УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення ангарів і складів пінополіуретаном

28

 

По суті, є тільки дві технології утеплення — утеплення ангарів плитковими матеріалами і метод напилення пінополіуретану. Плиткові матеріали (мінеральна вата, базальтове волокно, пінополістирол, пінопласт) мають досить низьку теплопровідність, але в більшості своїй гігроскопічності. Технологія утеплення плитковими матеріалами припускає монтаж каркасної сітки, в осередки якої вкладається плита. Перед монтажем сітки прокладається ветровлагозащіта і пароізоляційна плівка, якої обклеюється і зовнішня сторона утеплювача. Навіть без попереднього підрахунку можна бачити, що дана технологія трудозатратная. Та й вартість ангарів, утепленних плитковими матеріалами, значно зростає. Крім цього, пароізоляція може не витримати і першої зими, оскільки деформаційні зрушення легких металевих конструкцій дуже великі.

angar2Утеплення ангарів і складів пінополіуретаном (ППУ)
Технологія напилення пінополіуретану в корені відрізняється від методу утеплення мінеральними плитами. Почнемо з того, що завдяки відмінній адгезії даний матеріал не потребує каркасі. Він напилюється на поверхню безшовно, не залишаючи містків холоду. Пінополіуретан (ППУ) не потребує додаткового захисту від вітру, вологи і випарів. Його можна наносити як усередині приміщення, так і зовні, покривши для захисту утеплювача від УФ випромінювання полімерними захисними складами. На відміну від плиткових утеплювачів, ППУ не дає додаткового навантаження на конструкцію, навпаки, зміцнює її, що важливо при утепленні безкаркасних ангарів. Важливим є ще й той факт, що пінополіуретанової покриття має естетичний вигляд, вам не буде потрібно фінішна обробка, за бажанням ви можете лише покрити пінополіуретан фарбою.

Споживчі властивості пінополіуретану (ППУ)
Чим зумовлені такі якості пінополіуретану? Пінополіуретан — це один з різновидів газонаповнених пластмас, тобто — пінопласт. Його найближчими родичами є резольні, полістирольні і карбамідні пластмаси.

ППУ привозять на об’єкт у вигляді ємностей з двома рідинами — ізоціонату і полиолу. За допомогою апарату повітряного розпилення ці рідини змішуються в соплі один з одним за рахунок повітря. Мелкодисперсная аерозоль рівним шаром покриває поверхню ангара, проникаючи навіть у важкодоступні ділянки, закупорюючи щілини і отвори. Після потрапляння на поверхню в суміші починає протікати хімічна реакція, аерозоль спінюється і твердне. Через дві години утеплювач досягає 90% міцності, а остаточно зміцнюється протягом доби. У готовому вигляді ППУ представляє собою пористий полімерний продукт, на 80-90% складається з повітря. Саме своєю полімерної структурі і капсулам з повітрям, пінополіуретан зобов’язаний своїм технічним характеристикам.

angar1Утеплення ангарів і складів пінополіуретаном (ППУ)
Цей ізоляційний матеріал стійкий до впливу лугів, кислот, він прекрасно пручається впливу масел, нафтопродуктів, розчинників. Тому застосування ППУ для утеплення гаражів, авіаційних ангарів і тваринницьких ферм є оптимальним рішенням. Чудова адгезія ППУ до більшості будівельних матеріалів дозволяє наносити теплоізоляцію на металеві, бетонні, залізобетонні поверхні, а також на стелі, арки і виступи. Що стосується паропроникності і водопоглинання, то даний матеріал не вбирає вологу і не пропускає пар. Саме тому пінополіуретан не потребує захисту паронепроникними плівками і може наноситися на зовнішні поверхні приміщень. Крім цього, пінополіуретан захищає зерносховища від гризунів, навіть щури не гризуть його. На ньому не утворюється грибок, не розвивається цвіль. Цей матеріал практично не схильний до руйнування, тільки якщо не застосовувати до нього, цілеспрямовано, механічний вплив.

Технологія утеплення безкаркасних і арочних ангарів ППУ
Для утеплення одного ангара потрібно бригада з двох осіб і будівельне устаткування. За одну зміну, бригада зможе напилити приблизно 15 куб.м. рідкого складу, що становить 250 кв.м. обробленої площі. Утеплення ангарів пінополіуретаном повинно проходити після попередньої підготовки приміщення, а саме просушування, знежирення і знепилювання поверхні. Наявність пилу і жиру погіршить адгезію складу, зайва волога завадить правильному протіканню хімічних реакцій в шарі пінополіуретану. Необхідно також зачистити металеві поверхні від іржі, і можна приступати до напиленню.

У першу чергу фахівці з утеплення ангарів справлять тестування робочих матеріалів. Вони завдадуть пінополіуретан на контрольний зразок поверхні і простежать, як протікає процес спінювання маси, і оцінять адгезію до матеріалу. Тільки після цього вони приступлять до основної роботи. Напилювання ППУ відбувається в кілька шарів. Спочатку наносять шар в 10-15 мм. і тільки через кілька хвилин другий, а потім третій шар. Напилювання пінопластів не рекомендується проводити при температурі нижче 10 ° C, оскільки хімічна реакція вимагає тепла. Але і наносити ППУ на поверхню має температуру вище 40 ° C не рекомендують. Роботи припиняються в дощ, так як підвищена вологість згубно діє на процес утворення пінополіуретану.

При дотриманні всієї технології напилення ППУ ви отримаєте теплі ангари, захищені від вітру і корозії, вільні від гризунів, при цьому екологічно чисті. Пінополіуретан відповідає Сніп 21-01-97 і класифікується як «помірно горючий» матеріал. Він прослужить вам вірою і правдою понад 30 років, дозволяючи значно економити кошти на створення потрібного кліматного  приміщення, і на ремонті утеплювача.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *