УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення цегляної лазні зсередини, з цегли — пінополіуретаном (ППУ)

images (9)

Використання під лазню дерев’яного зрубу не завжди представляється можливим. Цегляна кладка, програючи по теплопровідності перед деревом, має свої особливості:

Цегла сам по собі є теплоємний пористим матеріалом, проте для його нагрівання потрібно багато часу і енерговитрат. Якщо не використовувати якісний утеплювач, підлога, стеля, стіни почнуть віддавати тепло в простір, швидко остигаючи.
З іншого боку, цегляна лазня більш стійка до займання (що дуже важливо при використанні відкритого вогню), і довговічніше.
Значить, будувати лазню з цегли можна і потрібно. Слід тільки вибрати правильно утеплювач, щоб всі поверхні всередині були термостійкими, швидко нагрівалися і зберігали заданий мікроклімат на час прийняття процедур.

imagesНе всяку ізоляцію можна використовувати, виконуючи утеплення лазні із цегли. Вона повинна відповідати ряду вимог:

не підтримувати горіння;
відповідати гігієнічним нормам безпеки при нагріванні до високих температур, особливо в парильні (в середньому, від 60oC до 120oС);
не вбирає вологу, бути стійкою до поразки бактеріями, що утворюються у вологому середовищі;
добре взаємодіяти з шорсткою поверхнею цегли при нанесенні;
не деформована при багаторазових циклах «нагрівання-охолодження»;
Не утворювати в процесі експлуатації тріщин — джерел втрат тепла;
бути довговічною і практичною.

images (11)ППУ для бань цегляних: утеплення відмінне!

Цим характеристикам повною мірою відповідає складний хімічний полімер, що має закрите порожнисту структуру, пінополіуретан (ППУ). Ним виконують утеплення цегляної лазні зсередини і зовні. Пенообразний еластичний утеплювач наноситься за допомогою напилення в максимально короткі терміни і міцно кріпиться до цегляної кладки. При цьому немає необхідності в додатковій обрешітці ізольованих поверхонь і кріпильних елементах Йому не страшні гризуни і грибок. Покриття з ППУ не розтріскується навіть при експлуатації лазні в сильні морози, коли різниця температур в топці і на вулиці становить понад 100oC. А обробка фундаменту зовні безшовним тонким шаром, по-перше, зміцнить його додатково і ізолює від грунтових вод, по-друге, захистить від розтріскування і руйнування, по-третє, забезпечить якісну теплозахист.

Який пінополіуретан переважно?

Використовуючи для утеплення цегляної лазні ППУ, відпадає необхідність у додаткових роботах по гідро- і пароізоляції її стін. Не піддані руйнівному впливу вологи конструкції лазні можуть прослужити до півстоліття, якщо роботи по теплоізоляції виконати кваліфіковано, вибравши потрібний вид утеплювача. Підвищена вологість вимагає ізолювати баню всередині пінополіуретаном із закритими осередками, що створюють перешкоду для проникнення в них вологи. Піна ППУ, має щільність 50кг / м 3, володіє найнижчим коефіцієнтом теплопровідності. Але біля топки краще використовувати інший негорючий матеріал. Для запобігання промерзання лазні в сильні морози, потрібно, щоб зовнішній шар пінополіуретану був завтовшки не менше 50 мм.

Наші фахівці пропонують виконати утеплення цегляної лазні високоефективної теплоізоляцією ППУ якісно, ​​недорого і швидко. Довіртеся професіоналам!

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *