УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Теплоізоляція ангарів напиленням пінополіуретану ППУ

timthumb

Напрацьований багаторічний досвід утеплення ангарів і складів показує, що на сьогоднішній день метод напилення пінополіуретану — це найбільш економічно вигідний спосіб теплоізоляції.

timthumb (6)Теплоізоляція напиленням пінополіуретану — це технологія, що дозволяє створювати однорідне безшовне покриття поверхонь будь-якої конфігурації і геометрії із заповненням всіляких пустот і стиків. Будь-які інші методики утеплення ангара і вживані матеріали (мінеральна вата, пінополістирол і ін.) Допускають втрати тепла до 40-50%, що пов’язано з наявністю щілин і неможливістю забезпечення ефективної герметизації споруди.
Пінополіуретан — це утеплювач, який дозволяє економити простір. Так, для утеплення металевого ангару мінеральною ватою потрібно використовувати плити товщиною 15-20 см, тоді як для досягнення такого ж ефекту достатній шар ППУ Еластопор складе близько 5-7 см.

Поверхня напиляного ППУ при утепленні ангара не вимагає обов’язкової подальшої обробки, оскільки має достатньо прийнятний естетичний вигляд. Тільки у випадку нанесення пінополіуретану на зовнішні поверхні конструкцій, буде потрібно захист теплоізоляції ангара від ультрафіолету за допомогою лакофарбових матеріалів.
 Особливої ​​актуальності технологія напилення пінополіуретану придбала сьогодні при утепленні безкаркасних арочних ангарів. Ці сучасні затребувані будови швидко зводяться, не вимагають облаштування глибоких фундаментів, несучих опор, балок та ін.

timthumb (5)У разі метод напилення ППУ — раціональне і технічно грамотне рішення для утеплення ангара. Відмінна адгезія пінополіуретану з матеріалом ангара забезпечить надійне кріплення до поверхні конструкцій без використання кріплення.
А це означає — відсутність неминучих містків холоду за рахунок кріпильної арматури, зменшення трудомісткості, зниження витрат і економія часу. Унаслідок малого питомої ваги шару пінополіуретанової теплоізоляції, він не зробить руйнівного впливу на конструкції ангара, а навпаки, додасть їм додаткову жорсткість.

Переваги використання методу напилення ППУ для утеплення ангарів і складів очевидні:

• Низька трудомісткість і витрата матеріалу знижує вартість утеплення ангарів і складів методом напилення ППУ в порівнянні з традиційними технологіями на 20-30%

• Довговічна і міцна ППУ теплоізоляція ангара з терміном служби більше 30 років не вбирає вологу і не змінює своїх властивостей в процесі експлуатації

timthumb (4)Пінополіуретан стійкий до впливу агресивних середовищ (кислот, лугів, бензинів та ін.), Мікроорганізмів, а також до води, і т.д. ППУ біологічно нейтральний — не уражується цвіллю, грибками, гниллю, не є кормом для гризунів. Шар теплоізоляції ангара має достатню твердість і витримує механічні навантаження.
• Безшовна теплоізоляція ангара напиленням ППУ при відсутності кріплення і теплових містків гарантовано запобігає утворенню конденсату, виконуючи роль паро- та гідроізоляції, захищає конструкції від корозії

• Відмінні адгезійні якості ППУ — можливість застосування для утеплення ангарів з металу, бетону, цегли, дерева та ін. Матеріалів без додаткового кріплення

• При утепленні тонкостінного металевого ангару напилюваний пінополіуретан не тільки не створює істотних навантажень на конструкції, а навпаки, надає їм додаткової міцності, зв’язуючи всі конструкційні елементи

• Швидкий і зручний метод утеплення складів і ангарів зсередини і зовні споруд. За 1 робочий день можливе утеплення конструкцій ангара площею до 600 м2

• Пінополіуретан — екологічно нешкідливий матеріал, який не викликає алергії, допущений до контакту з харчовими продуктами
• Для утеплення ангара не вимагається складна попередня підготовка поверхні, напилення ППУ можливо як при будівництві нових ангарів, так і при реконструкції та ремонті експлуатуються об’єктів

timthumb (2)Ангари часто використовують для зберігання хімічно агресивних і горючих речовин, тому при їх теплоізоляції приділяється велика увага достатньою вогнестійкості матеріалу. Пінополіуретан цілком придатний для утеплення ангарів, оскільки він є важкозаймистим матеріалом і не підтримує горіння. Існують системи ППУ, що відносяться до групи горючості Г1.
Утеплення ангарів будь-якої конструкції і призначення методом напилення пінополіуретану широко використовується в зарубіжних країнах вже протягом багатьох десятиліть. Незважаючи на те, що термін служби теплоізоляції напиленням ППУ складає 25-30 років, насправді вона зберігає свої властивості навіть після 40-50 років експлуатації.

timthumb (1)Сьогодні фахівці ряду країн Європи та Америки досліджують зразки утеплювача, нанесеного на конструкції фундаменту, дахів та стін споруд у 70-х роках 20 століття і констатують збереження його фізичних характеристик.

Це є ще одним підтвердженням того, що утеплення ангара методом напилення пінополіуретану (ППУ) — це економічний і довговічний спосіб захисту конструкцій від холоду, вологи і корозії.
Основною вимогою для отримання надійної теплоізоляції ангарів ППУ є якісне вихідна сировина, професійне обладнання та чітке дотримання технології напилення пінополіуретану. Тому особливу увагу потрібно звернути на компетентність і досвід підрядника, обраного для проведення робіт.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *