УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення холодильних камер: герметичність понад усе

e02fde07d49ee258cc3f6d1b19207757_L

Холодильні камери — необхідне приміщення для будь-якого магазин, підприємства громадського харчування, продовольчого комбінату, складу продуктів. Постійний вплив низьких температур накладає особливі вимоги до утеплення холодильника, яка повинна забезпечувати максимальне виконання охолоджуючих функцій. Теплоізолятор повинен бути герметичним, легким, практичним, простим у догляді, інакше толку від нього буде мало. Утеплення холодильних камер ще не так давно повсюдно проводилося за допомогою мінеральної вати, проте періодично цей утеплювач доводилося міняти, бо волокниста структура матеріалу не справлялася з постійним впливом конденсату, неминуче з’являється внаслідок перепаду температур.

uteplenie_holodilnyh_kamer1Намоклий утеплювач не тільки не справляється зі своїми прямими обов’язками, але і є прекрасним джерелом народження і зростання грибкових мікроорганізмів. Цвіль на харчових продуктах — що може бути жахливіше? На щастя, сьогодні контроль стану холодильників і морозильників в більшості випадків налагоджений, а що з’явилися матеріали — в першу чергу це відноситься до пінополіуретану — дають можливість надійно і герметично захистити такі потрібні приміщення від проникнення теплого повітря.

Як через утеплювача збанкрутувала велика транспортна компанія
Якщо в житлових будинках необхідно цілорічно підтримувати високу, комфортну для проживання температуру, то утеплення промислових холодильників ставить завдання зберегти стабільно низьку температуру в приміщенні. Якщо в побуті це зробити досить просто, то великі габарити промислових камер не завжди дозволяють провести теплоізоляцію настільки добре, наскільки хочеться. Головна перешкода — плитні утеплювачі в місцях стиків утворюють містки холоду. Як ні заклеювати шви, конструкція прослужить недовго: при безперервному впливі негативних температур доведеться в непридатність будь клеїть.

Не слід забувати і про рефрижератори, у великій кількості борознять автотраси нашої неосяжної країни, прагнучи оперативно доставити свіжий продукт в пункт призначення. Якщо стаціонарні промислові холодильники утеплювати легше хоча б тому, що на них не виявляється механічний вплив ззовні, то постійна тряска на вибоях швидко приводить в непридатність плитне утеплення холодильної камери на колесах. Відомий випадок, коли одна транспортна компанія, що спеціалізується на доставці замороженої риби, збанкрутувала внаслідок неухильного дотримання правил термоізоляції. Утеплювач через перепад температур і тряски на дорогах швидко приходив в непридатність, його міняли, а машин було багато. У підсумку в один зовсім не прекрасний день підрахували гроші і розплакалися: коштів не залишилося навіть на бензин. Слава цієї компанії — вона жодного разу не привезла тухлу рибу. Але про подібний розвиток подій необхідно думати заздалегідь.

uteplenie_holodilnyh_kamer2Який матеріал потрібен для утеплення промислового холодильника

Теплоізоляція промислових об’єктів мало чим відрізняється від утеплення житлових будинків. Технологія допускає як зовнішнє утеплення холодильника, так і внутрішнє, причому останнє трапляється набагато частіше, ніж в міських приміщеннях. Як утеплити зовні вантажівка? Як провести теплоізоляційні роботи в кімнаті, відданої під камеру, якщо навколо такі ж офісні або складські приміщення? Внутрішнє утеплення морозильної камери або холодильника — нормальне явище, якщо дотримуватися необхідну гідроізоляцію мінвати або пінопласту. Але навіть при цьому ідеальною герметичності утеплення досягти неможливо, внаслідок чого організація несе різні втрати.
Продукти можуть зіпсуватися — знизиться асортимент, впаде виручка.
При виникненні розгерметизації холодильна установка починає працювати в посиленому режимі, що веде до зростання споживання електроенергії.
Виникає потреба в додатковому технічному обслуговуванні обладнання.
Якщо при теплоізоляції житлових будівель невеликі отвори, в які задуває повітря, досить легко закласти (хоча, звичайно, краще обійтися без них), то при утепленні морозильника або холодильної камери найменша щілину може стати фатальною. Тому плитні утеплювачі зразок мінвати або полістиролу повільно, але вірно поступаються місцем сучасному полимеру, який не має аналогів за теплоізоляційними властивостями — пінополіуретану.

uteplenie_holodilnyh_kamer3Сім переваг пінополіуретану при теплоізоляції холодильників

Як вже зазначалося вище, запорука успіху теплоізоляції холодильника — в герметичності утеплювача. Саме ця властивість полімеру є основним плюсом на його користь при виборі матеріалу. Однак безшовне покриття — не єдина перевага ППУ перед іншими теплоизоляторами.

Напилюване речовина дозволяє дотягнутися до найвіддаленіших ділянок камери і щільно закрити всю поверхню холодильника навіть самої складної геометричної форми.
Найнижчий коефіцієнт теплопровідності, що дозволяє забезпечити стабільну температуру протягом усього терміну служби.
Пінополіуретан дуже довговічний: середній термін його експлуатації близько 80 років. Порівняйте з п’ятирічним терміном служби мінвати і подумайте: що вигідніше ?!
Полімер не проводить воду, внаслідок чого можна не турбуватися з приводу виникнення цвілі й вогкості.
утеплення холодильних камер, утеплення пінополіуретаном
ППУ — матеріал дуже легкий, тому його так люблять водії рефрижераторів. Не надаючи навантаження на шасі, полімер прекрасно зберігає продукти протягом всього шляху.
Швидкість нанесення матеріалу приголомшує: після розпилення за допомогою пістолета смола і затверджувач застигають в лічені хвилини, при цьому за одну зміну можна обробити близько 500 квадратних метрів поверхні.
Утеплювач не горить, не взаємодіє з отрутами, екологічно безпечний, завдяки чому можна не хвилюватися за властивості зберігаються в холодильнику.
Не можна не відзначити і прекрасні адгезійні властивості пінополіуретану. Матеріал чудово лягає і швидко схоплюється з будь-якою поверхнею. Завдяки цим достоїнствам конкурентів у ППУ при утепленні рефрижераторів і промислових холодильників просто немає.

Як провести утеплення холодильних камер на виробництві

Для напилення ППУ необхідний особливий апарат, змішуючий поліол і Ізоціонат і подає розчин у термопістолет під тиском. Цей компактний апарат (вагою всього в 70 кг) і всі необхідні інструменти є в арсеналі компанії «Тіссол», яка впродовж двох десятків років займається утепленням житлових будинків і промислових будівель пінополіуретаном. Не обходиться і без утеплення холодильників, благо в Санкт-Петербурзі і Ленінградській області багато підприємств, де є морозильні камери.Схема роботи надзвичайно проста. Якщо ви хочете провести утеплення холодильника, вам треба подзвонити по телефону або поспілкуватися в чаті на сайті «Тіссола» з менеджером.
Спеціаліст відповість на всі запитання й призначить будь-який зручний час для приїзду майстра або виконроба. Той підрахує вартість робіт, яка після укладення договору не зміниться. Потім приїжджають монтажники і протягом однієї робочої зміни наносять монолітний шар дивного матеріалу.

Необхідно підкреслити, що завдяки унікальним теплоізоляційним властивостям ППУ досить нанести 5 см полімеру, щоб отримати такий же ефект, як від 15 см мінвати. Витрати окупаються за 3-4 роки. Якщо вам необхідно провести теплоізоляційні роботи на новому холодильнику або змінити утеплювач в старій камері — телефонуйте нам! Утеплення холодильних камер пінополіуретаном — оптимальне рішення по співвідношенню ціни і якості!

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *