УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення фундаменту

DSC00676

Будівництво будь-якого об’єкта починається з фундаменту. Про збереження тепла необхідно замислюватися з найперших кроків будівництва. Тому утеплення фундаменту — перше, що потрібно зробити.
 
DSC00679Фундамент — несуча будівельна конструкція будівлі або споруди, яка розподіляє всі навантаження будови і розподіляє їх за своїм основи. Фундамент може бути виготовлений з дерева, каменю чи бетону.
 
Фундамент закладається набагато нижче глибини промерзання грунту, щоб запобігти випучіваніе грунту. На «нездимальних» ґрунтах, при будівництві не важких дерев’яних будинків, можуть застосовувати фундамент, який може знаходиться вище рівня промерзання. Цей вид фундаменту підходить для літніх лазень, дрібних господарських будівель або невеликих садових будинків.
 
При будівництві будівель застосовують плитні, склянки, стрічкові, пальові або стовпчасті фундаменти. Вони бувають монолітні, збірні або збірно-монолітні. Від архітектурних рішень, сейсмічної місцевості і від типу грунту залежатиме вибір фундаменту.
 
Фундамент з бетону можна виготовляти при температурі навколишнього середовища вище ніж 5 ° С. Це тягне істотні обмеження на сезонність виконання робіт з будівництва фундаменту. Якщо використовуються технології електропрогрівання, то роботи можна проводити і в більш холодну пору року.
 
Після заливки, або збірки, з блоків навколо фундаменту залишається простір до засипки грунтом і є можливість нанести пінополіуретан на поверхню фундаменту. Це буде дуже ефективний спосіб збереження тепла всередині будови і дасть захист від вологи. Шар в 3см. зажадає незначних капіталовкладень, але дасть значний ефект. Якщо при будівництві дачі або приватного будинку використовувати технології енергозбереження (утеплення пінополіуретаном) на всіх етапах робіт, то отримаємо дуже сильний ефект. Також його можна використовувати зсередини фундаменту, підвалу. Завдяки відмінній адгезії пінополіуретану до будь-яких поверхонь, його можна використовувати при будівництві різних типів об’єктів.
 
DSC00922Чому краще утеплювати фундамент пінополіуретаном?
 
1. Пінополіуретан дуже морозостійкий. Саме це і робить його відмінним теплоізолятором. Після напилення пінополіуретану холодні маси через нього точно не проникнуть в будову.
 
2. Чим вище щільність, тим він буде міцніше.
 
Опалубку основи, а також сам теплоізолятор виготовляють прямо на місці будівництва. Утеплення фундаменту і гідроізоляція здійснюється методом напилення. Для цих цілей застосовується спеціяльних обладнання. Всього 20 секунд триватиме процес затвердіння. Напилювання матеріалу теж займає не багато часу.
 
Пінополіуретан слід напилювати декількома шарами, а не одним. За товщиною кожен прошарок повинна бути приблизно 1,5 см. Якщо ви вмієте визначати товщину шару неозброєним оком, то зможете вчасно зупинити процес напилення і не витратити зайвої суміші. Накладати шар матеріалу, при помірному кліматі, бажано товщиною як мінімум 5 см.
 
Цей матеріал відмінно з’єднується з якими поверхнями через властивостей адгезії. Якщо обробляється підвальне приміщення, додатково ППУ мажуть штукатуркою. Перед цим застиглу піну потрібно вирівняти ножем, опуклості потрібно просто обрізати. Після цього можна накласти грунтовку на штукатурку.
 
Завдяки безшовних напиленню і закритим порам він також є хорошим бар’єром для вологи. Після утеплення фундаменту і теплоізоляції ваш підвал буде сухим і теплим.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *