УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплювачі для утеплення стін

2 _1

 
Кожна людина рано чи пізно стикається з проблемою «а щось у нас в будинку так холодно». Ось тут виникає важливе питання, особливо актуальний у наш час постійно дорожчих енергоносіїв. Як і чим утеплити стіни будинку або фасад будинку, квартиру, дачу, гараж або офісного приміщення? Ви набираєте в пошуковій системі запит — утеплювач для стін будинку і тут перед вами постає складне завдання-що вибрати? Може вату, а може пінопласт, а може ще чого цікавіша. Зупиніть свою увагу на пінополіуретані. Почитайте про його властивості, застосуванні у різних сферах, відгуки людей вже, що використовують пінополіуретан. Не поспішайте з вибором, адже на кону чималі гроші і багато років користування житла.
 
DSC00679Стіни — є найважливішим елементом конструкції будинків. Від того як ми здійснимо утеплення стін буде залежати температурний і вологісний режими нашого житла. Адже всім хочеться взимку побільше тепла, а влітку прохолоди. Як показує практика, чим тепліше стіни, тим менше втрат тепла в будинку. Пінополіуретан, як утеплювач, можна наносити зовні на фасад, так і всередині. В обох випадках, цей матеріал потрібно закривати фарбою, якщо це фасад, всередині під гіпс або інші оздоблювальні матеріали. Це відмінний теплоізоляційний матеріал, що перевершує багато інших по тепловіддачі і швидкості монтажу. Його можна наносити практично на будь-які будівельні матеріали (цегла, ракушняк, піноблоки, бетон і ін.). Завдяки відмінній адгезії до будь-яких поверхонь цей матеріал є ідеальним засобом для якісного, надійного і безпечного утеплення стін вашого приміщення. Роботи з нанесення пінополіуретану займають 1-2 дні (для дому 150-200 м2.). Не вимагають додаткового часу на висихання і затвердіння. На додаток до утеплення та гідроізоляції володіє відмінним шумопоглинаючим ефектом. Це дозволить вам відпочивати вдома в тиші і теплі. Орієнтовна вартість утеплення середнього (150м2) будинку (теплоізоляція стін + утеплення даху) становить 45-50 тис. Гривень (включаючи всі матеріали плюс робота з напилювання). Враховуючи постійне подорожчання енергоносіїв, дані вкладення окупляться за 10-15 років. Всі ці роки ви будете жити в теплому і безпечному домі.
 
Теплоізоляція фасадів
 Фасад будинку — обличчя вашого будинку. Багато приділяють велику увагу оформленню і ремонту фасаду, але, іноді забувають про те, що теплоізоляцію фасаду теж необхідно здійснювати. За допомогою пінополіуретану можна створити оригінальний, і що важливо, теплий фасад вашого будинку. Після напилення він нагадує за структурою стару добру шубу, але при цьому дає можливість економити ваші гроші зберігаючи тепло всередині будинку. Нанесений на фасад пінополіуретан розкривається фасадною фарбою. Потім 5-10 років не вимагає ніякої уваги. Утеплюючи фасад, застосовуючи цей утеплювач, ви вирішуєте відразу кілька проблем:
 

Теплоізоляція стін забезпечує необхідний температурний режим усередині приміщення. Як підібрати і розрахувати необхідну товщину і які утеплювачі потрібні? Як при цьому використовувати — це не просте питання на сьогодні, який ми спробуємо розкрити.
 
Утеплювач для стін повинен відповідати досить жорстким вимогам, таким як низька теплопровідність. Коефіцієнт теплопровідності повинен бути не більше 0.2 вт / м * К, високою пористістю (70-98%). Незначною об’ємною масою і також міцністю (межа міцності при стисненні 0,05 — 2,5 Мн / м2.).
 
Основним показником якості утеплювачів є коефіцієнт теплопровідності. Його визначення вельми трудомістко. Тому на практиці, в якості такого показника марки теплоізоляційного матеріалу, використовують виражену в кг. / М3. Величину об’ємної маси в сухому стані. Вона в достатньому наближенні характеризує теплопровідність того чи іншого матеріалу. В експлуатаційних умовах утеплювач повинен бути захищений від проникнення вологи. Теплопровідність при насиченні водою зростає в кілька разів.
 
Розрізняють органічні і не органічні утеплювачі. Органічні матеріали володіють, як правило, низькою водо й биостойкостью. Подібних недоліків позбавлені неорганічні матеріали, такі як газонаповнені пластмаси (пінопласти, пенополііуретани, поропласти, сотопласти та ін.).
 
Застосування утеплення стін — один з важливих аспектів збереження тепла в приміщенні і ресурсів на його обігрів. Велику площу будь-якої будови складають стіни. Від того, як вони будуть утеплені залежить обсяг споживаної енергії на обігрів в холодну пору року і на охолодження в жаркий період. Застосовуючи для теплоізоляції ефективні утеплювачі, можна істотно зменшити товщину і знизити масу огороджувальних конструкцій. Отже, скоротити витрату основних будматеріалів (цегли, цементу, сталі та ін.) І збільшити допустимі розміри збірних елементів.
 

При застосуванні пінополіуретану, як утеплювач, можна уникнути таких пунктів робіт як гідроізоляція та пароізоляція утеплювального матеріалу. Абсолютно безшовний, володіє мінімальним коефіцієнтом водопоглинання. Дозволяє заощадити на додаткових роботах і матеріалах. ППУ може служити як теплоізоляція, так і поєднувати в собі паро — гідроізоляційні властивості. Це, у свою чергу, робить його одним з кращих утеплювачів на сьогодні в нашій країні. Наносити цей матеріал на фасад, стіни і міжстінного простір можна як методом напилення (за допомогою високого тиску), так і заливкою. Все залежить від конкретних техумов кожного об’єкта. Можна заливати матеріал у міжстінного простір уже побудованого фасаду будинку. При цьому матеріал заповнює весь простір між стінами не залишаючи містків холоду. Це робить його вельми універсальним у використанні. При використанні ППУ скорочується час влаштування теплоізоляції в кілька разів (до 300 м2 в робочу зміну), що скорочує терміни будівництва та оздоблення. Утеплені таким матеріалом будинку стають дешевшими в експлуатації і в будівництві. Служить даний матеріал досить довго — 25 років. Так що, при використанні ППУ як утеплювач для стін, фасаду будинку, міжстінових просторів, можна досягти максимального ефекту ізоляції. При цьому заощадити на обігріві взимку і охолодженні влітку.
 
 Мала вага пінополіуретану дає можливість знизити навантаження на фундамент та інші конструкції будинку.
 Швидше за все Ви дуже зацікавитесь пінополіуретаном. Даний матеріал, не дарма, з 30-х років минулого сторіччя широко використовується у всіх галузях промисловості, будівництва, авто виробництва, легкої промисловості та інших сферах. З роками пінополіуретан вдосконалювався. Поліпшувалися характеристики, в тому числі і безпеку для людей. В даний момент існують різновиди пінополіуретану, абсолютно безпечні для людей, що дозволяють виробляти утеплення стін і дахів будинків зсередини, в безпосередній близькості до людей.
 
Його вартість ненабагато перевищує вартість утеплення пінопластом. Такі утеплювачі для стін має ряд переваг при утепленні стін і фасадів різних приміщень.
 
 1. Безшовне напилення. Для проведення утеплення стін та фасаду. Виключає витоку тепла, як у випадку з пінопластом.
2. Маленька теплопровідність пінополіуретану (більш ніж у два рази в порівнянні з, тим же пінопластом). Дозволяє наносити менший шар (наприклад, 3см.), Тим самим заощаджуючи місце і витрати.
3. Гарна адгезія до різних будівельних матеріалів. Дозволяє не виробляти додаткових витратних робіт з підготовки поверхні.
4. Висока швидкість нанесення. Дозволяє обробити середній приватний будинок (200-300 м2.) За один робочий день. На пінопласт піде мінімум тиждень, а то й дві.
5. Витрати на фінішну обробку. За пінополіуретану не перевищують витрат на обробку пінопласту.
Що Ви отримуєте в результаті? Швидко, якісно і недорого, повністю утеплені стіни вашого будинку. Як результат, значну економію на комунальних платежах (до 80%).
 
Даним методом напилення жорсткого пінополіуретану, за допомогою установки високого тиску виробництва американської фірми GRACO, проводиться утеплення стін і фасадів всіляких будов цивільного та промислового характеру.
 Також існує метод, так званої-заливки жорсткого пінополіуретану. Даний метод дозволяє заповнювати ніші, порожнечі, проміжки в стінах будов як нових, так і зведених раніше. Піна подається в заздалегідь просвердлені отвори в стіні (10-12мм) і заповнює порожнечі шляхом розтікання і подальшого розширення. На жаль, через відсутність можливості перевіряти повноту заповнюваності пустот складно гарантувати 100% — е заповнення. Ефект цей метод дає високий. Не вимагає подальшої обробки, що теж важливо.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *