УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Властивості і характеристики пінополіуретану

00d9b1e39f02d57be65ad2a9a6eaa3b8_L

Пінополіуретан серед теплоізолюючих матеріалів володіє найбільш низьким коефіцієнтом теплопровідності (l = 0,022 Вт / м ° С) і високими гидроїзолірующимі властивостями (до 99% закритих пор), що дозволяють використовувати його як покрівельний матеріал. ППУ хімічно нейтральний до кислотних і лужних середовищ. Клас горючості Г2. Пенополеуретан має високу стійкість по відношенню до хімічних сполук.

Порівняння характеристик ППУ з іншими теплоизоляторами
Теплоізолятор Середня щільність (кг / кб.м) Коефіцієнт теплопровідності (Вт / м * К) Пористість Термін служби (років) Робоча температура (° С)
ППУ жорсткий 30-150 0,019-0,028 Закрита 20 -160 .. + 150
Пробковая плита 220-400 0,5-0,6 Закрита 3 -30 .. + 90
Пінополістирол 40-150 0,04-0,06 Закрита 15 -100 .. + 80
Мін. вата 55-150 0,052-0,058 Відкрита 5 -40 .. + 120
Пінобетон 250-400 0,145-0,160 Відкрита 10 -30 .. + 120

Жорсткий ППУ володіє найнижчим на сьогоднішній день значенням теплопровідності середовища всіх відомих теплоізоляційних матеріалів: від 0,019 Вт / м І. до 0,028 Вт / м І. Тому теплоізолююча здатність жорсткого ППУ дуже велика при малій товщині ізоляційного шару. Завдяки таким властивостям жорсткий ППУ придатний для вирішення всіх професійних теплоізоляційних завдань, які по технічних і економічних причин вимагають оптимальної економії енергії.
Щоб розрахувати порівняльну теплозахисну ефективність різних будівельних матеріалів досить поділити їх. Наприклад, для пінополістиролу і ППУ це 0,04 / 0,028 = 1,43, тобто 10 см ППУ рівні 14,3см сухого полістиролу.
Для цегли і ППУ це 0,80 / 0,028 = 28,57, тобто 10см ППУ еквівалентні 285,7см цегли.

Для волокнистих теплоізоляційних матеріалів такої уваги не коректний, тому що в  будівельних реаліях воду вони наберуть обов’язково, теплопровідність при цьому збільшується в кілька разів.

Технічні характеристики ППУ
№ п / п Найменування показників Величина для різних марок пінополіуретанів
1 Удавана щільність кг / кб.м 18..300
2 Теплопровідність, Вт / м * К Не більше 0,019..0,03
3 Руйнівна напруга, МПа, не менше При стисненні 0,15..1,0 при вигині 0,35..1,9
4 Водопоглинання% обсягу 1,2..2,1
5 Кількість закритих пор Не менш 85..95
6 Горючість ГОСТ 12.1.044 (важкогорючі)

Властивості ППУ
низький коефіцієнт теплопровідності (0,019 … 0,028Вт / М * К);
легка вага 40-60кг / кб.м;
висока адгезійна міцність;
немає необхідності в кріпильних елементах;
відмінна антикорозійний захист металоконструкцій;
відсутність містків холоду;
можливість ізоляції конструкцій будь-якої конфігурації і розмірів;
довговічність покриттів (не схильні до розкладання і гниття, не руйнуються під впливом сезонних температурних коливань, атмосферних опадів, агресивної промислової атмосфери);
висока екологічність пінополіуретану (ППУ) (по гігієнічним нормам дозволено застосування в холодильній техніці для продовольчих продуктів);

Пінополіуретан напилюється практично на будь- які матеріали: дерево, скло, метал, бетон, цегла, фарбу, не залежно від конфігурації поверхні. У результаті цього відсутня необхідність в спеціальному кріпленні ізоляції. Крім того, пінополіуретанової покриття інертно до кислотних і лужних середовищ, може працювати в грунті, використовуватися як покрівельний матеріал. Єдине, що вимагає пінополіуретан — захисту від прямих сонячних променів.

Адгезійна міцність ППУ
Матеріал володіє чудовими адгезійними властивостями, ідеально прилипаючи до горизонтальних і вертикальних поверхнях з будь-якого матеріалу і будь-якої форми. Нанесене покриття ППУ не вимагає оновлення і ремонту протягом усього терміну служби будинку. Теплоізоляція може наноситися на підлогу, стелю, і стіни.

Довговічність ППУ оцінюється в 25-30 років, але і це не предел- У Німеччині, США, Швеції, Японії фахівці розбирають конструкції стін, дахів, фундаментів, зрізають з труб зразки ППУ, залитого в 70-их роках минулого століття і коректно формулюють — «властивості не змінилися». Немає хімічних причин для руйнування правильно зробленого ППУ. Більше 90% осередків ППУ замкнуті, тобто являють собою пластикові капсулі, заповнені газом, з теплопровідністю нижче, ніж у повітря.
Результати промислової експлуатації підтверджують поведінку ППУ в лабораторних умовах.
Погодно- і кліматоустойчівость жорсткого ППУ чудові: жорсткий ППУ відмінно зарекомендував себе на практиці в екстремальних кліматичних умовах самих різних куточків земної кулі протягом десятиліть. Під час дослідних випробувань жорсткий ППУ також показує відмінну стійкість до старіння у вологому, мінливому кліматі без скільки-небудь значного погіршення теплоізоляційних властивостей.
Результати натурних випробувань знову підтвердили високу репутацію ППУ у будівельників. Двадцятирічний досвід успішної промислової експлуатації жорсткого ППУ дозволив виявити не тільки межі можливостей, але і «додаткові» достоїнства цього матеріалу, до числа яких належить, насамперед, здатність зберігати низьку теплопровідність протягом тривалого часу.

Вогнестійкість ППУ
Відноситься до класів горючості Г1-Г4. Оскільки в компоненти для отримання ППУ включені антипірени, то він горить тільки там, куди потрапляє полум’я зовнішнього джерела вогню, і горить до тих пір, поки це полум’я есть- Якщо прибрати факел — ППУ гасне і не тліє.
Крім того пінополіуретан має унікальну властивість запобігання розповсюдженню вогню: він обвуглюється і коксується тільки там, де на нього впливає відкрите полум’я.

Біологічна стійкість ППУ
Жорсткий ППУ стійкий до гризунів, грибків і мікробів, тобто стійкий до гниття і дії мікроорганізмів. Крім того, він стійкий до проникнення коренів.

Стійкість ППУ до хімікатів
Жорсткий ППУ в значній мірі стійкий до зустрічається в практичному застосуванні розчинників, Размягчитель, палив, мінеральних масел, розбавлених кислот і лугів, відпрацьованим газам і до агресивного робочій атмосфері. На відміну від інших матеріалів, що зустрічаються на будмайданчику, жорсткий ППУ демонструє хімічно нейтральну і некоррозійну поведінку.

Об

Journey through the gaming panorama at Glory's panoramic gaming vista , where vistas expand.

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *