УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення трубопроводів і теплотрас пінополіуретаном (ППУ)

Без-имени-10

Без-имени-7У комунальному господарстві левова частка втрат тепла припадає на трубопроводи. Щорічно на опалення будівель і збереження в них тепла витрачаються величезні кошти. Згідно з експертними оцінками щорічно від 20 до 40% виробленої теплової енергії йде на обігрів навколишнього середовища, гублячись під час транспортування. Ось чому з зростанням цін на основні енергоносії питання енергозбереження став особливо гостро. Одним з варіантів вирішення проблеми збереження тепла є ефективна і якісна теплоізоляція трубопроводів. Сучасна ізоляція труб допомагає ефективно зберегти температуру енергоносія, і попередити замерзання холодних трубопроводів.

На правильний вибір оптимальних ізоляційних матеріалів впливають наступні вимоги:

щільність;

стисливість;

теплопровідність;

паронепроникність;

негорючість;

здатність водовідштовхування;

водовбирні властивості;

звукоізоляційні характеристики.

Всім цим вимогам задовольняє пінополіуретан (ППУ) — різновид газонаповнених пластмас (пінопластів), структура яких представляє собою осередки, наповнені повітрям. Більше 90% осередків ППУ замкнуті, тобто являють собою пластикові капсулі, заповнені вуглекислим газом. Це є одним з головних секретів унікальних теплоізоляційних властивостей ППУ. При нанесенні на поверхню дана речовина спінюється, утворюючи однорідний шар теплоізолюючого матеріалу.

Володіючи неперевершеними теплоізоляційними якостями ізоляція з ППУ створює монолітне і абсолютно гідроізолюючі покриття труби. Високий показник адгезії рідкого пінополіуретану до металу робить його ідеальним для теплоізоляції труб і теплотрас. Широкий діапазон робочих температур дозволяє застосовувати ізоляцію з ППУ при екстремально низьких температурах до -190 ° С у кріогенній промисловості, а також витримувати інтенсивний нагрів до + 150 ° С.

Існує кілька способів теплоізоляції труб пінополіуретаном (ППУ):

Рис. 1Без-имени-8

  1. Напилення пінополіуретану на змонтовані трубопроводи.

Рідкий пінополіуретан напилюється на трубопровід, потім відбувається його активне вспінювання, при цьому полімер міцно зчіплюється з поверхнею труби, утворюючи монолітне герметичне покриття (див. Рис.1. )

  1. Монтаж заздалегідь виготовлених, так званих, теплоізоляційних «шкаралуп».

Теплоізоляційні шкаралупи (див. Рис.2) різної товщини вигляді півциліндрів для труб і більш складних форм для відводів монтуються на трубопроводі і кріпляться за допомогою спеціального клею або хомутів.Без-имени-9

  1. Предізоляція труб («труба в трубі»).

За своєю конструкцією така труба складається з трьох шарів: сталевої труби, теплоізоляції з пінополіуретану і захисної оболонки з поліетилену (для підземної прокладки) або оцинкованої сталі (для надземних труб опалення) (див . Рис.3).Без-имени-10

В залежності від необхідності ми напилюєм пінополіуретан на труби різного діаметру від 10 мм — водопровідних труб до 2000 мм — труб теплових мереж. Товщина ізоляції може варіюватися залежно від технічного завдання замовника і досягати 100-150 мм в окремих випадках. Без-имени-11Без-имени-12

Низький коефіцієнт теплопровідності, здатність вспінюватися безпосередньо на ізольованої поверхні, заповнення всіляких тріщин і зазорів, створення міцного монолітного безшовного покриття, укупі з високим показником адгезії до будь-якої підстави, а також високі гідроізоляційні властивості і стійкість до впливу агресивних середовищ зумовило широкий спектр застосування пінополіуретану (ППУ) в різних сферах: утеплення ємностей і резервуарів, утеплення покрівлі, ізоляція резервуарів і цистерн, утеплення балконів і лоджій, утеплення будинків та ін.

Без-имени-13

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *