УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення гаражів та боксів пінополіуретаном (ППУ)

Без-имени-1

Без-имени-1Автомобільний гараж — це не просто місце, де автовласники залишають свого «залізного друга», це ще й робоче місце, де час від часу виконується дрібний ремонт автомобіля, комора, де зберігаються запчастини, автохімія, інструменти, картопля, зрештою . Для багатьох автовласників гараж порівняємо з другим будинком.

Тому забезпечення комфортної температури в гаражі має для таких автовласників важливе значення. А якщо гараж використовується ще й в якості автосервісу, то холодний і сирий бокс і зовсім не придатний для виконання ремонтних робіт у зимовий час. Але так як основне завдання гаража — це все-таки захист автомобіля від опадів і викрадачів, то в ньому не передбачається наявність будь-якої системи опалення. Тому взимку температура всередині гаража може опускатися далеко нижче 0 ° С. Як результат, з приходом холодів навіть маючи гараж, деяким власникам доводиться мучитися з холодним запуском двигуна (особливо у вітчизняних і дизельних автомобілів).

Під час проведення ремонтних та інших робіт в гаражі в холодну пору року з метою підтримки комфортної температури відмінним вибором є звичайні електричні обігрівачі, наприклад, масляні радіатори, калорифери та теплові гармати. Такі обігрівачі часом здатні забезпечити комфортну температуру, але як правило, на обігрів гаражного приміщення буде потрібно від півгодини до кілька годин. Але варто ненадовго вимкнути обігрівач, як все тепло тут же моментально зникає, відлітаючи на вулицю.

Тому, щоб більш ефективно використовувати нагрівальні прилади, зменшити витрати на опалення, якомога довше утримати тепло в гаражі або боксі для підтримки комфортної температури для проведення робіт необхідно грамотно виконати теплоізоляційні роботи.

Для якісної і надійної теплоізоляції пропонуємо Вам утеплити гараж або автомобільний бокс за допомогою сучасної технології напилення пінополіуретану (ППУ).

Рис. Напилювання ППУ на стіну з металопрофілю

 Без-имени-2

ПЕНОПОЛИУРЕТАН- Лідер по коефіцієнту теплопровідності серед теплоізоляційних матеріалів, використовуваних на сьогоднішній день. Тільки до 8% від обсягу ППУ становить твердий матеріал, а решта 92% складають закриті пори, заповнені інертним газом, який є поганим провідником тепла.

Рис. Напилювання ППУ на стелюБез-имени-3Високі теплоізоляційні властивості в порівнянні з традиційними рулонними або плитними утеплювачами дозволяють зменшити товщину нанесення шару теплоізоляції, тим самим зберегти кількість корисної площі, що особливо важливо для невеликих гаражів чи боксів, де традиційна теплоізоляція, а саме її багатошарова конструкція додасть до кожній стіні по 10-15 см товщини. Для прикладу, при утепленні гаража мінеральною ватою Вам буде потрібно облаштування додаткової дерев’яної обрешітки, між якою необхідно буде укладати вату, плюс необхідно подбати про наявність вентзазору і пароізоляційного шару.

Рис. Гараж, утеплений мінватоюБез-имени-4

При утепленні пінополістиролом необхідно подумати про спосіб кріплення пінопласту до стіни, що особливо актуально у випадку з металевим гаражем, а також необхідно ретельно запінити монтажною піною всі стики і примикання панелей, які будуть містками холоду.

На відміну від вати і пінопласту утеплення гаража пінополіуретаном (ППУ) проводиться методом напилення. Напилювання ППУ на стіни, стеля гаража або боксу проводиться за допомогою спеціального апарату в рідкому вигляді під високим тиском (100-140 атмосфер) у вигляді дрібнодисперсного фази, перебуваючи деякий час в рідкому стані, ППУ розподіляється по поверхні заповнює всі наявні щілини, зазори і порожнини , потім відбувається спінювання і багаторазове збільшення утеплювача в об’ємі. Пінополіуретан має високим показником адгезії до більшості будівельних матеріалів. По закінченні полімеризації, утворюється монолітний і безшовний пінополіуретановий шар, який є єдиним цілим зі стіною або стелею гаража. Тим самим забезпечується надійна теплоізоляція і герметизація гаража навіть у найхолодніші зими, бонусом йде підвищення конструкційної міцності і жорсткості гаража, а також задовільна звукоізоляція, якщо говорити про утеплення жорстким закритопористим ППУ щільністю від 28 кг / куб.м.

Рис. Утеплення зовнішньої стіни гаража ППУБез-имени-5

Одним з безперечних переваг утеплення гаражу закритопористим пінополіуретаном є його дуже низька паропроникність. Відповідно відпадає необхідність у монтажі будь-яких пароізоляційних плівок і мембран. Так як шар жорсткого ППУ складається з мільярдів найдрібніших закритих інтегральної кіркою осередків і пір створюється надійний бар’єр проти інфільтрації теплого повітря крізь утеплювач. Випадання конденсату на стелях або стінах, утеплених жорстким ППУ і подальше їх вологонакопичення повністю виключається. Теплі пари, насичені вологою і прагнучі вийти з приміщення назовні, просто не зможуть потрапити в зону можливої ​​конденсації (точки роси). Вологонакопичення не буде, Ваші стіни завжди залишатимуться сухими, без грибка і цвілі.

Рис. Паронепроникний шар жорсткого ППУБез-имени-6Але навіть тонкий шар ППУ не просто не поступається, а у багато разів перевершує будь-який інший ізоляційний матеріал. Так шару ППУ товщиною 50 мм по теплопровідності відповідає шар полістиролу товщиною 100 мм або шар мінеральної вати — 150-200 мм.

Рис. Стеля гаража, утепленого ППУБез-имени-7Крім незаперечних теплоізоляційних переваг, ППУ забезпечує вирішення додаткових завдань:

Забезпечує герметизацію.

Захищає від вологи і вітру.

Є хорошою звукоізоляцією.

Важливо, виконуючи утеплення гаража або боксу необхідно одночасно подбати про облаштування примусової припливно-витяжної вентиляції. Вентиляція забезпечить висновок вихлопних газів вашого автомобіля назовні і приплив свіжого повітря.

Рис. Ворота гаражу, утепленого пінополіуретаномБез-имени-8

Низький коефіцієнт теплопровідності, здатність вспінюватися безпосередньо на ізольованій поверхні, заповнення всіх наявних тріщин і зазорів, створення міцного монолітного безшовного покриття, укупі з високим показником адгезії до будь-якої підстави, а також високі гідроізоляційні властивості і стійкість до впливу агресивних середовищ зумовило широкий спектр застосування пінополіуретану (ППУ) в різних сферах: утеплення ємностей і резервуарів, утеплення покрівлі, ізоляція трубопроводів, утеплення балконів і лоджій, утеплення будинків та ін.

За більш детальною інформацією стосовно утеплення гаража або боксу пінополіуретаном (ППУ), будь ласка, зв’яжіться з нами будь-яким зручним для Вас способом.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *