УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

ЯК І ЧИМ УТЕПЛИТИ ПІДВАЛ У БУДИНКУ?

Без-имени-11

Необхідність утеплення підвалів малоповерхових будинків абсолютно очевидна, але у багатьох власників котеджів і дач раніше виникають сумніви в доцільності витрачати на це свої кошти. У деяких випадках все обмежується утепленням цоколя із зовнішнього боку, однак більш ефективним, надійним і довговічним є утеплення підвалу з внутрішньої сторони, особливо якщо використовувати теплоізоляцію ППУ (жорстким пінополіуретаном). Однак для початку розглянемо, чому утеплити підвал зсередини — одна з важливих умов для нормальної експлуатації будинку.

 Аргументи на користь утеплення підвалуБез-имени-10

Через підвальні приміщення відбувається до 20-25% витоку тепла, яке могло б перенаправлятися на природний обігрів підлоги житлових приміщень на першому поверсі. Це означає, що для заповнення тепловтрат в холодний сезон року ваші витрати на опалення збільшаться. Крім цього, в підвалах, особливо неопалюваних, значно перевищений рівень вологості, що неминуче відіб’ється на загальному мікрокліматі в будинку. Через надмірної вологості, що йде з підвального поверху, в кімнатному повітрі буде присутній вогкість, а на стінах може з’явитися цвіль. Відповідно, необхідна не тільки тепло-, але і гідроізоляція підвального приміщення, також забезпечується ППУ. І, нарешті, утеплення стель, підлоги і стін підвалу дозволить уберегти фундамент і несучі конструкції від передчасного зносу і деформацій, що виникають через різких перепадів температур і вологості.

 Чим утеплити підвал?

Це наступне за важливістю питання після «Навіщо потрібно виконувати утеплення підвалу?». Для цих цілей можуть використовуватися різні матеріали — зокрема, мінвата або екструдований пінополістирол, проте кращим способом вважається утеплення пінополіуретаном (ППУ).

 Позначимо основні переваги пінополіуретану:

 — Один з найнижчих показників теплопровідності, що дозволяє скоротити витрату матеріалу. Шару утеплювача 50 мм цілком достатньо для забезпечення повноцінної теплоізоляції підвальних приміщень.

— Низька паропроникність та вологопоглинання. Абсолютно незамінні властивості для утеплення підвалу з внутрішньої сторони. Як наслідок, теплоізоляція ППУ запобігає і утворення цвілі, грибків і мікроорганізмів.

— Пінополіуретан є екологічно безпечним і антиалергенним утеплювачем, тому після теплоізоляції підвал цілком можна переобладнати під більярдну і навіть житлову кімнату. Поряд з цим, ППУ володіє вогнестійкістю і відноситься до самозатухаючих матеріалів, що також говорить про доцільність його використання в заміських будинках.

— Тривалий термін служби. Термін повноцінної експлуатації теплоізоляції ППУ становить близько 30 років. Витрати на утеплення стель і стін підвалу окупляться досить швидко. Таким чином, якщо одноразово утеплити підвал, то протягом як мінімум 25 років можна скоротити витрати на обігрів в зимовий сезон і уникнути капітального ремонту фундаменту і стін.

 Наша компанія використовує в якості основної технології напилення жорстким пінополіуретаном з використанням установок високого тиску Graco. У поєднанні з відмінними експлуатаційними властивостями ППУ напилювана теплоізоляція і професійне обладнання Graco дозволяють нам забезпечувати високу якість поверхонь без стиків і швів. Крім теплоізоляції, пінополіуретан приховує нерівності стін, підлоги і стелі, що спрощує їх подальшу обробку.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *