УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення гаража зовні: справа важлива і специфічна

2722f6bcd13027c06fe9d3b0e6f955cf_L

Який автовласник не хоче, щоб його залізний друг послужив якомога довше ?! Природно, не останню роль у цьому питанні відіграють умови, в яких міститься автомобіль. Багато водіїв часто впадають у крайнощі, помилково вважаючи, що утеплювати гараж взагалі не потрібно, або ж, навпаки, вважаючи: чим тепліше всередині, тим краще. У температурному режимі гаражного приміщення потрібна золота середина, як, втім, і скрізь. Оптимальною є температура всередині взимку + 3-5 градусів. Якщо буде нижчою, то машина разом з бензином і маслом просто-напросто промерзне, в той же час створювати кімнатну температуру теж не можна — потрапляючи у свій будиночок з холоду, автомобіль почне покриватися потом, конденсируя вуличну вологу. Не варто дивуватися, що через кілька років від постійних різких перепадів температур корозія з’їсть весь ваш автомобіль.

uteplenie_garazha_snaruzhi_ppu22Зовнішнє утеплення гаража
Утеплення гаража зовні набагато більш ефективно, ніж внутрішнє — воно не з’їдає і без того маленький простір і захищає стіни гаража від морозу, зберігаючи комфортні умови не тільки для автомобіля, але і для самої гаражної споруди. Необхідно тільки передбачити вентиляційні отвори, без яких всередині гаража почне накопичуватися волога, що явно не сподобається автомобілю. Крім того, утеплення гаража із зовнішнього боку — проблема комплексна, від теплоізоляції тільки стін толку не буде, тому раз вже ви взялися за створення комфортних умов проживання вашого залізного коня з мотором, то утеплювати необхідно і стіни, і дах, і особливо ворота. А от підлогу утеплювати необов’язково, втім, для тих, хто хоче з усіх боків захистити машину від холоду, досить поглибити підлогу на 20-30 см, насипати щебінку, зробити подушку з піску, залити бітумом і зробити бетонну стяжку.

На жаль, утеплення гаража зовні далеко не завжди можливо — насамперед, через брак місця, а часом його повної відсутності, коли гаражі стоять впритул один до одного. У таких випадках фахівці радять стіни утеплювати зсередини, а ось ворота і дах все одно постаратися обшити утеплювачем зовні. Так і гараж довше прослужить, і машина буде перебувати в більш природних умовах. Вимоги до утеплення всередині гаража принципово не відрізняються від зовнішньої теплоізоляції: необхідний шар гідроізоляції, що кріпиться на стіни гаража, потім кладеться утеплювач (найчастіше використовують пінопласт), і самий внутрішній шар — пароізоляційний, на який можна навішувати каркас з декоративною обшивкою.
До речі, багато автолюбителів ігнорують установку гумових ущільнювачів на ворота і теплової завіси, яка робиться з шматків товстої поліетиленової плівки. А дарма: застосування цих нехитрих речей допоможе зберегти потрібний мікроклімат в гаражі.

uteplenie_garazha_snaruzhi_ppu23Теплі штукатурки і фарби — непоганий варіант

Проведення теплоізоляційних робіт із зовнішнього боку гаража — питання більш трудомісткий і відповідальний, тому до вибору матеріалу утеплювача слід підходити з особливою ретельністю. Економити на цьому не варто — кому охота через 2-3 роки робити всю роботу заново? А адже саме так може статися, якщо вибрати дешеві матеріали від невідомих виробників.
Звичайно, ціна — не завжди критерій якості, але марки відомих брендів, якщо тільки ви впевнені в їх справжності, прослужать вам набагато довше, ніж дешеві, казна-звідки взяли на ринку продукти. При цьому необхідно враховувати, що не менш важливим, ніж матеріал утеплювача, є те, з чого зроблена гідроізоляція. Адже саме вона безпосередньо контактує з навколишнім середовищем і приймає на себе всі капризи природи. Тому дуже часто в якості теплоізолятора гаражів застосовуються теплі штукатурки і фарби, які не тільки зігрівають приміщення зсередини, але і охороняють стіни гаража від дощу, граду, вітру та снігу.

Серед таких матеріалів дуже поширений пінополістирол і вермикуліт. Ці види теплих штукатурок вельми популярні на Заході, де вміють рахувати кожен цент — ці утеплювачі досить недорогі, не бояться вогню, добре дихають. Однак вони мають високу теплопровідність (погано зберігають тепло), тому наносити їх необхідно товстим шаром, що можливо тільки на міцних цегляних стінах — листове залізо просто не витримає ваги штукатурки. Зате теплі акрилові фарби підійдуть як для фундаментальних, так і для легких гаражів — 1 см фарби аналогічний 5 см мінвати, цього достатньо, щоб зберегти всередині комфортну температуру. При цьому теплі фарби можна колеровать в будь-який колір і уникнути додаткових робіт по зовнішньому декоруванню стін. Фарби можна наносити валиком або фарборозпилювачем, вони прекрасно лягають як на сталеві або дерев’яні будови, так і на поверхню з цегли або бетону. Дуже часто саме теплими фарбами користуються для теплоізоляції даху гаража, а от використання для утеплення гаража зовні теплої штукатурки не рекомендується — дах може не витримати велику вагу.

uteplenie_garazha_snaruzhi_ppu25Пінополіуретан: кращий вибір при утепленні гаража

Настільки популярна при внутрішній теплоізоляції мінеральна вата і пінопласт для утеплення гаражів з вуличною боку застосовуються не настільки широко. Вони погано витримують механічні навантаження і впливи температури і вологості. Вже через кілька років вата буде обсипатися, а пінопласт може розсипатися на безліч дрібних кульок. Навіть кілька шарів гідроізоляції не допоможуть. Крім того, слід враховувати велику горючість пінопласту, що поруч з автомашиною стає дуже небезпечним фактором. Розроблені марки підвищеної стійкості до вогню володіють іншим недоліком — вони можуть виділяти шкідливі для здоров’я сполуки стиролу.
До речі, мінеральні вати, незважаючи на природну основу з базальту або доломіту, теж насичені молекулами фенолу, так що при внутрішньому утепленні гаража ці матеріали теж не рекомендується використовувати. Іноді для теплоізоляції використовується рідкий пінопласт — піноізол, проте він має високу теплопровідність, тому наносити його треба товстим шаром, що досить дорого.

Серед всіх конкурентів виділяється один — утеплення гаражі зовні пінополіуретаном є оптимальним варіантом по співвідношенню ціна — якість. ППУ є лідером практично за всіма параметрами.

uteplenie_garazha_snaruzhi_ppu24Теплоізоляційні властивості

Вони у ППУ просто феноменальні: 1 см пінополіуретану аналогічний 15 см пінопласту, вам це про щось говорить?
Звукоізоляція. Цей матеріал завдяки комірчастої структурі не проводить шум.
Легкість нанесення і конструкції утеплювача. ППУ не вимагає ніякої підготовки стін, він чудово лягає як на кам’яні стіни гаража, так і на листову сталь, при цьому бульбашки газу роблять його дуже легким.
Можливість утеплення у важкодоступних місцях. Там, де рулон вати або плита пінопласту поки не пролізе, маленький розпилювач ППУ в людській руці увійде завжди, що робить цей матеріал досить ефективним для утеплення стін гаража складної конструкції і в умовах дефіциту простору.
ППУ не горить, не деформується і не виділяє шкідливих для здоров’я людини домішок.

uteplenie_garazha_snaruzhi_ppu26Напилюваний утеплювач вельми поширений в Європі і за океаном. Ви хочете теж долучитися до кращого і стати володарем теплого гаража без найменших містків холоду? Зателефонуйте до нашої компанії  — визнаного лідера вітчизняного будівельного ринку в області утеплення будівель та споруд. Професіонали компанії роз’яснять вам всі нюанси робіт з утеплення гаража зовні пінополіуретаном і оперативно виконають всі роботи: привезуть і завдадуть необхідний шар ППУ на дах, стіни і ворота гаража. Відтепер за збереження зовнішнього вигляду і працездатність автомобіля ви можете не хвилюватися!

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *