УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення металевого гаража — варіанти і технології

29766e2a37e979b18d18c428ff9c5aba_L

Для автомобіліста зі стажем немає ніякого секрету в тому, що гараж повинен бути теплим і упорядкованим. Це відразу знімає з порядку денного безліч питань з ремонту автомобіля. Утеплення металевого гаража разом позбавляє від проблем утворення іржі через конденсату, що виникає при різкому перепаді температур. На сьогоднішній день існує безліч технологій по утепленню гаража і ви можете вибрати будь-яку виходячи з фінансових міркувань, технічних можливостей або особистих переваг. Необхідно лише врахувати 2 фактора:

Вентиляція. У металевому гаражі для 1 автомобіля за годину повинна циркулювати близько 180-190 кубометрів повітря. Це позбавить приміщення від застояних запахів, не дозволить накопичуватися летючим речовин, позбавить від виникнення і зростання цвілі або грибка.

Температура. Найбільш оптимальна температура — плюсова. Навіть у найлютіші морози вона не повинна опускатися нижче +5 градусів за Цельсієм. Домагатися кімнатної температури (вище 22 ° С) в зимову пору року теж не варто, тому автомобіль, який заїхав з морозу в жарку приміщення, неодмінно почне піддаватися процесу конденсування вологи, що призведе до руйнування металу.

uteplenie_metallicheskogo_garazha_ppu3Який вибрати матеріал для теплоізоляції

Сучасні матеріали дозволяють створити упорядковане і комфортне приміщення для ремонту автомобіля або проведення дозвілля автовласника. Для цього достатньо провести утеплення металевого гаража пінополіуретаном, мінераловатними або скловолокнистими плитами. Усі матеріали досить гарні і відрізняються між собою за ціною, терміну служби і способу виготовлення. Професійні майстри ділять утеплювачі на 2 нерівні групи: новинки останніх років і стандартні утеплювачі.

До останніх відносять полімерні, мінераловатні і скловолокнисті матеріали. Це звичні утеплювачі, які відомі ще з часів минулого століття. Як правило, на них зупиняють вибір автомобілісти старшого покоління, віддаючи данину традиції і багаторічною звичкою. Мінусом стандартних утеплювачів є їх малий термін служби, відсутність вологостійкості (мінвата і скловата), огнеопасность.

До новинок будівельного ринку в сфері утеплення металевих гаражів та інших конструкцій схожого типу відносять піноізол, пінополіуретан і АСТРАТЕК. Загальні параметри для кожного матеріалу: висока вогнестійкість, тривалий термін служби (від 40 до 75 років), водонепроникність і вологостійкість. З мінусів можна назвати тільки більш високу вартість у порівнянні зі стандартними матеріалами.
uteplenie_metallicheskogo_garazha_ppu2Основні моменти теплоізоляції гаража

Утеплення гаража — процес не швидкий і багатоступінчастий. Найкраще доручити його професіоналам, тому необхідно точно слідувати технологічній послідовності проведення робіт. Утеплення металевого гаража можна розбити на етапи. Це полегшить роботу і дозволить створити оптимальні умови температурного режиму.

Перший етап — утеплення підлоги. Для цього найчастіше використовують високоміцний тімплекс. У нього відмінні показники за параметрами вигину / стиснення і здатність витримувати температурні перепади від + 75 ° С до -50 ° С.

Другий етап — утеплення стін в гаражі. Залежно від обраного типу матеріалу утеплювача проводяться підготовчі роботи: обезжиривается поверхню стін, зашпаровуються всі стики і вм’ятини, вирівнюється бічна лінія. Далі своєрідними ляпками наноситься клей і укладаються теплоізолюючі плити. Остаточно покриття декорується вагонкою або скловолокнистою сіткою з наступним оштукатурюванням.

Третій етап — гаражний стелю. Клей так само наноситься у вигляді ляпок, на які щільно притискають плити теплоізолюючого матеріалу. Починають роботу з найнижчої точки на стику стін і стелі периметру гаража і закінчують в самому центрі. Декорувати стельове утеплення найкраще фасадною штукатуркою, тому вона найбільш стійка до забрудненням і володіє високими фізико-хімічними показниками.

Четвертий етап — утеплення даху. На цьому етапі все залежить від особливості архітектури вашого гаража. При двосхилим або моноскатном зводі краще всього віддати перевагу рулонному утеплювачу. Загальна схема етапу повинна бути зведена до 3 верствам: гідроізоляція або гідробар’єр, безпосередньо сам утеплювач, підпокрівельна плівка або паробар’єр.
uteplenie_metallicheskogo_garazha_ppu5Завершальний етап — утеплення воріт. На внутрішню сторону металевих воріт кріпиться решетування, проміжки якої щільно заповнюються утеплювачем. Необхідно уважно стежити за тим, щоб не виникало зазорів і повітряних лакун. При бажанні всі стики можна пройти изолоном (високогідрофобной самоклейкой).

Технологія теплоізоляції пінополіуретаном

При утепленні металевого гаража пінополіуретаном всі етапи згладжуються. Це пояснюється тим, що сучасні технології здатні створити матеріал, який вимагає додаткових шарів захисту. Пінополіуретанова ізоляція не має на увазі спеціальної підготовки металевого листа і не вимагає особливих монтажних пристосувань. Шар товщиною в 30мм забезпечує ефективну і надійну термоізоляцію. При бажанні просохлої шар теплоізолята можна забарвити в будь-який колір і забути про можливе виникнення хімічної реакції з парами розчинників або бензину. ППУ не схильний до дії ультрафіолетового випромінювання і абсолютно не цікавий дрібним гризунам на відміну від стандартних утеплювачів. Недарма серед досвідчених майстрів по утепленню металевих конструкцій ППУ розшифровують як Перспективний Поліфункціональний Універсальний теплоізолятор.

Наша команда пропонує своїм клієнтам повний спектр робіт з теплоізоляції об’єктів різного призначення (гаражів, боксів, вагончиків, мансард і житлових приміщень). Наші майстри працюють тільки з якісними матеріалами, що підтверджено різними сертифікатами відповідності і якості. 

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *