УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення балконів і лоджій пінополіуретаном (ППУ)

Без-имени-5

Утеплення балконів і лоджій пінополіуретаном (ППУ)Без-имени-1

У пошуках додаткового житлового простору багато з’єднують свої балкони з житловими кімнатами і кухнями, і тому все частіше виникають питання, як же грамотно утеплити балкон.

Якісно утеплений балкон або лоджія дає величезну перевагу у використанні вашого житлового простору. Його можна використовувати для розширення прилеглої кімнати або ж просто отримати додаткове затишне, тепле приміщення.

За законами фізики, утеплення балкона або лоджії повинно здійснюватися з зовнішньої (холодної) поверхні будь огороджувальної конструкції (підлога, стіна, стеля). У цьому випадку «стару» огорожу балкона переходить в зону позитивних температур, пари вологи, що виходять зсередини, вільно проникають через шар утеплювача і, не накопичуючись, виходять назовні (Рис. 1).

Рис.1. Розподіл температури по товщині стіни при утепленні зовні Без-имени-2

Вся багатошарова захисна конструкція з утеплювачем «працює» надійно без погіршення його теплоізолюючих характеристик. За умови, що для утеплення будуть застосовані «правильні» матеріали, комфортність проживання в такій збільшеною за рахунок балкона квартирі тільки поліпшується.

На жаль, в багатоквартирних будинках практично завжди відсутня можливість утеплення зовні окремо взятої квартири або балкона, і тому єдиним виходом у цій ситуації залишається утеплення зсередини.

Напевно, багато хто з тих, хто вже утеплив собі балкон таким способом, звернули увагу на те, що в холодну пору року на підлозі близько утепленій балконних стіни з’являється вода, яка незрозуміло звідки береться.

Звідки ж береться конденсат?

Утеплення зсередини опалювального приміщення переводить існуюче огорожу балкона в область негативних температур (Рис. 2).

Рис.2. Розподіл температури по товщині стіни при утепленні зсерединиБез-имени-3

А це завжди нижче температури «точки роси». У цих умовах пари вологи, що виходять з приміщення назовні (з області високого парціального тиску в область низького), проходять через шар утеплювача і «впираються» у більш щільний (чим утеплювач) і холодний матеріал огорожі. Природно пара конденсується на цій холодній поверхні і переходить в крапельно-рідкий стан. Ситуація розвивається далі, і вже через деякий час (воно залежить від суворості зими і температурно-вологих умов у квартирі) утеплювач і матеріал огородження балкона намокають. Утеплювач при цьому різко знижує свої теплоізолюючі властивості. Накопичення вологи призводить до того, що матеріали вже не можуть утримувати воду в своєму обсязі, і вона починає витікати з стіни. Навіть, якщо у когось вода і не випливає із стіни, не варто радіти, адже утеплювач все одно мокрий, втратив теплоізолюючі властивості, з’явилися пліснява, грибок. Створюється ситуація коли утеплення було здійснено, але його нібито й немає.

Виникає резонне питання: і що ж робити?Без-имени-4

Якщо раніше така задача вимагала неоднозначного, скрупульозного рішення, яке передбачає велику кількість матеріалу, трудомісткий і довгостроковий процес і, як наслідок, значні фінансові витрати, то тепер це справа одного дня!

Пропонуємо Вам рішення проблеми правильного утеплення балкона або лоджії без утворення конденсату і вологи за допомогою сучасної технології безшовного, монолітного напилення ПІНОПОЛІУРЕТАНУ (ППУ)

ПІНОПОЛІУРЕТАН – лідер по коефіцієнту теплопровідності серед інших матеріалів, що використовуються на сьогоднішній день . Тільки 3% від обсягу ППУ становить твердий матеріал, а решта 97% складають закриті пори, заповнені ізоляційними газами і повітрям, які є поганим провідником тепла. Таке його якість дозволяє скоротити шар нанесення теплоізоляції, тим самим зберегти кількість корисної площі, що особливо важливо для невеликих балконних приміщень. При нанесенні на стіни балкона або лоджії пінополіуретан, перебуваючи деякий час в рідкому стані, заповнює всі щілини і мікропорожнини. Збиваючи і полімеризуючись безпосередньо в точці нанесення пінополіуретан стає єдиним цілим зі стіною. А найголовніше пінополіуретан володіє дуже низькою паропроникністю. Ізоляційний шар ППУ надійно охороняє потрапляння вологого повітря на холодні поверхні, відповідно відпадає необхідність в установці дорогого паробарьера. Так як між утеплювачем і стіною не буде ніяких зазорів і щілин, то волога з приміщення не зможе потрапити в зону точки роси. Стіна завжди буде залишатися сухою. Сезонні коливання температур без доступу вологи не будуть чинити негативного впливу на стіни, що збільшить їх довговічність.

 Без-имени-5

Але навіть тонкий шар ППУ не просто не поступається, а у багато разів перевершує будь-який інший спосіб утеплення, використовуваний раніше. Так шару ППУ товщиною 50 мм по теплопровідності відповідає шар полістиролу товщиною 80 мм або шар мінеральної вати — 90 мм.

Крім інших незаперечних переваг, ППУ є рішенням трьох головних завдань одночасно:

Забезпечує герметизацію.

Захищає від вологи і вітру.

Є хорошою звукоізоляцією.

Завдяки своїй унікальній будові, ППУ не пропускає вологу, повністю виключаючи протікання, захищає від вітру, не гниє, є відмінним звукоізолятором, а також перешкоджає поширенню бактерій і грибків. Окремо варто підкреслити таке особливе перевага ППУ, як монолітність (цілісність) напилення. Безшовне, суцільне покриття ППУ виключає ймовірність протікання і продув. При цьому не потрібно ніякої підготовчої роботи та спеціальної обробки поверхні, оскільки ППУ має високу адгезію (прилипання) до всіх будівельних матеріалів; досить просто очистити оброблювану поверхню від бруду. І звичайно не можна не згадати, що, на додачу до всього, ППУ є екологічно чистим і безпечним матеріалом, що підтверджують сертифікати видані Федеральною службою з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини.Без-имени-6

Тепер давайте коротко розглянемо переваги ППУ в утепленні балконів і лоджій:

Високий коефіцієнт теплопровідності, це дозволяє знизити товщину теплоізоляції і зберегти корисну площу (товщина ППУ — від 40 до 60 мм).

Висока адгезія ППУ до всіх будівельних матеріалів, що звільняє від необхідності додаткової підготовки робочої поверхні і кріпильних елементів.

ППУ є одночасно звуко-, гідро-, паро-і теплоізоляцією, що виключає необхідність використання додаткових матеріалів і конструкцій.

ППУ має малу щільність, тому шар утеплювача буде легким, що не буде створювати зайве навантаження на конструкцію балкона або лоджії.

ППУ не гниє, перешкоджає утворенню корозії, поширенню бактерій і грибків, стійкий до утворення цвілі і впливу гризунів.

Пожежобезпечність і термостійкість — ППУ не підтримує горіння і гасне поза відкритого полум’я.

Короткі терміни робіт (утеплення балконів і лоджій за допомогою ППУ — справа кількох годин).

Шар ППУ замінює всі інші використовувані спільно матеріали для утеплення, тому є відносно економічним і швидким способом утеплення приміщень.

Низький коефіцієнт теплопровідності, здатність вспінюватися безпосередньо на ізольованій поверхні, заповнення всіляких тріщин і зазорів, створення міцного монолітного безшовного покриття, укупі з високим показником адгезії до будь-якої підстави, а також високі гідроізоляційні властивості і стійкість до впливу агресивних середовищ зумовило широкий спектр застосування пінополіуретану (ППУ) в різних сферах: утеплення ємностей і резервуарів, утеплення покрівлі, ізоляція трубопроводів, утеплення ангарів та складських приміщень , утеплення будинків та ін.

За більш детальною інформацією стосовно утеплення балкона або лоджії пінополіуретаном (ППУ) ласка зв’яжіться з нами будь-яким зручним для Вас способом.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *