УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення балконів і лоджій

6

Для власника квартири в сучасному або стандартному багатоповерховому будинку балкон або лоджія традиційно вважається резервом для збільшення корисної площі. Достатньо всього лише виконати грамотне утеплення балкона і трохи витратитися на оздоблювальні матеріали. Але варто пам’ятати про те, що теплоізоляція цих потенційних приміщень повинна відповідати цілому ряду жорстких вимог. На думку більшості експертів і досвідчених будівельників, оптимальний матеріал для утеплення балкона — пінополіуретан, утеплити балкон за допомогою напилення ППУ рекомендовано провідними забудовниками столиці.

Вимоги до утеплення балкона

Перелік існуючих вимог можна почати з цілком побутового моменту:

Утеплювач, використовуваний на балконі, повинен володіти мінімальною теплопровідністю. Тільки в цьому випадку теплоізоляція може наноситися невеликим шаром, що допоможе зберегти дорогоцінний простір. За даним критерієм напилення ППУ виглядає цілком гідно на тлі традиційних мінеральних утеплювачів.
Монтаж повинен здійснюватися з мінімальною кількістю додаткових каркасних конструкцій, здатних збільшити навантаження на балкон і несучі стіни будинку. І в цьому випадку пінополіуретан поза конкуренцією, він монтується методом напилення на огороджувальні поверхні або зовнішню обшивку лоджії (балкона).

Теплоізоляція балкона повинна забезпечувати захист від атмосферної вологи і відрізнятися низьким паропроніцанію. При виконанні утеплення традиційними матеріалами застосовують відповідні мембрани, підвищують вартість всього комплексу робіт. Пінополіуретановий утеплювач дозволяє відмовитися від цих елементів теплоізоляції, ППУ відрізняється мінімальним влагопоглощенієм і паропроникністю.

Матеріал для утеплення балкона повинен володіти стійкістю до утворення цвілі і появи грибка. Крім того, теплоізоляція не повинна втрачати своїх властивостей в результаті намокання. Цим вимогам пінополіуретан цілком відповідає, завдяки особливій структурі із закритими на 95% осередками.

Враховуючи невеликі розміри балкона або лоджії стандартного будинку, повинна існувати можливість монтажу утеплювача в обмежених умовах. Устаткування для напилення ППУ може розташовуватися безпосередньо в квартирі, що забезпечує достатню мобільність людині, що виконує монтажні роботи.

Застосовувані для утеплення балкона матеріали повинні бути доступні за ціною, застосування пінополіуретану має економічну доцільність у зв’язку з економною витратою матеріалу. Для пристрою теплоізоляції невеликої лоджії знадобиться не більше 0,75 м3 ППУ, а враховуючи його розширення в результаті хімічних реакцій, обсяг необхідних вихідних компонентів ще менше.
Утеплення мансарди ППУ з подальшим нанесенням декоративної штукатурки
Дана технологія передбачає виконання робіт у такій черговості:

Монтується несучий каркас для внутрішнього і зовнішнього облицювання. Цю конструкцію рекомендується робити з бруса, перетин якого відповідає необхідній товщині утеплювача (зазвичай для будинків у Москві достатньо 5-6 см, такий шар ППУ забезпечує якісну теплоізоляцію).
Пристрій зовнішньої обробки з обраних матеріалів, пінополіуретан надійно приклеїться при напиленні на будь-яку поверхню.

ППУ наноситься пошарово до досягнення проектної товщини. Утеплення спрощується тим, що поліуретанова піна швидко застигає.

Для підвищення механічної міцності утеплювача він армується склотканиною і стандартним плитковим клеєм, після чого теплоізоляцію можна закривати шаром штукатурки, яка захистить ППУ від впливу сонячного світла.

Якщо внутрішня обробка балкона буде виконуватися з штучних або листових матеріалів, то виконувати утеплення найкраще за наступною схемою:

Монтаж каркаса, зовнішньої і внутрішньої обробки.
Пристрій технологічних отворів для закачування пінополіуретану і контролю його рівня.
Утеплення полягає в подачі ППУ в простір між обшивками, при роботі на лоджії напилення здійснюється тільки на бічні її стінки.

Всі роботи з утеплення пінополіуретаном повинен виконувати професіонал, здатний визначити якість теплоізоляції і наявність пустот за внутрішньою обшивкою.

Ми виконуємо утеплення балконів і лоджій за допомогою ППУ за кілька годин (в залежності від обсягу напилення). Ціна послуги мінімальна в Москві. Використовуваний нами утеплювач (пінополіуретан) має сертифікати відповідності та екологічної безпеки.

Утеплення за допомогою ППУ — енергозберігаючі технології у вас вдома. Отримайте безкоштовну консультацію у нашого фахівця.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *