УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення фундаменту пінополіуретаном — фундаментальне рішення

Без-имени-15

Без-имени-21Кожна компанія хвалить себе як тільки може … Ми ж обрали інший шлях: замість самовихваляння ми пропонуємо вам таку фішку, на яку ні в кого з наших конкурентів просто не вистачить духу. Але про це трохи пізніше, а зараз повернемося до питань, пов’язаних з утепленням фундаменту.

А воно взагалі потрібне — утеплення фундаменту?

Питання це те саме що такого: «А вони взагалі потрібні — антибіотики?» Якщо ви здорові, відповідь однозначно негативна. Якщо ж у вас інфекція з температурою під сорок, без них ну просто ніяк!

Так само точно і з утепленням фундаменту — все залежить від температури. Тільки не від температури тіла, а від температури, до якої опускається стовпчик термометра в зимову пору. Якщо цю саму пору, по слову класика, можна назвати студенною, то не утеплювати фундамент просто нерозумно. Ні, у багатьох, звичайно, свої примхи: можна і будинок за допомогою динаміту обігрівати … Правда, один раз …

Якщо ви до подібних примх не схильні, живете не в тропіках і не в субтропіках, то ваш вибір буде однозначним — утеплювати! Причому утеплювати потрібно не тільки сам фундамент, але і його цоколь. Якщо ж ваш будинок стоїть на грунті з високим вмістом глини, нагальною необхідністю стає також наявність утепленій вимощення … Якщо, звичайно, ви не хочете, щоб ваш будинок танцював ламбаду під сезонну зміну температур.

Чому утеплення фундаменту є нагальною необхідністю?Без-имени-20

На це є кілька причин. Найпростіша і очевидна: якщо фундамент вашого будинку не утеплений, ви кожен зимовий місяць ховаєте в сирій земельці як мінімум 12% від тієї суми, яку витрачаєте на опалення.

Візьміть зимові платіжки за газ, помножте загальну суму на 0,12 і прикиньте, скільки корисних і потрібних речей ви могли б купити на ці гроші … А ще краще — порахуйте, за який час окупиться утеплення фундаменту вашого будинку пінополіуретаном. Ви будете здивовані!

 Другий аргумент на користь утеплення фундаменту менш очевидний, але більш вагомий. Навіть при гарній гідроізоляції в капілярах фундаментах знаходиться волога. Без води — і не туди і не сюди: вона, лиходійка, цим користується і має один до крайності неприємний каприз. При замерзанні вона розширюється. Втім, якщо ви вчилися в школі, це для вас не стане певним одкровенням.

Бетон, звичайно, міцна штука, але якщо його при кожній зміні плюса на мінус розривати зсередини, навіть він зрештою не витримає: спочатку підуть тріщини, потім він почне кришитися, а потім … Скажіть, ви можете собі уявити будинок без фундаменту?

 Вибрати пінополіуретан або що подешевше?Без-имени-19

Якщо ви очікували, що ми зараз зробимо масований порівняльний аналіз всіх видів теплоізоляційних матеріалів, то ви помилилися. Прагнучи зберегти ваш дорогоцінний час, ми відразу сформулюємо основну тезу: пінополіуретан — це вибір тих, хто хоче щоб утеплювач прослужив стільки ж, скільки і сам фундамент.

Це дійсно так. У разі вибору іншого утеплювача років через десять перед вами може встати необхідність повторного утеплення фундаменту. А адже це стільки метушні! Потрібно буде прибрати від стін всі предмети, викопати траншею 0,7 м шириною по периметру будинку на всю глибину фундаменту, видалити бруд і залишки старого утеплювача.

Зрозуміло, що це все буде нескоро, але, скажіть, вам це потрібно ?! А найнеприємніше полягає в тому, що необхідність у заміні утеплювача ви визначите по руйнує підвалини і сезонним «танцям» вашого будинку.

Чи не простіше з самого початку використовувати утеплювач, термін служби якого порівняємо з терміном служби будинку.

 

Плюси безшовного утеплення фундаментуБез-имени-18

Але вищезазначений аргумент на користь утеплення фундаменту пінополіуретаном далеко не єдиний. Пінополіуретан один з небагатьох утеплювачів, які наносяться на поверхню шляхом напилення. Що з цього випливає? Одна з найважливіших при утепленні фундаменту речей — це ізоляція від грунтових вод і вологи, що міститься в грунті. При напиленні пінополіуретану по всьому периметру будинку, фундамент виявляється в тепло- і гідроізолюючому коконі.

 

 

Поєднання таких властивостей як вологонепроникність і безшовність покриття роблять пінополіуретан унікальним у даній сфері. Якщо ж під шаром пінополіуретану буде напиляним шар полісечовини, одного з найефективніших сучасних гідроізоляторів, фундамент точно не завдасть вам клопоту в майбутньому. Навіть у тому випадку, якщо ваш будинок побудований в самій несприятливій місцевості — на суглинку з високим рівнем грунтових вод.

 Без-имени-17Стійкість до агресивних дій

Пінополіуретан — стійкий олов’яний солдатик серед утеплювачів. До чого він тільки не стійкий!

Гризунів від нього нудить;

Бактерії об нього всі зуби поламають, але так і підуть ні з чим;

Агресивні середовища можуть його слинити скільки душі завгодно — без толку;

Горіння не підтримує, не плавиться, вогню всередину не дає проникати;

Фізичний вплив … ну, звичайно, пінополіуретан НЕ титан, але міцність має таку, що по покриттю з нього навіть ходити можна, тільки не на шпильках …

Однак, як і у олов’яного солдатика, є у пінополіуретану ахіллесова п’ята — ультрафіолет. Цей «ненажерливий звір» здатний «згризти» пінополіуретанової покриття менше ніж за рік, залишивши від нього жовту пляму. Але поглянемо на це питання більш конструктивно: відколи цей «звір» водиться під землею? А якщо говорити про утеплення цоколя фундаменту … Вам же не прийде в голову думка залишити його без оздоблювального покриття? Ні?Без-имени-16

 Так що ахіллесова пінополіуретанова п’ята втрачає для нас всяку актуальність.

 Інші переваги пінополіуретану

Ага, це ще не все! Ось дещо навздогін:

рекордно низька теплопровідність;

екологічність;

легкість;

висока адгезія майже до будь-яких поверхонь;

відсутність містків холоду;

немає необхідності в будь-яких пристосуваннях для монтажу.

Без-имени-15 Без-имени-14 Без-имени-13 Без-имени-12

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *