УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення горища, мансарди пінополіуретаном

attic_skylights_installed-_from_West

 

Утеплення будівель неможливо уявити собі без утеплення горища, адже саме через дах відбувається основна втрата тепла. Житлові багатоповерхові будинки, офісні та адміністративні будівлі потребують утеплення горищного приміщення не менше, ніж приватні будинки. Від того наскільки якісно воно буде зроблено залежить комфорт перебування в будівлі, величина рахунку за його опалення та технічний стан горища.

Сучасний ринок будівельних матеріалів пропонує масу способів утеплення даху. Існують різні насипні і волоконні матеріали, якими можна провести теплоізоляцію горища. Це можуть бути мінераловатні плити, керамзит і гранули пінопласту, а деякі використовують пожежонебезпечний дідівський метод і засипають горище тирсою. Не будемо сперечатися, який з них краще, кожен з цих методів утеплення по-своєму гарний, але і має ряд недоліків.

H-40LakeHarriet-10Утеплення горища, мансарди пінополіуретаном (ППУ)
Плиткові матеріали вимагають попередньої підготовки поверхні, тобто обрешітку за розміром плит і накладення шару пароізоляції. Цей шар повинен укладатися таким чином, щоб не було щілин, інакше, пар з житлового приміщення осяде в мінеральній ваті у вигляді конденсату і буде поступово руйнувати її. А неправильно підігнана решетування призведе до створення проміжків між плитами і до виникнення містків холоду, які зведуть нанівець весь теплоізоляційний ефект.

Керамзит і пінопластові гранули, якими здійснюється утеплення горища будинку, так само накопичують конденсат, що веде до появи на лагах грибка і цвілі. Крім того, в насипних матеріалах люблять селитися гризуни, думаю, не варто навіть і говорити, скільки шкоди вони завдають. Тому для ефективного утеплення мансарди дерев’яного будинку або теплоізоляції горища варто скористатися новітньою технологією нанесення безшовної теплоізоляції з напилюваного пінополіуретану.
Одним з головних переваг даної технології є саме бесшовность покриття. Оператор за допомогою апарату низького тиску (можливе застосування і апаратів високого тиску) напилюють суміш на утеплять поверхню. Потрапивши на задане підставу, пінополіуретан ППУ спінюється і твердне протягом 10-12 секунд. Поступово, оператор Напилювана шар пінополіуретану на всю площу і вже через п’ять хвилин після накладення останнього шару пенополиуретановая теплоізоляція готова до застосування. Швидкість напилення становить 350 м2 в зміну. ППУ можна наносити на профільні вертикальні і горизонтальні поверхні. Завдяки прекрасній адгезії він не вимагає додаткового кріплення і може бути нанесений на дерево, бетон, метал та інші матеріали.

slider-spray-foamДля того щоб знизити тепловтрати в будинку, достатньо лише провести утеплення підлоги горища. При цьому саме горищне приміщення залишиться холодним. При напиленні ППУ не вимагається прокладати пароізоляцію, оскільки пінополіуретан паронепроникний і водонепроникний. Якщо ж ви вирішите влаштувати на горищі комору, радимо вам зробити повне утеплення горищного приміщення. У цьому випадку речі, які будуть в ньому зберігатися, не стануть пошкоджуватися краплями конденсату і низькою температурою.
Утеплення мансарди вимагає більшої уваги, ніж утеплення горища в приватному будинку. Це обумовлено тим, що мансарда це житлове приміщення, яке має велику площу дотику з холодним повітрям, ніж інші кімнати. Житлове приміщення, для комфортного проживання в ньому, повинно відповідати певним вимогам. Це відноситься і до мансарді. Вона потребує не тільки в якісному утеплення, тут потрібно гідро — і шумоізоляція, а також дотримання норм екологічності та пожежної безпеки. Всім перерахованим вище нормам повною мірою відповідає теплоізоляція ППУ. Крім того, мансарда має похилі поверхні і складну геометрію. Без теплоізоляції мансарди пінополіуретаном тут просто не обійтися.

Утеплення мансарди зсередини плитковими матеріалами — справа багатоетапне, трудомістке, а ось результат такої роботи непередбачуваний. До всього іншого, термін служби мінеральної вати не перевищує п’яти років, а це означає, що незабаром доведеться повторювати всю процедуру заново. Інша справа — напилювання ППУ, з його допомогою можливе утеплення мансарди своїми руками. Для цього необхідний тільки розпилювач і двокомпонентний склад. Все це можна придбати в нашій компанії. Термін служби пінополіуретану перевищує термін служби мінеральної вати в десять разів і становить 50 років.

Утеплення даху мансарди за допомогою ППУ не представляє особливої ​​складності. Пінополіуретан відмінно тримається на похилих поверхнях, повторює складні форми. Для нього не стають перепоною лаги і комунікації. При цьому, завдяки високому коефіцієнту теплоізоляції ППУ, товщина пінополіуретанового шару буде значно менше, ніж товщина мінеральної вати, при однакових показниках теплоізоляції. Шар ППУ напилюється без стиків і швів, а значить, в утеплювачі повністю відсутні містки холоду. Утеплення стін мансарди пінополіуретаном, укупі з утепленням даху і підлоги, складають монолітний шар теплоізоляційного матеріалу, стійкого до грибка, непридатного для життя гризунів і комах.

Сучасна технологія утеплення мансарди і горища будинку за допомогою пінополіуретану вигідно відрізняється від методів теплоізоляції насипними і волоконними матеріалами. Пінополіуретан довговічний і має високий рівень шумоізоляції та теплоізоляції. Він не гниє і не осідає, екологічно чистий і хімічно нейтральний. Утеплення мансарди і горищного приміщення за допомогою ППУ дозволяє суттєво економити кошти на обігрів і ремонт будівлі.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *