УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

УТЕПЛЕННЯ ЛАЗНІ ПІНОПОЛІУРЕТАНОМ

images (1)

images (13)Що потрібно від справжньою лазні? Значна температура і відповідна вологість (досить висока), ось два основних фактори, що відрізняють російську лазню від парилень інших народів. Традиційною вважається рубана з цільного колоди парилка, але в даний час все частіше для будівництва лазні застосовують інші, більш доступні матеріали. Тому гостро постає питання про якісної теплоізоляції, здатної забезпечити відповідний мікроклімат незалежно від використовуваних будівельних матеріалів. При цьому утепленню доводиться піддавати і дах, і перекриття, і стіни такої сучасної лазні. Найбільш раціональним комплексним рішенням даної задачі вважається теплоізоляція на основі ППУ (поліуретанової піни).

Чому саме пінополіуретан?
Саме головне достоїнство цього матеріалу, це відмінні теплотехнічні характеристики при досить простому способі монтажу. Враховуючи те, що розміри стандартної лазні досить скромні, загальна ціна утеплення пінополіуретаном виглядає досить скромно. А якщо розглядати експлуатаційні характеристики ППУ, то дане покриття можна вважати одним з найоптимальніших варіантів теплоізоляції будівель, що існують на сьогоднішній день.

На думку експертів до основних плюсів пінополіуретану слід віднести наступні його якості:
Багатофункціональність — можливість виконати і зовнішнє, і внутрішньо утеплення приміщень лазні. Крім того, окремо варто сказати про хороше ефекті застосування ППУ для обробки даху і горищного перекриття парилки. Саме завдяки покриттю з Пінополіуретан з’явилася можливість істотно скоротити витоку тепла через ці вузли конструкції. А це забезпечує зниження витрати палива і зменшення часу прогріву лазні.
Структура ППУ відрізняється закритим станом 95% наявних осередків, що забезпечує мінімальну паропроникність та вологопоглинання матеріалу. Завдяки цьому досягається не тільки необхідна теплоізоляція парної, а й ефективний захист стінових конструкцій лазні від впливу вологого і гарячого повітря.

скачанные файлы (2)ППУ наноситься безшовним килимом по всіх оброблюваних поверхонь, при цьому швидкотужавіюча піна заповнює всі наявні тріщини і порожнечі в стінах. Таке монолітне утеплення дозволяє запобігти утворенню «містків холоду» і поява конденсату на внутрішніх поверхнях лазні.

Ще однією важливою перевагою пінополіуретану вважається його пожежна безпека, матеріал не підтримує горіння і схильний до самозагасання. Саме таке утеплення даху лазні дозволяє істотно знизити пожежонебезпека споруди, при цьому коштувати пам’ятати про те, що максимального ефекту можна досягти тільки при нанесенні розрахункового шару теплоізоляції на дах (внутрішня поверхня покрівельного матеріалу), перекриття та стіни приміщення.

Утеплення даху лазні
Така робота найчастіше виконується зсередини горищного приміщення, завдяки цьому істотно знижується вартість обробки, з’являється можливість виконувати її в будь-який час року, та й довговічність обрешітки даху лазні істотно збільшується. Внутрішнє утеплення горищного простору лазні дозволяє позбавити несучі дерев’яні конструкції даху від впливу гарячого, насиченого водяними парами повітря.
Внутрішньо утеплення даху виконується практично без попередньої підготовки, цілком достатньо очистити поверхню від сміття і пилу. Пінополіуретан має відмінну адгезію, тому надійно приклеюється і на дерев’яні, і на металеві поверхні. При цьому вважається доцільним обробляти не тільки дах, а й горищне перекриття лазні в один прийом, це запобіжить будь-які витоки тепла з парильні.
Враховуючи те, що ППУ має сертифікати екологічної безпеки, при такому внутрішньому утепленні горищне приміщення лазні може використовуватися для зберігання запасу віників і інших банних приладдя. Пінополіуретан не створює ніякої загрози здоров’ю людини навіть при прямому контакті.

Зовнішнє або внутрішнє утеплення стін лазні?
Іноді доводиться чути міф про те, що ППУ при нагріванні виділяє шкідливі речовини, але дана інформація не відповідає дійсності. Температура, при якій структура матеріалу може почати змінюватися становить 150 градусів і вище. У лазні отримати такі умови неможливо, та і в цьому випадку ППУ не може завдати шкоди людині. Тому думка медиків однозначно — внутрішньо утеплення лазні за допомогою пінополіуретаном може бути використано без жодної шкоди здоров’ю. А ефективність такого утеплювача багато в чому перевершує можливості інших традиційних матеріалів, застосовуваних у будівництві.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *