УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення ємностей пінополіуретаном

cisterna_133

 

Теплоізоляція ємностей завжди була досить складним процесом. Циліндрична округла форма завжди пред’являла підвищені вимоги до властивостей теплоізоляційних матеріалів, а так само до захисту цих матеріалів від впливу навколишнього середовища, механічних ушкоджень і вологи.

 На сьогоднішній день кращим способом утеплення ємностей і цистерн є напилення пінополіуретану. Але для того щоб зрозуміти всі переваги цього методу, давайте розглянемо як це було раніше.

cisterna_233Найбільш часто використовуваним матеріалом для утеплення ємностей до не давнього пір була мінеральна вата. Її фізико-технологічних властивостей цілком було достатньо для застосування в досить складному процесі утеплення, який займав пристойний час. Розглянемо цей процес докладніше. Все починалося з того, що до цистерни (ємності) приварювали штирі з дроту зазвичай д. = 5мм, на які потім нанизували мінеральну вату, і приварювали відразу каркас, для кріплення покривного шару найчастіше з оцинкованого металу 0,8мм завтовшки. Після того, як одягли вату на штирі, їх загинають, щоб вони тримали вату, а потім стягують ще й в’язанням дротом або обв’язують склотканиною. Останнім кроком прикручували покривний шар на готовий каркас, для поліпшення зовнішнього вигляду, а так само захисту від механічних пошкоджень і попадання вологи.

Такий метод утеплення має деякі свої недоліки. Ефективний термін експлуатації не більше 5-ти років. Судіть самі, велика кількість штирів і сам каркас для покривного шару — це містки холоду, сам утеплювач, навіть якщо покладений у кілька шарів з перехлестом на стиках, все одно за підсумком має дуже багато стиків і щілин, що зменшує ефективність всієї теплоізоляції. Так само домогтися щільного прилягання матеріалу до поверхні цистерни через її форми досить складно, а без цього при різниці температур на поверхні металу буде утворюватися конденсат, який усмоктуючись ватою, буде зменшувати її теплоізоляційні властивості.

А тепер давайте докладніше розглянемо метод утеплення ємностей пінополіуретаном (ППУ). Пінополіуретан напилюється на поверхню в рідкому вигляді і через 2 секунди спінюється, утворюючи суцільний шар якісної теплоізоляції без зазорів між утеплювачем і утеплюваної поверхнею! Завдяки своїм унікальним властивостям, дуже низькому коефіцієнту теплопровідності ППУ отримав широкий спектр застосування. Єдине чого боїться пінополіуретан — це вплив ультрафіолету. Але це легко вирішується, досить пофарбувати поверхню ППУ будь-якою фарбою, не пропускає ультрафіолетові промені або покрити тонким шаром полісечовини, або ж використовувати спеціальні поліуретанові мастики для захисту поверхні більш ніж на 25 років.

Утеплення ємностей (цистерн) пінополіуретаном має свої переваги:

1. Монолітного покриття по всій поверхні ємності без швів і щілин.
2. Відсутня потреба в додаткових елементах кріплення утеплювача до поверхні ємності.
3. Можливість напилення матеріалу будь-якої товщини.
4. Екологічно чистий матеріал.
5. Короткі терміни виконання робіт.
6. Термін експлуатації покриття (за умови захисту від УФ) більше 30 років.
7. Матеріал не підтримує горіння (група горючості Г3).
 

Ми думаємо, ви переконалися в перевагах пінополіуретану для утеплення ємностей і цистерн. Якщо у вас виникають потреби в теплоізоляції не тільки ємностей, але і інших об’єктів: фасадів будинків, ангарів, складів, підлог, покрівель і т.д., звертайтеся до нас.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *