УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення лазні з шлакоблоку і піноблоків — пінополіуретаном (ППУ)

images (10)

Хто не мріє мати власну лазню? Таких, напевно, не знайдеться, тому одним з перших споруд, що з’являються на приватному подвір’ї, будь то дача і індивідуальний будинок, є саме лазня. Звичайно, в ідеалі така будівля має бути виконане з натурального зрубу, але якщо такої можливості немає, то його навіть можна спорудити з шлакоблоку. Хоча тут необхідно виконати цілий комплекс заходів з облаштування. Приміром, має бути здійснене утеплення лазні з шлакоблоку, і тут більш ефективної теплоізоляції, ніж пінополіуретан не знайти.

images (12)Наскільки актуальне поєднання: ППУ і шлакоблок?

Зі шлакоблоком, як, в принципі і з будь-яким іншим матеріалом, пінополіуретан взаємодіє дуже успішно. Завдяки унікальному хімічному складу, він спочатку знаходиться в рідкому стані. В процесі нанесення під високим тиском ППУ проникає навіть в самі дрібні тріщини і пори, заповнюючи їх. Потім настає стадія стабілізації і остаточного затвердіння. У результаті всіх цих процесів на поверхні Шлакоблочний стіни утворюється монолітний безшовний теплоізоляційний шар, за допомогою якого парилка і знаходить свої унікальні експлуатаційні характеристики.

Що буде, якщо вибрати не пінополіуретан, а менш якісний утеплювач?

На практиці доведено, що неправильно виконане утеплення лазні з піноблоків або шлакоблоків стане причиною безлічі неприємних моментів. У тому числі, повітря в самому приміщенні парильні буде нагріватися повільно, а ось остигати — дуже швидко. Слабкою буде і концентрація пари, що природно позначиться на якості банних процедур. Використання рулонних утеплювачів неминуче призведе до появи містків холоду, оскільки в процесі закріплення теплоізоляційного матеріалу, доведеться використовувати кріпильні елементи.

Тим господарям, хто віддав перевагу напиленню пінополіуретаном, подібні проблеми невідомі. Так само, як і не доведеться їм вирішувати, що робити з постійно утворюється цвіллю і швидким загниванням дерев’яних елементів, якими оброблена парилка та інші приміщення лазні.

Дуже важливим фактором, що вказує на доцільність використання в якості утеплювача саме ППУ, є його екологічна безпека. Що вкрай актуально для такого об’єкта, як лазня, куди людина йде за зціленням та оздоровленням. Утепліть свою лазню напилюваним теплоізолятором, і вона довгі роки буде вас радувати чудовими експлуатаційними якостями.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *