УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення підвалу зсередини — особливості та методи

471bd07fdaa7b040f7ab8b2a13f8f35b_L

В умовах постійно зростаючих цін на газ і електрику утеплення підвалу зсередини можна розглядати, як один з найважливіших заходів покликаних значно знизити вартість опалення всього будинку. При промерзанні стін підвального приміщення втрати тепла можуть досягати 20-30%, що призводить до додаткових витрат на підтримку комфортної температури.

При будівництві будинків на пучинистих грунтах, утеплення підвалу дає можливість значно зменшити або повністю позбутися руйнівної впливу на фундамент морозного пученія. Просідання фундаменту, викликане морозним обдиманням, приводить в остаточному підсумку до перекосів стін, провисання дверей і інших неприємностей, яких легко уникнути при грамотному утепленні.

Багато тепла втрачається і в цокольних перекриттях. У результаті промерзання стін у підвалі, підлоги на першому поверсі будуть холодними, а повітря сирою. Підвал, утеплений зсередини можна не опалювати. При цьому температура в ньому не буде опускатися нижче 5С.

uteplenie_podvala_iznutri4Матеріали, використовувані для утеплення підвальних приміщень

Плануючи роботи з утеплення підвалу зсередини, до вибору матеріал слід поставитися як можна більш уважно. Саме від його якості буде залежати кінцевий результат. Найчастіше в якості утеплювачів використовують пінополіуретан, пінопласт, пеноплекс і пінополістирол. Використання кожного з цих утеплювачів має свої особливості розглядаються нижче.

Пінополіуретан. Даний матеріал можна вважати лідером серед усіх наявних на ринку матеріалів використовуваних для утеплення підвальних приміщень. Пінополіуретан відносять до газонаповненим пластмасам. Він відрізняється абсолютною вологонепроникністю. При його використанні немає необхідності монтувати додатковий захист. Цей матеріал наноситься на поверхню методом розпилення і вимагає наявності спеціального обладнання. Приміщення, оброблене пінополіуретаном, набуває абсолютну герметичність, оскільки шви і стики відсутні. Пінополіуретан не схильний до гниття, в ньому не заводяться грибок і цвіль. Цей найпоширеніший наповнювач для дитячих іграшок і ортопедичних матраців, що свідчить про його абсолютній нешкідливості для людини.
Пінопласт. Даний матеріал має давню історію використання. Дешевизна і простота монтажу його, головні достоїнства. Однак вибір пінопласту як утеплювач для підвалу не можна вважати кращим варіантом. Пінопласт пропускає вологу і не може вважатися гарною зашитою підвального приміщення. При утепленні підвалів цим матеріалом виникає необхідність використовувати шар паро і годроізоляціі, оскільки волога, що попадає всередину пінопласту, швидко руйнує його.

Піноплекс. Сучасний утеплювач, що відрізняється простотою монтажу (випускається у вигляді плит) і не пропускає вологу. Підходить для утеплення підвальних приміщень в тому випадку, коли відсутня необхідність в забезпеченні повної герметичності. Одним з недоліків пеноплекса є необхідність ретельного вирівнювання стін перед утепленням. Горби і нерівності на стінах проведуть до нещільного прилягання пеноплекса і появі між стиками холодних ділянок (містків холоду).

Враховуючи всі наявні переваги і недоліки перерахованих вище матеріалів можна зробити висновок, що використання напилюваного пінополіуретану можна вважати найбільш кращим варіантом, якщо стоїть завдання забезпечити абсолютну герметичність підвального приміщення.

uteplenie_podvala_iznutri5Технологія виконання робіт при утепленні підвалу зсередини пінополіуретаном

Для якісного нанесення пінополіуретану на стіну, використовується распилітельная установка. Це дороге і досить громіздке обладнання, для обслуговування якого потрібні працівники з відповідною кваліфікацією. Купувати таку установку для одноразового використання недоцільно через її високу вартість. Пінополіуретан у вигляді двох рідких компонентів змішується в установці і під тиском розпорошується на стіну за допомогою пневматичного пістолета. Зовні робота з утеплення підвалу будинку зсередини пінополіуретаном нагадує фарбування поверхні з використанням пульверизатора.

Утеплення підвалу зсередини
При цьому не має значення, наскільки рівними були стіни. Покриття прекрасно зчіплюється з поверхнею стін, утворюючи повністю монолітне, безшовне покриття. Якщо поверхня, призначена для нанесення утеплювача волога, її попередньо просушують, використовуючи для цих цілей стиснене повітря. Якщо температура всередині підвалу нижче + 5С, то таке приміщення перед початком роботи необхідно прогріти. При наявності в приміщенні електричних розеток, вимикачів, труб опалення та інших ділянок, не призначених для нанесення пінополіуретану, їх необхідно ретельно закрити. Зазвичай для цих цілей використовують щільний папір або поліетиленову плівку.

Покриття наноситься на стіну твердне практично миттєво протягом декількох секунд. Для забезпечення необхідної товщини теплоізоляційного покриття, пінополіуретан наносять у кілька шарів. Після закінчення робіт поверхню піддають ретельному огляду для виявлення тріщин, невеликих розшарувань і інших дефектів. Якщо такі були виявлені, то дефектний ділянку акуратно зрізається і відновлюється повторним напиленням.

Наша команда надає послуги з утеплення будинків за допомогою напилюваного пінополіуретану. Фахівці компанії проводять роботи на об’єктах різного призначення і використання. Це можуть бути житлові будинки, котеджі, громадські будівлі, підвали, склади та інші об’єкти, які необхідно ізолювати від холоду і вогкості. Створивши в них комфортний мікроклімат. Використання рідкого пінополіуретану повністю виправдано. Оскільки це найбільш дешевий, доступний і в той же час надійний спосіб досягти бажаного результату. Зробити приміщення теплим і сухим.

Ваша мрія про тепло в затишному будинку стане реальністю.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *