УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

УТЕПЛЕННЯ ГОРИЩА ПІНОПОЛІУРКТАНОМ ППУ

4

Основний обсяг тепловтрат будівлі припадає на віконні та дверні прорізи, а також на неутеплені горищні приміщення. Якщо в першому випадку вирішити проблему можна установкою сучасних столярних виробів (у тому числі і пластикових вікон зі склопакетами), то в другому єдино можливим варіантом є якісне утеплення горища будинку. Виробники пропонують різні типи утеплювачів, основу яких складають різноманітні матеріали. Але, на думку багатьох експертів, найперспективнішим вважається пінополіуретан, що наноситься методом напилення.
Про властивості теплоізоляції на основі пінополіуретану відомо багато чого, тому зупинимося тільки на основних якостях, що роблять його незамінним саме для горищних приміщень.
Напилювання ППУ дозволяє отримати монолітне безшовне покриття по всій поверхні горищних конструкцій (перекриття, кроквяна система, покрівельне покриття). Завдяки цьому кількість теплових витоків знижується до мінімуму, виключається наявність «містків холоду».
Застосування пінополіуретану дозволяє відмовитися від використання гідро- і пароізоляційних покриттів при влаштуванні «теплою покрівлі». ППУ відрізняється мінімальним влагопоглощенієм і паропроніцанію. Така теплоізоляція дає можливість заощадити на придбанні даних покриттів, а сам монтаж істотно спрощується і прискорюється.

Враховуючи те, що продуктивність установки для напилення пінополіуретану досягає 350 м2 за робочу зміну, горище середнього за розмірами будинку можна утеплити всього за одну добу.
Теплоізоляція на основі ППУ відрізняється високою адгезією, що дає можливість наносити її на похилі поверхні скатів покрівлі.

Невелика щільність матеріалу дозволяє виконати якісне утеплення горища без створення додаткового навантаження на несучу покрівельну систему. Саме тому теплоізоляція такого типу рекомендується для будинків, побудованих за канадською технологією (каркасне домобудівництво).

Ціна матеріалу і всього комплексу робіт досить демократична, це обумовлено необхідністю нанесення невеликого шару утеплювача, зазвичай достатньо 5-6 см.

Саме дані якості пінополіуретану роблять доцільним його застосування для утеплення горищних приміщень житлових будинків і промислових будівель.

Способи нанесення поліуретанового покриття
Теплоізоляція ППУ може наноситися на оброблювані поверхні зовні або з боку горища.
Наріжний монтаж може здійснюватися тільки на етапі будівництва, тому застосовується досить рідко.

Виконання таких робіт вимагає певних умов (температура не нижче + 10С, відсутність атмосферних опадів), що істотно обмежує можливість виконання утеплення.

Нанесення теплоізоляції зсередини є більш прийнятним і простим способом. Роботи з утеплення можуть виконуватися в будь-який час року, головне забезпечити температуру в приміщенні не нижче + 5⁰С.

Технологія утеплення припускає використання спеціального обладнання високого тиску для напилення ППУ. Якість теплоізоляції залежить не тільки від застосовуваних матеріалів, але й кваліфікації виконавців, тому довіряти виконання робіт слід тільки фірмам, що займаються подібною діяльністю на професійному рівні. В іншому випадку існує велика ймовірність витратити гроші даремно.

 

Перш ніж замовити роботи з утеплення горища за допомогою ППУ, скористайтеся можливістю отримати безкоштовну консультацію у нашого фахівця. Він допоможе вам вибрати найоптимальніший варіант утеплення пінополіуретаном відповідно з кліматичними умовами регіону.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *