УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення підвалу пінополіуретаном ППУ

cd66a7a18d37d7e5dd969c249e9a1ecb_L

Виконавши утеплення підвалу, надійним матеріалом пінополіуретаном дозволяє, максимально ефективно користуватися підвальним приміщенням. Як правило, після заходів з облаштування підвалів для житлових або складських потреб підвищується ефективність експлуатації багатоповерхових будівель.

Енергозберігаючі технології допомагають значно знизити витрати на обігрів житлових площ. Утеплення підвалу — ось головна ланка в енергозбереженні. На сучасному ринку матеріалів для будівництва та ремонту існує широкий асортимент утеплювачів для теплоізоляції фасадів будинків. Для подібних заходів у підвалах багатоповерхових будівель підібрати матеріал видається більш складним завданням.

Що потрібно знати про утеплення підвалів?

Підвальні приміщення найчастіше мають підвищену вологість, що надходить з грунту, погано провітрюються і зберігають холодну температуру повітря всередині. Це обумовлює характерні особливості заходів щодо їх утеплення.

Найчастіше підвали утеплюються за однією з двох поширених технологій: зовнішньої або внутрішньої. Який би матеріал для утеплення підвалу ви не вибрали, потрібно подбати про гідроізоляцію стін приміщення і статі.

На ринку матеріалів для ремонту і будівництва в наші дні виробники пропонують велику різноманітність утеплювачів. Популярністю у фахівців користується сучасний високоефективний утеплювальний матеріал — пінополіуретан. Використовувати пінополіуретан для утворення теплоізоляційного шару можливо за декількома методиками: з укладанням матів у вигляді листового матеріалу; методом напилення пінополіуретану на утеплять поверхню. Укладання матів нагадує монтаж пінопласту або пінополістиролу. Метод напилення дозволяє проводити утеплення швидко та економно за витратами.

Як утеплювати підвали зовні?

Утеплення підвалу пінополіуретаном зовні має свої плюси і мінуси. До плюсів цього способу утеплення відноситься нескладність нанесення покриття для теплоізоляції і утворення шару гідроізоляції.

Мінусом технології утеплення підвалу є поглиблення підвальній ями для кращого проведення утеплювальних заходів на підставі і у стін приміщення. Це сприяє більшому обсягу відсипається грунту і усадки поверхонь.

Коли проводиться утеплення підвалу пінополіуретаном із зовнішнього боку, з’являється можливість звести недоліки технології до мінімуму. При даному способі пінополіуретан напилюється за допомогою спеціального обладнання. Даний спосіб нанесення матеріалу зручний, завдяки зниженню технологічного просвіту між стінами підвалу і стінами будівлі. Пінополіуретан добре накладається на поверхні будь-якого виду, так володіє адгезивними якостями. Покриття не обов’язково має бути рівним і міцним, так як наноситься матеріал утворює з поверхнею монолітну міцну конструкцію.

Пінополіуретан має в порівнянні з іншими теплоізоляційними матеріалами найбільш низьку теплопровідність, так що навіть тонкий шар напилення забезпечує ефективну теплоізоляцію. Замкнута чарункова фактура матеріалу сприяє його паропроникності. На поверхні пінополіуретан утворює гідроізолюючу плівку, діючу після висихання, як мембрана. Пінополіуретан швидко висихає до повної міцності, максимальний термін становить 3:00, що залежить від величини шару. Відразу ж після цього з’являється можливість виконувати роботи з відсипання грунту.

З використанням розпилювальних пристроїв теплоізоляційний матеріал наноситься рівномірним монолітним шаром, покриваючи тріщини. У деяких місцях слід збільшити товщину шару, що наноситься, це можна зробити без особливих проблем. У кутах будівель, більш чутливих до низьких температур, фахівці радять накладати утеплювач більш густо. Товщина шару пінополіуретану регулюється без додавання інших матеріалів або інструментів.

Міцність матеріалу забезпечує хороші умови для відсипки будь-якого виду, з використанням гравію, керамзиту, ґрунту. Тривалий термін експлуатації пінополіуретану гарантований виробниками, так як технологія його виготовлення припускає стійкість до хімічних або біологічною агресивним впливам.

15d43aef6c8a5134e1fc00a9c98b8ab0_LЯк проводиться утеплення підвалів з внутрішньої сторони?

При утепленні підвалу зсередини відбувається видалення зайвої вологи зі стін будови. Якщо роботи з теплоізоляції підвалу були проведено при будівництві будівлі, то фахівці радять застосовувати методику його внутрішньої теплоізоляції. Цей спосіб спрямований на високі показники утеплення і має свої індивідуальні складності. Найбільш складною процедурою в даній методиці є забезпечення якості утеплення підстави і результативне відведення зайвої вологи з поверхонь конструкції приміщення: стін і підлоги.

При відсутності шару зовнішньої гідроізоляції не рекомендується використовувати поширені утеплювальні матеріали з гидроїзолірующимі властивостями. Скупчення вологи в проміжку між стінами і теплоізоляційним матеріалом несприятливо позначиться на виникненні вогкості і цвілевих грибків усередині стін. Категорично протипоказано проникнення вологи на деталі фундаменту і кладки, виготовлені з металу. Це в усіх випадках призводить до корозійних змінам у конструкції будівлі і подальшого поступового його руйнування. Пінополіуретан, використовуваний при внутрішньому утепленні підвалу, сприяє прибиранню зайвої вологи зі стін будови. Утеплювач не насичується вологою з внутрішніх приміщень за умови регулярного провітрювання підвалу або його опалення.

Пінополіуретан володіє високими протипожежними та екологічними властивостями, що важливо для теплоізоляційного матеріалу, призначеного для внутрішніх приміщень. Виробники гарантують в даному матеріалі відсутність шкідливих речовин, що не виділяються навіть при загорянні пінополіуретану. Склад має основу у вигляді водної суміші зі спеціальними добавками, завдяки яким здійснюється спінювання і насичення матеріалу на 90% повітрям

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *