УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Теплоізоляція підлоги: ноги треба берегти!

7acce66d40ec90c2d61987b409cbf850_L

Кожного з нас з дитинства мами вчать берегти в першу чергу ноги від холоду і крижаної води, бо якщо замерзли ноги — хвороба всього організму гарантована. Ось чому необхідно досить ретельно підійти до питання утеплення будь-якої статі, будь то багатоповерхова новобудова або окремо стоїть приватний будинок. Хіба не здорово ходити по будинку без тапочок і відчувати приємне тепло, знаючи, що за віконцем мінус двадцять ?! Попереджаємо відразу: вбудовані системи теплої підлоги не є самодостатніми. І труби, по яких циркулює гаряча вода, і електричні нагрівальні мати гарні, суперечці немає, але бажано навіть при наявності такої системи зробити додаткове утеплення. Вона допоможе утримати тепло в приміщенні, і ви не будете безкоштовно обігрівати сусідів або мишок з підвалу. Крім того, теплоізоляція підлоги — реальна і вигідна інвестиція, яка окупиться дуже швидко за рахунок зниження плати за обігрів житла.

Теплоізоляція підлоги необхідна!
Всі підлоги можна розділити на 3 групи.

Холодні — бетонні, плиткові. Теплоізоляція таких особливо актуальна, оскільки від промерзлого цементу не врятують навіть теплі капці.
Середні — лінолеум, ламінат. Такі підлоги найчастіше можна зустріти в новобудовах, і якщо ваше нове житло потребує ремонту, не забудьте про утеплення нижньої поверхні квартири.
Теплі — паркет, пробка. Ось за цими настилах можна бігати босоніж навіть маленьким дітям, проте, якщо ваша квартира розташована близько до грунту (перший поверх або котедж), то утеплювати потрібно і їх теж.
При виборі утеплювача слід звертати увагу не тільки на його теплоізоляційні властивості — сучасні технології пропонують широкий вибір різних матеріалів з однаково високим ступенем захисту приміщення. При теплоізоляції підлоги на перше місце виходить критерій міцності і довговічності. Зрозуміло, що саме на підлогу припадає основна фізичне навантаження, тому й утеплювач повинен бути міцним і стійким до постійному тиску зверху. Крім того, важливим фактором є звуковбирна здатність утеплювача — якому сусідові буде приємно чути над головою будь-яке ваше рух? За цими двома показниками дуже гарні результати в нашому символічному рейтингу мають мінеральні вати і пінопласт. Останнім часом набув широкого поширення екструдований пінополістирол, який завдяки комірчастої структурі теж непоганий як вибору матеріалу для утеплення підлог в будинку.
teploizoljacija_pola_ppu2Проте всі вони не проходять по третьому критерію: водостійкість і негорючість. При цьому й певні мінвати, і пінопласт при загорянні виділяють токсичні речовини, вельми шкідливі для людського організму. Те ж саме можна сказати і про модному нині Пенофол — тонкому рулонному утеплювачі.

На думку експертів  , лише один утеплювач може задовольнити найвищі вимоги по теплоізоляції підлог будь-якого виду. Мова йде про пінополіуретан. Він не горить, не боїться води, не потребує встановлення додаткового гідроізоляційного шару, який необхідний при монтажі утеплювача з пінопласту або вати. Такий економний підхід дозволить разом вирішити проблеми як із збереженням тепла в будинку, так і з декоративною обробкою підлоги — ППУ чудово приймає будь-яке підлогове покриття і служить ідеальною основою як для укладання паркету або коркового статі, так і для установки ламінату або лінолеуму.

teploizoljacija_pola_ppu3Утеплюємо підлогу: зовні або зсередини?

Треба знати, що за аналогією з двома видами утеплення стель (зсередини або зовні), точно так само двома методами можна утеплювати і підлоги. Зрозуміло, що метод зовнішнього утеплення непридатний до міським квартирам — сусіди знизу навряд чи зрадіють вашому рішенню відрубати у них частину стелі. Але в приватних будинках і котеджах, обладнаних підвальними приміщеннями та іншими постатями, цілком можна проводити теплоізоляцію підлоги із зовнішнього боку, дотримуючись відомий «принцип бутерброда» і укладаючи один за одним три шари: пароізоляційний, безпосередньо утеплювач і гідроізоляційну мембрану, що захищає утеплювач від грунтових вод . Такий спосіб більш ефективний, як з точки зору теплоізоляції підлоги, так і з боку зниження навантаження на несучу конструкцію.
У будинках і квартирах, де немає можливості провести зовнішнє утеплення, зберегти тепло допоможе монтаж утеплення з боку житлового приміщення. Методика робіт досить проста.

teploizoljacija_pola_ppu4Спочатку потрібно демонтувати старе покриття і очистити підлогу від бруду.
Потім встановлюють чорнову підлогу (у разі дерев’яного будинку — лаги), при цьому нерідко між ним і базовою поверхнею насипають додатково сипучий утеплювач, найчастіше гравій або керамзит. При цьому треба стежити за вагою конструкції, так як керамзит досить важкий.
На чорнову підлогу кладуть вату, пінопласт або інший обраний утеплювач, на нього — пароізоляційний матеріал, потім виконують чистову обробку підлог. Не варто забувати про повітряному прошарку, зазвичай її роблять між чистовим підлогою і пароізолятором. Хороша вентиляція статі допоможе уникнути скупчення вологи і запобігти утворенню бактерій.
теплоізоляція підлоги
У дерев’яних будинках не рекомендується використовувати пінопласт, оскільки його дуже люблять дрібні гризуни. Детальніше про утеплення дерев’яного будинку.

teploizoljacija_pola_ppu5Пінополіуретан: вибір професіоналів

Всією цією мороки з установкою різних шарів ізоляції можна уникнути, якщо утеплювати підлогу пінополіуретаном. ППУ — результат синтезу ізоціаната і полиола, підсумком якого стає унікальний матеріал, абсолютно стійкий до горіння, атмосферних впливів і при цьому володіє низькою теплопровідністю. За своєю щільності пенополиуретановая піна варіюється від м’яких еластичних сортів до абсолютно твердого матеріалу, порівнянного за ступенем міцності з каменем. М’яка піна щільністю від 9 до 12 кілограм на квадратний метр застосовується при проведенні внутрішніх робіт по утепленні підлоги, стелі і стін. М’які ППУ дешевше, при цьому вони швидше тверднуть. Для зовнішнього утеплення фасадів зазвичай застосовуються середні по щільності види ППУ (від 35 до 40 кг / кв. М.). Єдиний мінус — цей матеріал не дуже добре переносить прямі сонячні промені, тому зверху його необхідно фарбувати. Наджорсткі типи ППУ щільністю понад 60кг / кв. м застосовуються для утеплення бетонних підлог, при цьому з метою збільшення міцності необхідна бетонна стяжка.

Пінополіуретан за своїми теплопровідним властивостями не має аналогів серед інших утеплювачів. Порівняйте: 5 см жорсткого ППУ по коефіцієнту теплопровідності одно 10 см м’якого ППУ або 15 см настільки популярно мінеральної вати! Зрозуміло, вигідніше укладати тонкий шар утеплювача з таким ступенем збереження теплоізоляції підлоги. При цьому він досить просто й швидко наноситься: за допомогою спеціальної насадки апарат під тиском розпорошує рідке речовина, яка при реакції з повітрям протягом 10-15 секунд спінюється, збільшується в об’ємі в кілька разів і застигає. За один день можна обробити від 100 до 200 кв. м. статі в залежності від необхідної товщини.
Як правило, достатньо 15-20 см ППУ, але в кожному конкретному випадку необхідно враховувати індивідуальні особливості будови: кліматичні та регіональні особливості, стан підлоги, призначення приміщення. При цьому необхідність установки гідроізоляції відпадає.

Сьогодні на ринку утеплювачів матеріалів немає дефіциту в пропозиціях. Ізолон, ековата, ДВП … Необізнаній людині нескладно заплутатися! На допомогу прийдуть фахівці нашої компанії , які не тільки порадять, який утеплювач вибрати, але і привезуть його і пророблять весь комплекс робіт по установці утеплювача. Погодьтеся, зручно, коли весь виробничий цикл бере на себе одна фірма. Професіоналізм, гарантія, швидкі терміни і доступна ціна на утеплення підлоги — ось професійне кредо компанії . Ми раді всім, хто хоче мати вдома теплі, безшовні, екологічно безпечні і довговічні підлоги!

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *