УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

УТЕПЛЕННЯ СТІН ПІНОПОЛІУРЕТАНОМ

1

Утеплення стін будинку зсередини і зовні — з цією необхідністю вже давно ніхто не сперечається. Незважаючи на запевнення забудовників про відмінних теплотехнічних характеристиках висоток, перша зима все ставить на свої місця. А про стандартні хрущовках і говорити не доводиться. Одна з найбільш затребуваних на сьогоднішній день технологій — теплоізоляція стін ППУ, дозволяє вирішити питання швидко і ефективно. Найближчий конкурент даного матеріалу, пінопласт, має багато в чому схожі характеристики, але програє по простоті монтажу, установка цього утеплювача вимагає застосування спеціальних клеючих сумішей і додаткових кріпильних елементів.
ПЕРЕВАГИ УТЕПЛЕННЯ СТІН ППУ
За допомогою пінополіуретану можна виконувати і зовнішнє, і внутрішнє утеплення, матеріал має сертифікати екологічної безпеки, що дозволяють застосовувати його навіть для виробництва меблів або холодильного устаткування. Якщо говорити про роботах з поліпшення теплоізоляції стін житлового будинку, то перевагу варто віддавати саме зовнішньому монтажу, це забезпечить збереження внутрішньої площі приміщення. Хоча завдяки невеликій товщині ППУ, необхідної для забезпечення необхідних теплотехнічних показників, утеплення стін зсередини теж має право на існування, за відсутності доступу до зовнішньої поверхні стін. Отже, чим же пінополіуретан привернув до себе увагу забудовників?

Мінімальна теплопровідність (коефіцієнт 0,02 Вт / мк).
Практично нульове вологовбирання і паропроникність.
Завдяки відмінним шумоізоляційним властивостям утеплення стін ППУ добре зарекомендувало себе в умовах мегаполісу. У комплекті з сучасними віконними системами пінополіуретан забезпечив можливість мінімізувати шум жвавих транспортних магістралей.

Покриття стін поліуретановою піною дозволяє істотно посилити захист конструкції від впливу агресивних речовин, які досить часто присутні у звичайних атмосферних опадах. Крім того, ППУ не уражується цвіллю і грибковими утвореннями, завдяки чому таке утеплення сприяє збільшенню експлуатаційного ресурсу будинку в цілому.

Якщо говорити про технології монтажу цього утеплювача, то основним його плюсом вважається висока адгезія з різними матеріалами, ППУ відмінно приклеюється на будь-які поверхні, і на відміну від стандартної монтажної піни досить швидко твердне.

При виборі даної технології утеплення стін слід пам’ятати про те, що пінополіуретан потребує захисту від впливу сонячних променів. Хороші результати дає теплоізоляція в комплексі з системою вентильованого фасаду або просте оштукатурювання шару утеплювача.

Утеплення стіни ззовні
На практиці застосовується теплоізоляція стін будинку зовні за двома основними технологіями:
Система вентильованого фасаду із застосуванням ППУ дозволяє відмовитися від додаткової гідро- і пароізоляції несучих конструкцій будівлі. Утеплення здійснюється після монтажу несучого каркаса фасаду, після чого монтується фасадна частина. Отримується в результаті монолітний шар утеплювача відрізняється високими теплоізолюючими якостями.

Утеплення стін будинку з наступним оштукатурюванням поверхні вважається більш простим способом пристрою теплоізоляції фасаду. Після очищення стіни на неї напилюється необхідний по товщині шар утеплювача, який досить швидко застигає і утворює покриття з фактурною поверхнею. Для того щоб додати покриттю додаткову міцність, утеплювач армується склотканиною і звичайною клейкої суміші, технологія аналогічна монтажем ізоляції з пінополістиролу (пінопласту). Після того як армуючий шар набирає необхідну міцність, на поверхню стіни наноситься штукатурка. Ціна такого способу обробки фасадів пінополіуретаном цілком доступна, а швидкість виконання робіт досить висока, середній за розмірами будинок або квартиру можна утеплити всього за 1-2 дні (при правильній організації робіт).
Утеплення стін будинку зсередини найкраще здійснювати заливкою ППУ за обробку (покриття з гіпсокартону). Така технологія дозволяє істотно знизити обсяг, а відповідно і ціну виконуваних робіт.
Якщо вам потрібна безкоштовна консультація з питань теплоізоляційних робіт із застосуванням пінополіуретану, звертайтеся до нас прямо зараз.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *