УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Теплоізоляція пустотілих стін методом заливки ППУ, утеплення пустотілих стін пінополіуретаном

ecovata-pro2_1

Де застосовується технологія

Заливка пінополіуретану в пустотілі стіни — ще один метод утеплення будівель з використанням цього сучасного будівельного матеріалу. ППУ застосовується в якості теплоізоляції між стінами старих панельних будинків, а також, в спеціальним чином спроектованих (з порожнинами під утеплювач), сучасних спорудах.

Як проводиться теплоізоляція пустотілих стін методом заливки ППУ

Коли будівля стара і спочатку утеплення пустотних стін пінополіуретаном не передбачалася, в них просверлююються технологічні отвори. Діаметр отворів близько 15 мм, відстань один від одного по горизонталі і вертикалі — 60 см.

Через них, за допомогою спеціального обладнання, під тиском, подаються компоненти ППУ. Заливка робиться поступово — знизу вгору. Коли спінив пінополіуретан піднімається і заповнює один рівень, то переходять до наступного ряду отворів. І так, поки порожнина не буде повністю наповнена ППУ.

Якщо ще при проектуванні будівлі враховувалося, що теплоізоляція буде проводитися методом заливки ППУ, і спеціально для цього були передбачені проміжки, то роботи проводяться на етапі зведення стін. Пінополіуретан заливається через верхній проріз кожні 1,5 метра.

ППУ піднімається в результаті того, що, збиваючи, істотно збільшується в об’ємі — в 80 разів, полімеризується і заповнює собою порожнечі. Він рівномірно заповнює не тільки всі внутрішньостінові порожнечі, але і тріщини і дефекти в стінному матеріалі, створюючи монолітний шар теплоізоляції. Адже завдяки гарній адгезії (сціпленості), він прекрасно взаємодіє практично з усіма будматеріалами. Повне затвердіння піни відбувається за 24 години.

Утеплення пустотних стін пінополіуретаном: переваги

Теплоізоляція в порожнечі між подвійними стінами робиться ППУ особливої ​​марки. Його основними якостями є знижена щільність, відстрочене час старту (спінюється не відразу, а через деякий час після заливки), низька теплопровідність і невелику вагу. Завдяки цьому, пінополіуретан не тільки рівномірно утеплює весь об’єкт, але й не перевантажує несучі конструкції.

Переваги утеплення методом заливки ППУ в чому визначаються характеристиками самого матеріалу.

Пінополіуретанова теплоізоляція:

  • Нешкідлива, не токсична;
  • самозагасає, не поширює вогонь;
  • У ній не живуть цвіль, грибки, миші та інші шкідники;
  • Ізолює від шуму;
  • монолітною, без швів, щілин, містків холоду;
  • Має найнижчий коефіцієнт теплопровідності серед конкуруючих матеріалів;
  • Дозволяє швидко провести роботи з утеплення;
  • Не вимагає додаткового догляду та ремонту;
  • Довговічна (служить 30 років).

Теплоізоляція між стінами не вимагає підготовчих робіт, використання кріпильних елементів і, навіть, видалення залишків існуючого утеплювача. При її проведенні немає будівельного сміття і пилу.

Утеплення пустотних стін пінополіуретаном проводиться оперативно — два фахівці з сучасним обладнанням за один день здатні утеплити двоповерховий будинок середньої площі.

Технологія використовується як на великих будівельних проектах, так і в приватному малоповерховому будівництві. А існуючі установки малої потужності дозволяють виробити теплоізоляцію пустотілих стін методом заливки ППУ навіть в окремих квартирах і дачних будиночках.

Пінополіуретан має всі необхідні сертифікати відповідності, дозволений до використання в Росії, випробуваний у вітчизняних умовах, тому що активно застосовується в житловому будівництві.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *