привабливості і практичності вона має занадто велику вагу і не підходить для легких каркасних конструкцій.

І все-таки каркасний будинок найкраще утеплювати пінополіуретаном!

Тим, хто твердо визначився з тим, що буде утеплювати будинок пінопластом, можна позаздрити: впевненість — не найгірше якість як в житті взагалі, так і при проведенні будівельних і ремонтних робіт зокрема. Тим же, хто не може вибрати оптимальний матеріал утеплювача, можна порадити звернути увагу на пінополіуретан. Цей матеріал широко застосовується для утеплення цегляних будинків, приватних котеджів і виробничих приміщень. У каркасному будівництві він поки використовується рідше через більш високу вартість щодо того ж пінопласту. Але можете бути впевнені: вартість окупиться і перевершить витрати дуже швидко. Якщо пінопласт доведеться міняти через 5-7 років, то термін служби ППУ складає понад 70 років! Інша справа, що стільки може не простояти сам каркасний будинок, але хто знає ?! У цілинних областях Росії і Казахстану вже понад півстоліття стоять і служать людям каркасні будинки, збудовані за часів епохи цілинного будівництва.Без-имени-22

Без-имени-23Полімер з комірчастою структурою, пінополіуретан чудово підходить для утеплення каркасних будинків. Він легкий, його теплопровідність в 3 рази нижче, ніж у пінопласту, не горить, не боїться води і гризунів. Основна його перевага в тому, що шар теплоізолятора наноситься в рекордно короткі терміни, при цьому метод напилення припускає повну герметичність і відсутність швів. Пінопласт не може гарантувати стовідсотковий захист від холоду, як би ретельно ви не заліплювали шви скотчем і монтажною піною. Тому якщо стоїть питання: що краще, то відповідь очевидна і однозначна — ППУ! Якщо ви хочете переконатися в цьому самі — менеджери компанії, яка багато років займається утепленням будівель цим полімером, завжди раді вашому дзвінку. Роботи з утеплення каркасного будинку пінополіуретаном будуть завершені протягом 1-2 днів, при цьому ефективність цього утеплювача ви відчуєте відразу: він приносить не тільки тепло повітря в будинок, але і гармонійний мікроклімат в сім’ю!

Об

Join the gaming festival at Glory's celebratory gaming fair , where games and joy unite.

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *