УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Монтажна піна порядок виконання робіт, області та правила застосування

Без-имени-13

Без-имени-12Останнім часом одні з найпопулярніших матеріалів при будівництві є монтажна піна. Вона зайняла витіснила такі застарілі засоби, як цемент + вода + клоччя, бітум, стрічки з мінеральної вати та інші, призначені для забивання щілин. Це й не дивно, адже цементом неможливо забити вузькі щілини. Піна ж легко проникає у важкі місця, надійно заповнює їх і твердне протягом кількох годин.

 Така поведінка монтажної піни пояснюється її складом. Однокомпонентна пінополіуретанова маса упаковується в балон і закачується пропилен, тобто газ-витіснювач. Так само в балон додають 1-2 металеві кульки для збовтування піни.

Область застосування монтажної піни

Піна після використання досить швидко застигає і перетворюється на жорстку монтажну масу, яка заповнює всі порожнечі в таких конструкціях, як коробки вікон, дверей, щілини в стінах, фундаменті і ін. Так само піна, при необхідності, може фіксувати ці елементи. Це досягається за рахунок збільшення обсягу від початкового в 2-3 рази в стислі терміни.

 При застиганні, монтажна піна тисне на конструкції, що може призвести до деформації сусідніх конструкцій. Тому потрібно поставити розпірки на протилежні сторони віконної або дверної коробки. Піна ефективна і для забивання пустот стін при проходженні через них різних видів комунікацій: опалення, каналізація, водопостачання, а так само витяжки і кондиціонера. Вона володіє відмінними тепло- і звукоізоляційними функціями. Проте варто пам’ятати, що потрібно бути гранично обережними нанесення піни на стіни з великим простором, оскільки від надлишку піни при застиганні стіна може тріснути. Все добре в міру.

 Монтажна піна (залежно від її виду! Читайте на упаковці) володіє ще рядом корисних властивостей: вогні безпекою вологонепроникністю і відсутністю теплопровідності.

 Однак піна добре проявляє себе не тільки як будівельний матеріал, але і як суміш для створення декорацій. Наприклад, в театрі чи кіно застиглу піну застосовують замість пінопласту при створенні різних об’ємних елементів.

 У підсумку, монтажна піна застосовна практично до всіх основних будівельних матеріалів, будь то дерево, бетон, метал, камінь і навіть скло. Однак серед цієї величезної кількості позитивних якостей є, звичайно, і негативне: піна не сумісна з хімічними матеріалами: з силіконом, поліпропіленом, поліетиленом та іншими подібними.

 Робота з монтажною піною.

 При роботі з піною необхідно знати, що для перетворення рідкої маси піни в твердий пінополіуретан потрібен такий компонент, як зволожена поверхню, з якою доведеться працювати, тому що застигання відбувається за рахунок вологи поверхні і повітря. Оберігайте застиглу монтажну піну від впливу на неї ультрафіолетових променів, так як вони руйнують її. Закрийте яким-небудь лиштвою, зафарбуйте, заштукатурьте.

 Тепер опишемо порядок виконання робіт.

 — Щоб почати роботу з піною, спочатку інтенсивно потрясіть балон протягом хвилини, щоб розмішати піну, зніміть ковпачок і накрутіть силіконову трубочку, переверніть балончик дном вгору. Це робоче положення, таким чином піна краще витісняється.

 — Одним з важливих умов роботи з монтажної піни — наявність рукавичок. Засохлу на шкірі піну видалити дуже важко, вона віддаляється тільки спеціальними компонентами.

 — Працювати з піною рекомендується при теплій температурі від +5 градусів до +30. При такому діапазоні температур вона краще застигає. Однак у продажу є так звані всесезонні піни. Ними можна працювати в при будь-якій температурі. Є й спеціальні зимові піни.

 — Перед застосуванням необхідно обробити поверхню водою звичайним розпилювачем.

 — Запінювати щілини рекомендується при їх ширині 1-8 см., Інакше буде велика витрата, а ціна піни перестав мала. При ущелині більше 8 см. Закладіть її перш пінопластом, деревиною, потім запеньте. Монтажна піна буде виступати в якості кріпильної суміші.

 — Кріпитися щілину на третину в глибину, так як вона збільшується в об’ємі до трьох разів. Вертикальну щілину зашпаровуйте, починаючи знизу. Після закінчення робіт, знову ж обробіть піну зверху водою з розпилювача для збільшення швидкості застигання.

 — Монтажна піна твердне протягом восьми годин. Якщо щілина маленька, то вона зашпаровується за один раз. При великих розмірах повторіть операцію через півгодини.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *