УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

УТЕПЛЕННЯ ПІДВАЛУ ПІНОПОЛІУРЕТАНОМ (ППУ)

11 (1)

Вартість земельних ділянок і можливість організувати будівництво в міській межі змушує звернути увагу на існуючі резерви. Саме тому підвальні приміщення користуються стабільним попитом. Нескладна процедура утеплення дозволяє адаптувати їх для будь-яких цілей. Але варто пам’ятати про те, що утеплення підвалу зсередини має ряд особливостей, пов’язаних з тим, що його стіни знаходяться нижче рівня ґрунту.

Пінополіуретан — оптимальний утеплювач для підвалу
Багато забудовників для теплоізоляції будівель і фундаментів використовують пінополіуретан, матеріал, що має гідні експлуатаційні характеристики.
Невисока питома вага ППУ, що не створює додаткове навантаження.
Високу міцність при стисненні, що дозволяє пінополіуретану витримувати механічні дії при зрушення грунту.
Мінімальне вологовбирання (0,8%), забезпечене закритими на 95% порами матеріалу, що важливо при зовнішньому утепленні в умовах високого рівня ґрунтових вод.
Низький коефіцієнт теплопровідності ППУ. Для досягнення розрахункових теплотехнічних показників досить невеликого шару пінополіуретану, що дозволяє його використовувати для внутрішньої теплоізоляції підвалу будинку з мінімальним зменшенням корисної площі приміщень.

Відповідність вимогам пожежної безпеки (самозатухаючий), тому матеріал рекомендований для внутрішнього утеплення приміщень різного призначення, у тому числі і підвальних.

Основна перевага пінополіуретану — він дозволяє здійснити безшовне утеплення, що виключає можливість утворення «містків холоду», істотно погіршують мікроклімат приміщення і приводять до утворення конденсату на стінах підвалу.

Існуюча ціна пінополіуретану не приводить до подорожчання утеплення стін підвалу завдяки невеликій товщині покриття.

Технологія нанесення пінополіуретану проста, бригада забудовника з професійним обладнанням здатна забезпечити високу швидкість виконання робіт з теплоізоляції підвалів.

Способи утеплення
Традиційно ізоляція будь-яких приміщень, у тому числі і підвальних, може бути виконана зовні або зсередини.
Зовнішнє утеплення доцільно здійснювати в процесі будівництва. Виконання таких робіт в будівлях буде утруднено необхідністю забезпечити доступ до конструктивних елементів фундаменту (зовнішнім стінам підвалу).

У той же час зовнішня теплоізоляція фундаменту будинку має цілий ряд переваг. Технологія дозволяє зберегти площу підвального приміщення. Точка роси (глибина промерзання конструкції) переміщається до зовнішніх поверхонь, що забезпечує сприятливий мікроклімат в підвалі. Мінімальне вологовбирання створює додатковий захист стін підвалу від грунтових вод. З цих причин на етапі будівництва віддають перевагу даної технології утеплення стін підвалу.

При реконструкції підвальних приміщень доцільно скористатися внутрішньою теплоізоляцією фундаменту будинку. Застосування пінополіуретану несуттєво зменшує площа підвалу за рахунок мінімальної товщини шару утеплювача.

Нанесення ППУ на стіни і стеля підвалу здійснюється за допомогою комплекту спеціального обладнання. Його можливості дозволяють обробляти за день великі площі (залежить від товщини наносного шару). Завдяки цьому внутрішньо утеплення навіть великого підвалу виконується протягом 1-2 робочих змін.

Технологія нанесення ППУ утеплювача
Всі поверхні, які будуть покриватися шаром пінополіуретану, повинні бути ретельно підготовлені. Наносити ППУ можна тільки на попередньо очищені і просушені стелю і стіни підвалу. Від якості підготовки багато в чому залежить довговічність і теплоізоляційні властивості покриття.

Компоненти пінополіуретану змішуються в певній пропорції, вспеніваются і подаються під тиском на оброблювані поверхні (стіни і стеля підвалу). При цьому варто враховувати те, що швидкість затвердіння утеплювача на основі ППУ істотно вище, ніж у традиційної монтажної піни. Це дозволяє істотно спростити процес нанесення на стелю, матеріал не стікає навіть при істотній товщині шару.

Пінополіуретан має відмінну адгезію, що дає можливість застосовувати його на стінах підвалу з різних матеріалів (бетон, бутовий камінь, цегла). Крім того, ППУ відмінно тримається і на металі, полімерних матеріалах, завдяки чому він використовується для утеплення комунікаційних ліній, прокладених у підвальних приміщеннях.

Ми здійснюємо внутрішнє і зовнішнє утеплення стін підвалів за реальною ціною. 
Також пропонуємо вам отримати у нашого менеджера безкоштовну консультацію з усіх питань застосування пінополіуретану.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *