УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення підвалу будинку пінополіуретаном

171fc14b49a79ea979710de5b3402b30_L

Будівництво будь-якого будинку починається, як відомо, з фундаменту. І як же не передбачити в ньому пристрій хорошого функціонального підвалу. Адже можна обладнати підвал під майстерню або, якщо ви любитель активного відпочинку, то підвал може перевтілитися в спортзал, сауну або більярдну. Для того, щоб можна було використовувати підвал для будь-яких цілей, не стикаючись при цьому з технічними проблемами, вогкістю, цвіллю, необхідно серйозно поставитися до питання його утеплення і гідроізоляції. Це збереже і тепло самого будинку, відповідно зменшивши витрати на обігрів.

Для утеплення підвалу будинку можна скористатися мінватою або екструдованим пінополістиролом. Але фахівці радять зупинити свій вибір на пінополіуретані.

Чому пінополіуретан?

пінополіуретан є самим довговічним утеплювачем;
захищає підвал від холоду і вогкості;
стабілізує температурний режим в підвалі;
при утепленні не обважнює конструкції будови;
досить простий у використанні;
пінополіуретан не доведеться за смаком гризунам і комахам, не заведеться в ньому і грибок.

За рахунок бульбашок повітря, прихованих і застиглих всередині пластику, пінополіуретан не пропускає повітря і вологу, тому й зберігає сухим і теплим приміщення. При використанні іншого утеплювача виникає необхідність доповнення пароізоляційною плівкою, а ППУ використовується самостійно. Можна також для утеплення скористатися плитами з екструдованого полистерола, однак щілини, що залишаються при такому способі утеплення, можуть дозволити вологи та холоду проникати в приміщення підвалу. Крім того, утеплення підвалу будинку пінополіуретаном підходить для людей, що страждають схильністю до алергії, тому володіє антиалергічні властивості, а значить абсолютно безпечний і екологічний.

uteplenie_podvala_doma2Технологія утеплення підвальних приміщень

Якщо будинок знаходиться ще на етапі будівництва, то доцільно продумати утеплення фундаменту зовні. При такому утепленні площа самого підвалу залишається більше, в підвалі зберігається мікроклімат, при якому стіни підвалу захищені від грунтових вод і промерзання, а сам підвал від зайвої вологи та холоду.

Але що ж робити, якщо будинок вже побудований, у будівництві дане питання не врахований і допущені технічні помилки? Не втрачати ж додаткове приміщення. Тоді необхідно провести внутрішнє утеплення підвалу будинку. Звичайно, при цьому площа його трохи зменшиться. Але завдяки способу нанесення пінополіуретану — розпорошення, — ми значно зекономимо простір.
Спінені компоненти під тиском наносяться на заздалегідь підготовлені, просушені і очищені стелю, стіни і підлогу. ППУ дуже швидко твердне, що перешкоджає його стікання. Відсутність стиків і швів при такому способі нанесення перешкоджає прониканню вологи та повітря в приміщення, а всі нерівності згладжуються, що є величезним плюсом в подальшій їх обробці.

uteplenie_podvala_doma3Високий ступінь адгезії ППУ дає можливість використовувати його на металевих конструкціях, кам’яних спорудах, полімерних матеріалах, а також у приміщеннях різної геометричної форми. Навіть якщо висота стелі вашого підвалу складає всього 1 метр, ППУ — це саме те, що вам потрібно.

Утеплення підвалу будинку пінополіуретаном дозволить вам протягом довгих років використовувати приміщення для будь-яких цілей і насолоджуватися теплом і сухість, тому термін служби цього матеріалу більше 50 років. Протягом усього терміну експлуатації приміщення пінополіуретан зберігає щільність, однорідність і твердість, а значить і всі свої властивості з утеплення. Та й звичайне зберігання овочів не зіткнеться тепер з їх гниттям і псуванням. Звичайно, витрати на таке утеплення не маленькі, враховуючи необхідність звернення до фахівців і оплати їхніх робіт, але вони з лишком окупляться в найкоротші терміни за рахунок економії на опаленні, адже вам не доведеться тепер опалювати вулицю.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *