УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

УТЕПЛЕННЯ МАНСАРДИ

5

Зведення мансардних поверхів і перероблення горищних приміщень в кімнати придатні для житла є одним з найоптимальніших способів збільшення житлової площі будівлі в умовах мегаполісу. Не менш популярна мансарда і у власників заміської нерухомості, вона дозволяє істотно зменшити площу забудови. Якісне утеплення мансарди зсередини вважається обов’язковою умовою створення комфортного мікроклімату в приміщенні, будь-який відступ від технології монтажу теплоізоляції призводить до збільшення витрат на опалення та підвищення вологості. Утеплення мансарди пінополіуретаном є самим еффектінви на сьогоднішній день на думку провідних експертів теплотехніків.

Чому саме ППУ

Доцільність застосування пінополіуретану для утеплення мансард забезпечена його експлуатаційними характеристиками. Величезну роль відіграють такі властивості цього матеріалу:

Мінімальні теплопровідність, вологопоглинання і паропроникність утеплювача на основі ППУ.
Можливість нанесення теплоізоляції зсередини будівлі суцільним безшовним килимом, устраняющим можливість утворення «містків холоду».
Утеплення пінополіуретаном може здійснюватися як на етапі будівництва будинку з мансардою, так і при його реконструкції.
Досить проста технологія нанесення ППУ на різні поверхні забезпечена його високою адгезією з різними матеріалами.
Висока швидкість виконання робіт (до 350 квадратних метрів за зміну), завдяки чому навіть більша за площею мансарда може бути утеплена всього за 1-2 дні.
ППУ відноситься до самозатухаючим матеріалами, тому саме він рекомендований для внутрішнього утеплення з метою забезпечення пожежної безпеки.

На відміну від інших утеплювачів пінополіуретан не сповзає по похилих і вертикальних поверхнях, що забезпечує надійну теплоізоляцію мансарди протягом усього періоду її експлуатації.

ЦінИ матеріалу і вартість виконання робіт досить демократичні, визначена економія може бути отримана за рахунок мінімальної товщини утеплення.

Завдяки всім цим властивостям ППУ, утеплення будинку з мансардою саме даним матеріалом застосовується і в приватних умовах, і в промислових масштабах.

Способи монтажу теплоізоляції з пінополіуретану
Обмовимося відразу, утеплення мансарди зовні (на етапі будівництва) має безліч складнощів, пов’язаних в першу чергу з необхідними умовами для якісного нанесення шару матеріалу (температура, вологість, відсутність атмосферних опадів і багато іншого). Тому, відповідно до рекомендацій виробників даного матеріалу, широко практикується утеплення мансарди зсередини. Технологія передбачає два основних способи нанесення ППУ покриттів:

Споруджувану мансарду доцільно утеплювати прямим розпиленням матеріалу на оброблювані поверхні. Це забезпечить монолітність покриття всіх конструктивних елементів кроквяної системи. Зазвичай наноситься декілька шарів утеплювача, при загальній його товщині в 6-10 см (даний показник визначається теплотехнічними розрахунками, заснованими на кліматичних умовах в регіоні будівництва).

Якщо існує необхідність утеплити експлуатований будинок з мансардним поверхом, то доцільно скористатися іншою технологією, що дозволяє зберегти наявні оздоблювальні покриття. Її зміст полягає в закачуванні теплоізоляції за поверхню декоративної обробки (гіпсокартон, вагонка, дерев’яні панелі та інше). Для цього в оздоблювальних матеріалах прорізаються технологічні отвори невеликого перерізу (робітники — через які подається піна, і контрольні, що дозволяють стежити за рівнем і якістю заповнення пустот за декоративною обшивкою).

Така ж технологія застосовується для утеплення та забезпечення звукоізоляції каркасних перегородок.
Пам’ятайте, виконання робіт з влаштування теплоізоляції мансардних приміщень можна довіряти тільки професіоналам, будь-яка помилка призведе до непоправних наслідків.

Наша компанія виконує утеплення будинків з мансардою із застосуванням ППУ за найдоступнішою ціною . Скористайтеся унікальною пропозицією, отримаєте безкоштовну консультацію нашого менеджера з усіх питань утеплення пінополіуретаном прямо зараз.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *