УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення складу, ангара або овочесховища пінополіуретаном (ППУ)

Без-имени-10

Без-имени-10У зв’язку з економічною недоцільністю використання центрального опалення складів і ангарів, які, як правило, мають великий обсяг єдиним виходом зі сформованої ситуації для підтримки оптимальної температури протягом цілого року в приміщенні є проведення комплексу заходів по утепленню складу (ангара)

З усіх доступних сьогодні способів утеплення складських приміщень від використання традиційних рулонних утеплювачів з мінеральної вати до різних спінених і екструдованих пінопластів, утеплення ангарів і складів пінополіуретаном (ППУ) є самим економічно вигідним і ефективним серед решти способів.

Давайте розберемо чому?

При використанні як утеплювач панелей з мінеральної вати або полістиролу виникає необхідність кріплення їх до каркаса будівлі в підсумку це ускладнює конструкцію і порушує її цілісність (див. Рис.1). Це може призвести до зниження термінів експлуатації будови. Для відомості, товщина оцинкованої сталі швидкомонтуючого ангара становить — 1 ÷ 1,2 мм.

«Недоліки мінеральної вати»Без-имени-11

До того ж такий утеплювач вимагає пристрою надійного пароізоляційного шару, інакше конденсат знищить шар утеплювача за лічені роки.

Дуже складно рівномірно покрити всю поверхню ангара будь-яким теплоізоляційним матеріалом, що вимагає кріплення — завжди залишаються щілини і зазори, які значно знижують загальну ефективність всього теплоізоляційного шару.

Необхідність пароізоляційного шару і механічного кріплення ізоляції також позначається на термінах виконання теплоізоляційних робіт і на кінцевій вартості утеплення.

До того ж, як показує практика, наявність щілин і зазорів в місцях стиків і примикань при монтажі традиційних ізоляційних матеріалів призводить до втрати до 40-50% всього тепла.

Утеплення складу пінополіуретаном виконується методом напилення. При нанесенні на стіни або стелю пінополіуретан, перебуваючи деякий час в рідкому стані, рівномірно розподіляється по ізольованій поверхні, заповнює всі щілини і мікропорожнини, потім відбувається активне вспінювання (Мал. 2).Без-имени-12

Пінополіуретан володіє високим показником адгезії до всіх будівельних матеріалів. Отверділий ППУ стає єдиним цілим зі стіною, забезпечує надійну теплоізоляцію складу навіть у найхолодніші зими. Пінополіуретан є самоадгезівним, тому не потрібно додаткові витрати на закріплення утеплювача. Через низьку паропроникність жорстких пінополіуретанів відсутня необхідність облаштування пароізоляційного шару, через технології нанесення відсутні стики, шви і містки холоду, а завдяки своїм унікальним властивостям (коефіцієнт теплопровідності ППУ: 0,019-0,03 Вт / (м × К) можна значно знизити витрату енергії на опалення і отримати стабільний температурний режим усередині будови протягом цілого року, що актуально при влаштуванні картоплі-і овочесховищ.

Утеплення складу або ангара пінополіуретаном підходить для поверхонь будь геометрії і форми, і може бути виконане як зовні, так і всередині споруди.

Ось чому теплоізоляція промислових складів і приміщень пінополіуретаном є сьогодні самим економічно виправданим і ефективним методом.Без-имени-13

Переваги утеплення складських приміщень і ангарів пінополіуретаном (ППУ):

Відсутність необхідності кріплення шару утеплювача до каркаса ангара — пінополіуретан володіє дуже високою адгезію до сталі і напилюється відразу на каркас.

Невисока щільність ППУ дозволяє уникнути додаткових навантажень на конструкцію.

Пінополіуретан напилюється на поверхню будь-якої форми і геометричної конфігурації, в тому числі на похилі і горизонтальні поверхні.

Методом напилення пінополіуретану можна отримати рівномірний шар без тріщин, зазорів і містків холоду.

Пінополіуретан має низьку паропроникністю, що робить непотрібним пристрій додаткових шарів пароізоляції.

Роботи з утеплення складу або ангара напиленням пінополіуретану займуть в рази менше часу, ніж утеплення традиційними матеріалами.

При напиленні можна отримати будь-яку необхідну товщину шару, виходячи з очікуваного температурного режиму.

Утеплення складів шаром пінополіуретану 50мм аналогічно утепленню шаром в 150мм мінеральної вати.

Напилення ППУ чудова антикорозійний захист, дуже низька паропроникність і 100% облягання під час напилення роблять метал захищеним на багато років.

За рахунок рідкотекучості матеріалу при напиленні і здібності суцільного заповнення порожнин, швів і зазорів збільшується жорсткість всієї конструкція, що позитивно позначається на стійкості і довговічності будівлі.

Пінополіуретан екологічно чистий і не підтримує горіння.

Термін служби пінополіуретану — більше 30 років.

Без-имени-14Таким чином, огляд переваг теплоізоляції складських приміщень і ангарів методом напилення пінополіуретану дає підстави говорити про не ефективність використання будь-яких традиційних матеріалів, як з економічної точки зору, так і з точки зору якості отриманого результату.

Наші фахівці виконують будь-які замовлення по утепленню різних об’єктів від металевого гаража типу «черепашка» до величезних виробничих складів.Без-имени-15

Низький коефіцієнт теплопровідності ,здатність вспінюватисябезпосередньо на ізольованій поверхні, заповнення всіляких тріщин і зазорів, створення міцного монолітного безшовного покриття, укупі з високим показником адгезії до будь-якої підстави, а також високі гідроізоляційні властивості і стійкість до впливу агресивних середовищ зумовило широкий спектр застосування пінополіуретану (ППУ) в різних сферах: утеплення ємностей і резервуарів, утеплення покрівлі, ізоляція трубопроводів, утеплення балконів і лоджій, утеплення будинків та ін .

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *