УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

УТЕПЛЕННЯ ПЕРЕКРИТТІВ ПІНОПОЛІУРЕТАНОМ

7

Близько 20% тепловтрат будови припадає на конструкції горищних і міжповерхових перекриттів будинку. Істотно знизити цю цифру допоможе простий технологічний прийом — утеплення перекриттів пенополіуреатном. Навіть невеликий шар ППУ здатний скоротити витрати на опалення приміщення більш ніж на 10-15%. Крім того, утеплення дерев’яних перекриттів такого типу володіє відмінними звукопоглинальними властивостями.

УТЕПЛЕННЯ ГОРИЩНОГО ПЕРЕКРИТТЯ ППУ
Утеплення пінополіуретаном набуло широкого поширення в цивільному та промисловому будівництві. Доцільність теплоізоляції з використанням ППУ доведена не тільки теоритическими розрахунками, але і великою практикою навіть в екстремальних кліматичних умовах.

Застосування пінополіуретану для утеплення міжповерхових перекриттів дозволяє істотно спростити процес монтажу теплоізоляційного шару, крім того, дана технологія має цілий ряд інших переваг.

Низька питома вага ППУ дозволяє уникнути зайвого навантаження на конструктивні несучі елементи будинку, що особливо важливо при реконструкції старих будівель з дерев’яними перекриттями.
Утеплення пінополіуретаном може застосовуватися для міжповерхових перекриттів з різних матеріалів. ППУ відмінно лягає і на залізобетонні плити, і на конструкції з несучими балками (метал, дерево, залізобетон).

Для дерев’яних будинків особливо актуальною є висока пожежобезпечність матеріалу. Пінополіуретан не тільки вважається негорючим (самозатухаючим) речовиною, він дозволяє підвищити ступінь вогнестійкості всієї конструкції перекриття. Завдяки цьому відпадає необхідність у додатковій обробці деревини антипіреном.

Утеплення перекриттів пінополіуретаном — це відмінна звукопоглинаюча здатність матеріалу. Напилення пінополіуретану (в комплексі з іншими заходами щодо забезпечення звукоізоляції) дозволить забути про шум від сусідів з верхнього поверху.

У багатьох випадках доцільність застосування ППУ для обробки міжповерхових перекриттів пов’язана з необхідністю забезпечити додаткову гідроізоляцію приміщення. Пінополіуретан відрізняється мінімальним влагопоглощенієм, завдяки цьому такий вид теплоізоляції, виконаний в місцях розташування кухонь, ванних і інших санітарних приміщень, здатний запобігти проникненню води при аварійних ситуаціях в мережах водопостачання чи каналізації на верхніх поверхах.

Утеплення дерев’яних перекриттів за допомогою двокомпонентної поліуретанової піни має ще одне істотне гідність. Така теплоізоляція абсолютно нецікава гризунам. Якщо ви планується будівництво заміського особняка або його реконструкція з метою зниження теплових втрат в опалювальний період, обов’язково розгляньте можливість застосування ППУ. В іншому випадку ви ризикуєте втратити спокій через надмірній любові мишей до пінопласту і деяким видам рулонних матеріалів для теплоізоляції.

За співвідношенням ціна-ефективність теплоізоляції провідними експертами теплотехніки пінополіуретан визнаний найоптимальнішим матеріалом (серед використовуваних на сьогоднішній день).

Особливості утеплення перекриттів в заміських будинках
У рубаних і каркасних будинках міжповерхові перекриття монтуються на основі несучих балок, що робить перетин (рельєф) даного вузла будівельної конструкції досить складним. Виконати теплоізоляцію традиційними плитними або рулонними утеплювачами в деяких випадках просто неможливо. Навіть ретельна підгонка окремих елементів утеплення не гарантує усунення «містків холоду», які зазвичай утворюються в місцях сполучення перекриття і несучої кроквяної системи.

Вирішити дану проблему і підвищити ефективність утеплення може саме пінополіуретан. Завдяки тому, що ППУ здатний покрити всі вузли конструкції міжповерхових дерев’яних перекриттів рівномірним безшовним шаром, вплив низьких температур навколишнього повітря на внутрішні елементи виключається.

Наша компанія виконує утеплення міжповерхових перекриттів пінополіуретаном за найдоступнішою ціною в Україні. Отримайте безкоштовну консультацію нашого фахівця з усіх питань застосування ППУ для утеплення різних будівельних конструкцій.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *