УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

ХАРАКТЕРИСТИКИ ТРУБ ППУ ТА ЇХ ВИБІР

Без-имени-19

На сьогоднішній день широкого поширення набули труби ППУ. Їх використовують при монтажі різноманітних інженерних мереж. Головним достоїнством труби ППУ є наявність особливого шару ізоляційного матеріалу з пінополіуретану.

 З винаходом цього матеріалу виник величенний поштовх для розвитку техніки. пінополіуретан був вперше синтезований в 60-х роках в Америці. Всього через кілька років його технологію виготовлення викупили провідні європейські виробники, після чого пінополіуретан став застосовуватися практично у всіх промислових галузях.

 Сучасні технології зробили можливим якісний монтаж водопроводів, нафто- і газопроводів, теплотрас та інших систем. За рахунок технології використання пінополіуретанової ізоляції прокладка інженерних мереж значно подешевшала. Труба має особливу структуру, повністю захищає від контактів з водою. У результаті дана конструкція виключає можливість виникнення корозії або іржі.

 При монтажі мереж застосовуються теплоізольовані труби двох видів, що залежить від особливостей прокладки:

— При зовнішньому способі монтажу трубопроводу (над землею) у труби ППУ повинна бути спеціальна сталева оболонка. Такі труби називаються також оцинкованими;

— При без канальному методі монтажу внутрішніх мереж (під землею) використовується труба з оболонкою з поліетилену.

 Як вибрати якісні труби ППУ.

 Виготовляються деталі трубопроводу, що має пінополіуретанову ізоляцію, як на заводі, так і в будь-якому іншому місці, коли перед монтажем трубу ППУ заливають у спеціальній машині. Другий метод виробництва труб ППУ є оптимальним, якщо потрібно замінити ділянки трубопроводу, оскільки пінополіуретан дозволяє також ізолювати стики після зварювання.

  Наскільки надійною і довговічною буде система, що вмонтовується із застосуванням труб ППУ, залежить значною мірою від якості матеріалів, використовуваних при їх виробництві.

Ціна і якість багато в чому визначається устаткуванням, на якому такі вироби виготовляються. Виробництво в сучасних умовах ведеться із застосуванням спеціальних заливальних машин. Для відповідності труби ППУ всім стандартам необхідно дотримуватися таких умов:

— Високоточні датчики дозування повинні обов’язково бути присутнім в апараті заливальної машини;

— Поліуретанова суміш повинна надходити в форму для виробництва труб ППУ через якісну заливальну голову;

— Машина повинна володіти достатньою потужністю і мати продуктивністю.

 Відносно якості готових труб ППУ, їм також потрібно відповідати особливими критеріями:

  1. Пінополіуретановий шар повинен бути однорідним і з однаковою товщиною. Бажано, щоб на трубі ППУ у ізоляційного шару щільність була в районі 60 кг / м3.2. Стійкість до розтягування і стиснення. Допустимий показник для стиснення — не нижче 0,3 МПа. У разі розриву розтяг не повинно бути вище 350%.
  2. Якщо труби ППУ застосовуються для монтажу теплотрас, то пінополіуретановий шар повинен мати низьку теплопровідність. При нагріванні до 400 градусів хорошим вважається показник, починаючи від 0,11 МПа.
  1. При нагріванні не допускається збільшення розмірів труб ППУ більше ніж на 3%.
  1. У якісної труби ППУ повинна бути низька електропровідність. Опір при 550 Вт має бути не нижче 110 МОм.
Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *