УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення мансарди і горища пінополіуретаном (ППУ)

Без-имени-1

«Утеплення мансарди»Без-имени-1

Дах будинку — це не просто захист від негоди, а й символ архітектурної завершеності, який надає будинку особливу виразність. Дах, в більшості випадках, але не завжди, зводиться з урахуванням використання горищного приміщення під житлову кімнату — мансарду. Мансарда — це поверх у горищному просторі, фасад якого повністю або частково утворений поверхнею похилого або ламаного даху.

Якщо у Вашого будинку немає мансарди, то у Вас, так званий, «холодне горище». Холодне горище означає, що теплий контур вашого будинку буде замкнутий по площині горищного перекриття, а вище, на самому горищі, температура буде прирівнюватись до температури навколишнього середовища. Взимку на такому горищі холодно, влітку — жарко.

При влаштуванні «холодного горища» ізолюється перекриття верхнього поверху від горищного приміщення (див. Рис.1).Без-имени-2

Якщо ж Ви хочете влаштувати у своєму будинку житлове горище або теплу і комфортну мансарду на зразок тієї, що зображена на фотографії,Без-имени-3

то необхідно врахувати, що мансардний поверх більшою мірою, ніж нижні поверхи схильний до втрат тепла з тієї простої причини, що над ним немає «тепловий подушки» і тепле повітря завжди піднімається вгору за рахунок конвекції і прагне вийти за межі огороджувальних конструкцій і покрівельних покриттів.

«Конвекція теплого повітря в будинку»Без-имени-4

Не секрет, що тепле повітря легше холодного і тому завжди виявляється нагорі, що робить температуру під стелею вище, ніж посередині і внизу приміщення. Піднімається вгору тепле повітря, наповнене водяними парами, потрапляє в холодну зону горища, остигає там, і при перепаді температур можливе випадання конденсату і подальше вологонакопечення. Підвищена вологість може стати причиною появи і розмноження грибка і цвілі. Ось чому до теплозахисту мансардних і горищних приміщень пред’являються більш жорсткі вимоги, ніж до зовнішніх стін. На додаток за рахунок конструктивних особливостей мансардний поверх має велику площу зіткнення з вулицею і зовнішнім середовищем. Тому для створення комфортних умов і збереженні тепла необхідно більш ретельно задуматися про ефективне і ретельне утеплення мансарди або горища.

Сьогодні вибір утеплювачів дуже широкий, але не всі вони ідеально підходять для утеплення мансарди і горища. Тут потрібен утеплювач з низькою паропроникністю і водопоглинанням, тому при проходженні теплого вологого повітря крізь теплоізоляційний шар, точка роси в холодні періоди року буде знаходиться усередині утеплювача, що призводить до влагонакопичення і подальшого намокання утеплювача. Варто відзначити, що в результаті навіть мінімального влагонакопичення термічний опір, геометричні розміри та характеристики міцності утеплювачів можуть змінитися в гіршу сторону, що зазвичай призводить до значних тепловтрат, а також до порушення комфортних умов перебування на верхньому поверсі будинку.

У той же час, якщо у Вас складний дах дуже важливо грамотно виконати утеплення всіх вузлів конструкції даху. На жаль якісно утеплити подібні дахи традиційними рулонними і плитковими утеплювачами не представляється можливим. Основні елементи даху показані на рис.2.

«Елементи скадного даху»Без-имени-5

При утепленні коника, ендови, ребра та інших елементів даху необхідно ретельно забезпечити точне сполучення теплоізоляції в місцях сходження всіх площин покрівлі для формування безперервного контура утеплення, а також усунути всі утворюються зазори і щілини , які залишаються в результаті різання і підгонки утеплювача. Дані містки холоду значно впливають на опір теплопередачі конструкції і через них неминуче буде йти тепло. Подібну задачу створення надійного теплоізолюючого шару без стиків, зазорів і містків холоду можна вирішити тільки, використовуючи як теплоізоляційного матеріалу (див. Рис.3).

Без-имени-6«Утеплення горища пінополіуретаном»

При утепленні мансарди або горища пінополіуретан у вигляді рідкої композиції наноситься методом напилення ППУ на ізольовану поверхню, потім відбувається спінювання і багаторазове збільшення в обсязі, тим самим утворюється монолітний безшовний шар без стиків і швів.

Рис. Утеплення скатів покрівлі пінополіуретаномБез-имени-7

Рис. Утеплення горищного перекриття ППУБез-имени-8Пінополіуретан характеризується низьким коефіцієнтом теплопровідності, тому необхідна товщина шару такого утеплювача в кілька разів менше, в порівнянні з іншими матеріалами. Його застосування дає можливість збільшити корисну площу мансарди.

Слід зазначити, що мансарда або горище утеплені напиленням пінополіуретану позбавлені від проблем підвищеної вологості і утворення конденсату в підпокрівельному просторі у зв’язку з тим, що пінополіуретан є бар’єром для водяної пари. Тепле повітря, насичений водяними парами просто не може пройти крізь шар ППУ і дістатися до більш холодної конструкції даху. Ви резонно запитаєте: «А як же вентиляція горища і, так зване,» дихання дому «? В даний час багато інженери та експерти в галузі енергоефективності радять ізолювати ваш будинок до максимально можливо рівня. А для забезпечення необхідного рівня вентиляції повітря використовувати централізовані системи кондиціонування та вентиляції. Крім того за рахунок більш якісної ізоляції будівлі можна заощадити до 20% витрат на опаленні взимку і кондиціонуванні влітку, а також використовувати менш потужну опалювально-кліматичну систему.

Рис. Утеплення складного даху ППУБез-имени-9

Переваги утеплення мансард і горищ за допомогою ППУ:

Найнижчий коефіцієнт теплопровідності серед відомих теплоізоляційних матеріалів — 0,019 ÷ 0,03 Вт / (м * К).

Немає необхідності в пароізоляційному шарі. Низький коефіцієнт вбирання вологи (1% -3% від усього обсягу води), до 90% закритих пор від загального обсягу забезпечує герметичність обробленого приміщення, що надійно захищає це приміщення від вітру та дощу.

Завдяки безшовному, монолітному покриттю ППУ повністю виключає протікання і протяги.

Знижує ймовірність проникнення шкідливих комах і гризунів, а також перешкоджає виникненню цвілі і грибків.

ППУ має малу щільність від 20 до 40 кг на кубічний метр, тому шар утеплювача буде легким, що не буде створювати зайве навантаження на конструкцію покрівлі.

Висока адгезія дозволяє обробляти поверхні будь-яких форм, будь-яких матеріалів і не тільки стель, але і стін, підлог і дахів.

За рахунок високої адгезії і створення жорсткого монололітного покриття ППУ здатний збільшити міцність несучих покрівельного конструктиву.

ППУ заповнює всі нерівності, тріщини і важкодоступні щілини завдяки високій проникності піни, розпилюється під високим тиском.

Діапазон робочих температур ППУ становить від -150 ° С до + 150 ° С, що робить його стійким до спеки та морозів.

ППУ стійкий до негативних впливів вологи і агресивних середовищ.

Термін служби теплоізоляції з ППУ — мінімум 30 років!

Низький коефіцієнт теплопровідності, здатність вспінюватися безпосередньо на ізольованій поверхні, заповнення всіляких тріщин і зазорів, створення міцного монолітного безшовного покриття, укупі з високим показником адгезії до будь-якої підстави, а також високі гідроізоляційні властивості і стійкість до впливу агресивних середовищ зумовило широкий спектр застосування пінополіуретану (ППУ) в різних сферах, у тому числі : утеплення ємностей і резервуарів, утеплення складів і ангарів, ізоляція трубопроводів, утеплення балконів і лоджій, утеплення фундаментів, гаражів та ін.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *