УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення стін гаража: клопітно, але необхідно

e2acd849d365015ef08ef5b696dc9e31_L

Найпростіший спосіб вирішити питання, як утеплити гараж — це не мати машини зовсім. Однак автомобіль зараз є практично в кожній родині, так що цей варіант не підійде — вірному залізному коню необхідно тепле приміщення, та й проводити ремонтні роботи зручніше в комфортних умовах. Найдешевше провести утеплення стін гаража, приєднавши його до системи центрального опалення. Однак далеко не завжди гараж знаходиться в безпосередній близькості від будинку, та й платити на 35-40 відсотків більше за опалення зважиться не кожен. Тому від вирішення нагальної проблеми збереження приємної температури в автобудиночок не втекти.

uteplenie_sten_garaja4Вентиляція при утепленні гаражних стін
Створення комфортної температури в окремо вартому приміщенні — процес трудомісткий, і до робіт по теплоізоляції потрібно підходити комплексно. Мало утеплити якусь одну частину споруди, бо тепло зсередини буде йти на вулицю через неутеплені ділянки. Не треба забувати про підлогу, дах, ворота. Але головне, безумовно, це утеплення стін гаража, адже саме стіни мають найбільшу площу зіткнення з навколишнім середовищем. Зовнішнє утеплення ефективніше внутрішнього, це загальновідомо. Воно охороняє поверхні від дощу, вітру, криги та інших атмосферних явищ, не займає корисне місце всередині і без того невеликого приміщення. Біда в тому, що далеко не завжди можливо в принципі утеплити стіни зовні — часто гаражі стоять упритул один до одного. Тому найчастіше автовласники вдаються до утеплення стін гаража з внутрішньої сторони, що не так ефективно, зате дешевше. Однак перш ніж почати роботу, необхідно усвідомити для себе деякі нюанси майбутнього процесу.

Перш за все, необхідно продумати грамотну систему вентиляції в гаражному приміщенні, бо внутрішня теплоізоляція дуже сприяє утворенню конденсату на стінах. Краплі води просочуються в конденсат, і він дуже швидко втрачає свої теплоізоляційні властивості.
Щоб цього не сталося, гаражну стіну спочатку гідроізоляцією для відводу зовнішньої вологи, потім кладуть шар утеплювача, а самим ближнім до внутрішнього приміщенню повинен бути пароізоляційний шар. Він-то і буде перешкоджати скупченню вологи в шарі утеплювача. Іноді між теплоізолятором і плівкою залишають вільне місце, однак, якщо приміщення і так тісна, то не всі готові жертвувати навіть 10 сантиметрами. У ряді випадків виправдана установка припливних і витяжних клапанів біля основи підлоги і під стелею гаража відповідно. Циркуляцію повітря можна прискорити, якщо вмонтувати в отвір маленький вентилятор. Якщо умови вентиляції дотримані, можна приступати до утеплення стін гаража.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Основні етапи теплоізоляції стін гаража

Технологія утеплення стін мало чим відрізняється від подібних робіт в будинку, мансарді або господарському складі. Основними моментами, якими не треба нехтувати, є наступні етапи.

До внутрішньої поверхні стін кріпиться гідроізоляційна мембрана.
Встановлюється решетування з квадратних або вертикальних рейок, між якими буде укладатися шар утеплювача. Незалежно від вибору матеріалу його слід нарізати на 2-3 см ширше межреечние простору, щоб укладати шматки утеплювача впритул.
До каркаса обрешітки пришивається пароізоляційна мембрана.
Обробку внутрішнього приміщення гаража найкраще проводити з немазких міцних матеріалів, які легко буде відмити. Найчастіше використовуються пластикові панелі або гіпсокартон.
Ворота теж є однією з гаражних стін, їх теж необхідно утеплити, причому досить ретельно. Щілини необхідно заткнути гумовими або каучуковими стрічками, самі полотна воріт утеплюють так само, як і інші стіни. Непогано над воротами повісити прилад для створення повітряної теплової завіси, а також встановити захисний барраж з щільних смуг целулоїду або тканини. Бажано, щоб така шторка була прозорою, інакше при виїзді автомобіля водій не зможе бачити, що діється за межами гаража.

uteplenie_sten_garaja3Як вибрати матеріал утеплювача
Найпоширенішим матеріалом для утеплення стін гаража зсередини є мінеральна вата. За ціною вона цілком доступна, має низьку теплопровідність, хорошими звукопоглинальними і вогнетривкими властивостями, виготовляється на основі природних матеріалів. Але у мінвата є один істотний недолік: як би ретельно ви не укладали пароізоляцію, волога все одно знайде шлях для конденсації усередині утеплювача. Тому мінеральна вата не надто довговічна, особливо якщо врахувати її схильність до сповзання по стіні. Те ж саме можна сказати і про скловату, яка дешевше, але монтаж її пов’язаний з неприємними відчуттями, навіть якщо працюєш в рукавицях і чреватий попаданням неорганічних часток у дихальні шляхи. Тому вона рекомендується до установки тільки в самих крайніх випадках.

Що стосується не менш популярного пінопласту і його поліпшеною варіації — екструдованого пінополістиролу — то його застосовувати для теплоізоляції гаража взагалі не рекомендується, незважаючи на легкість і простоту монтажу. Цей матеріал прекрасно горить і може представляти серйозну загрозу в разі виникнення пожежі. До того ж його дуже люблять гризуни, яких у сільській місцевості хоч відбавляй. Багато автолюбителів з метою економії місця утеплюють свій автобудиночок тонким рулонним утеплювачем, одна сторона якого покрита фольгою, інша являє собою спінений полімер. Однак дзеркальна поверхня фольги відображає тільки інфрачервоне випромінювання, для збереження тепла цей екологічно шкідливий і погано дихаючий матеріал не підходить.
uteplenie_sten_garaja5Утеплення гаража за допомогою ППУ

Усіх цих проблем можна уникнути, якщо в якості теплоізолятора використовувати найсучасніший спосіб утеплення стін гаража — нанесення шару пінополіуретану. Ви ще не чули про нього? Ви багато втратили! Це справжній прорив у справі утеплення будівель з зовнішньої і з внутрішньої сторони. Рідка субстанція розпорошується за допомогою пістолета і протягом декількох секунд перетворюється на твердий, герметичний, без всяких стиків і швів шар прекрасного теплоизолятора! Він не боїться вологи і вогню, абсолютно нешкідливий для здоров’я, прекрасно зберігає тепло і не проводить шум. Шару завтовшки в 5 см достатньо, щоб утеплити гараж з тим же ступенем теплопровідності, як при утепленні 15-сантиметровим шаром пінопласту, при цьому термін служби ППУ досягає 80 років. Є над чим замислитися, чи не так?
uteplenie_sten_garaja6Якщо ви зацікавилися цим питанням, то кращий варіант — зателефонувати в нашу компанію , яка багато років спеціалізується на утепленні споруд за допомогою пінополіуретану. Тут вам не тільки розкажуть, що поролон — це той же еластичний ППУ, а й проконсультують стосовно будь-яких питань, назвуть остаточну ціну і пояснять, чому кращого матеріалу для утеплення стін гаража ви все одно не знайдете. І це насправді так — ППУ можна без перебільшення назвати першим номером серед усіх полімерів. Телефонуйте, і вже через кілька днів у вашому гаражі буде сухо і тепло!

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *