УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

УТЕПЛЕННЯ ПОКРІВЛІ ПІНОПОЛІУРЕТАНОМ

2

Значна частина тепловтрат будинку припадає саме на покрівлю, за оцінками експертів грамотне утеплення даху дозволяє знизити витрати на опалення практично вдвічі. При цьому, на їхню думку, найбільш оптимальним матеріалом для утеплення покрівлі зсередини є саме пінополіуретан, напилення яким можна здійснювати як зовні, так і зсередини горищного або мансардного приміщення.
ТЕПЛОІЗОЛЯЦІЯ ПОКРІВЛІ
«Тепла» покрівля в нашому кліматичному поясі є обов’язковою для житлових будинків, саме такий технологічний прийом забезпечить максимальне зниження експлуатаційних витрат на опалення в зимовий період. Якщо при будівництві нових будівель віддається перевагу дешевим матеріалам, то в більшості випадків вже через кілька років власнику житла доводиться стикатися з необхідністю виконання робіт з відновлення теплоізоляції перекриттів і даху в цілому. Саме тому утеплення покрівлі пінополіуретаном — вибір більшості забудовників. При цьому значна частина монтажу теплоізоляції з ППУ припадає саме на утеплення даху, і на це є цілий ряд об’єктивних причин.

Утеплення покрівлі ППУ даного класу не вимагає напилення великого шару, його теплоізоляційні якості перевершують характеристики традиційних утеплювачів пінополістиролу і мінеральної вати.

Порівняльні характеристики:

Утеплювач ППУ Пінополістирол Мінеральна вата
Теплопровідність 0,02 Вт / мК 0,02 Вт / мК 0,055 Вт / мК
Теплоізоляція з пінополіуретану може наноситися на будь-яке покрівельне покриття, при цьому допускається зовнішнє і внутрішнє (в процесі будівництва, при реконструкції або цілеспрямованому ремонті) утеплення покрівлі.

Покриття з ППУ може наноситися на дах з будь-яким кутом ухилу скатів, висока адгезія з металом, шифером, ондуліном та іншими типами покриттів, забезпечує стійкість теплоізоляції до сповзання навіть з вертикальних поверхонь.

Утеплення даху пінополіуретаном не вимагає застосування додаткових паро- і гідроізоляційних матеріалів. Завдяки цьому ціна теплоізоляції покрівлі із застосуванням ППУ трохи перевищує вартість використання традиційних утеплювачів.
Сучасне обладнання дозволяє здійснювати напилення пінополіуретану в значному темпі, середня продуктивність установки для монтажу утеплювача становить 300-400 м2 в зміну. Завдяки цьому дах навіть значного будови може бути утеплена буквально за 1-2 дні.

УТЕПЛЕННЯ ПОКРІВЛІ ППУ
Теплоізоляція з ППУ може наноситися на зовнішню поверхню покрівельного покриття. Такий спосіб досить широко застосовується при утепленні плоских дахів промислових об’єктів і житлових стандартних будівель.
Основою для напилення ППУ зазвичай є жб плити або старі покрівельні покриття (обклеювальна або наплавляемие). Перевагою даного способу є те, що немає необхідності видаляти старий утеплювач і гідроізоляцію, пінополіуретан відмінно лягає на попередньо очищену поверхню з будь-якого матеріалу. Завдяки цьому на покрівлі утворюється монолітний безшовний килим з утеплювача, який запобігає виникненню «містків холоду» і забезпечує захист конструкцій даху від атмосферних опадів.
При цьому варто пам’ятати про те, що поліуретанову піну необхідно захистити від впливу від сонячного світла. Найпростішим способом вважається звичайнЕ фарбування даху стійкими до атмосферних впливів складами.

Набагато простіше виконується утеплення покрівлі з боку горищного приміщення. Такий спосіб ідеально підходить для перетворення «холодних» конструкцій в «теплі». Теплоізоляція в цьому випадку може наноситися на внутрішні поверхні покрівельного покриття будинку практично без попередньої підготовки, достатньо просто очистити її. Пінополіуретан може наноситися декількома шарами, до досягнення необхідної по теплотехнічним вимогам товщини. При цьому загальний шар утеплювача стає однорідним, а відсутність стиків дозволяє забезпечити надійну гідро- і теплозахист конструкції.

 Якщо у вас виникли питання по утепленню поліуретановою піною, отримаєте безкоштовну консультацію нашого фахівця прямо зараз.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *