УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення підлоги пінопластом: за і проти

dd34e32172fe0202ef287e574244e1d2_L

Для того щоб удома було затишно і комфортно, проблему утеплення приміщення треба вирішувати комплексно. Окреме утеплення стін, стелі або підлоги нічого не дасть — тепло буде йти через незахищені ділянки. Кожна частина квартири або приватного будинку вимагає особливого підходу, бо той матеріал, який буде вельми доречний в дерев’яному будинку, виявиться абсолютно марним в міській квартирі. Особливо це стосується статі: одна справа — утеплювати настил дерев’яного зрубу, і зовсім інше — робити теплі підлоги в міській квартирі. У цьому плані одним з найбільш збалансованих варіантів теплоізоляції представляється утепленням статі Піноплекс — відносно нового полімеру, який був відкритий близько півстоліття тому. З його допомогою можна зробити будь підлогу комфортним і теплим, будь то площа виробничого цеху або кімнатка малогабаритної квартири.

Піноплекс: той же пінопласт, тільки краще
Піноплекс, або екструдований пінополістирол (ЕППС) — один з різновидів всім відомого пінопласту, що застосовується в побуті всюди. Наприклад, пінопластом зазвичай закривають коробки з посудом, побутовою технікою та іншими товарами, щоб уникнути пошкодження. Пінопласт і сам по собі використовується для теплоізоляції будинків, але в якості матеріалу для утеплення підлоги його використовувати не можна — він не витримує великих навантажень і швидко розкришиться під ногами. Покращена модифікація пінопласту володіє підвищеною стійкістю до навантажень і механічних пошкоджень, тому утеплення підлоги панелями з пеноплекса дуже практично — можна не боятися деформації. Однак на цьому достоїнства екструдованого пінополістиролу не закінчуються, у нього є й інші переваги не тільки над пінопластом, а й над настільки улюбленої нашими співвітчизниками мінеральною ватою.
Піноплекс майже не вбирає воду, що дозволяє використовувати його практично в усіх регіонах і в будівлях будь-якого типу.
Матеріал володіє прекрасними звукоізоляційними властивостями, що дуже цінують мешканці міських багатоповерхівок.
Екструдований пінополістирол не гниє, не боїться отруйних рідин і гризунів, що вельми корисно при утепленні житлових будинків і господарських будівель у сільській місцевості.
Піноплекс екологічно безпечний і абсолютно нешкідливий для здоров’я.

uteplenie_pola_penopleksom2Завдяки цим перевагам утеплення підлоги піноплексом стає все більш популярним. Єдиний стримуючий фактор — досить висока ціна, що при утепленні великої площі (наприклад, ангара) ставить під питання економічну ефективність використання екструдованого пінополістиролу. Чи не доцільно використовувати пеноплекс і для утеплення підлог, яких кладуться по лагам — оскільки при цьому на сам утеплювач не виявляється ніякого навантаження, то є сенс пошукати більш дешеві матеріали.

Утеплення підлоги піноплексом виправдано, якщо підлогове покриття укладається безпосередньо на основу підлоги — бетон або грунт — або в тих випадках, коли потрібно ефективний, але тонкий шар теплоізолятора — наприклад, при теплоізоляції підлоги міської квартири. При укладанні спіненого пінополістиролу на землю необхідно для початку зняти пухкий шар грунту і щільно утрамбувати решту. Тепер потрібно набратися терпіння і почекати: наступний етап роботи можна проводити не раніше ніж через тиждень, коли грунт дасть остаточну усадку.
Далі укладається перший (нижній) шар гідроізоляції, це може бути поліетиленова полону або руберойд. Вона захищає від грунтових вод наступний шар підлогового «пирога» — гравій, щебінь або керамзит, поверх якого насипається пісок. Все це теж пресується і розрівнюється. Ця повітряна подушка не тільки сама по собі є додатковим утеплювачем, але і служить основою для укладання плит з пеноплекса. Якщо теплоізоляція фундаменту проведена, то достатньо одного шару утеплювача, якщо ж ні, то необхідно покласти як мінімум два шари ЕППС. Загальна глибина котловану від самого дня до розрахункової відмітки необхідного рівня підлоги повинна бути не менше 50 см. На утеплювач кладеться другий шар гідроізоляції і заливається бетонною з армованою сіткою з металу або полімеру. Поверхня бетонної стяжки повинна бути максимально гладкою і рівною, адже безпосередньо на неї буде монтуватися паркет, лінолеум, ламінат або будь-яке інше вбрання підлогове покриття.
uteplenie_pola_penopleksom3Коли передбачаються підвищені навантаження на поверхню підлоги, алгоритм робіт дещо змінюється, і для зміцнення міцності покриття додається ще один шар бетону, заливається на пісок. Таким чином, шар пеноплекса виявляється з двох сторін захищений бетонною стяжкою, що дозволить збільшити термін його служби і одночасно підвищити теплоізоляційні властивості конструкції.

Коли утеплення підлоги піноплексом проводиться в рамках міської квартири, то, природно, ні про яке котловані з керамзитного-пісочної подушкою мови не йде. Якщо бетонне перекриття поверхів рівне, то панелі пеноплекса можна укладати безпосередньо на цемент. Якщо ж присутні явно виражені нерівності, які небезпечно видаляти з допомогою долота, то поверх гідроізоляційного шару (він необхідний в будь-якому випадку) заливають невеликий шар самовирівнювальною суміші, що додають основи гладкість. На поверхню суміші наносять клей і укладають листи ЕППС, після чого кладуть ще один шар плівки, роблять армовану стяжку і монтують підлогове покриття.

uteplenie_pola_penopleksom4Утеплення пінополіуретаном: оптимальний варіант
Незважаючи на простоту і легкість монтажу, утеплення підлоги за допомогою піноплекса не тільки досить дороге задоволення, а ще й дуже пролонговану у часі. Необхідно чекати, коли застигне кожен шар підлогової «подушки». Це не завжди зручно, тому в умовах обмеженості в часі варто розглянути інші варіанти теплоізоляції підлоги, нічим не поступаються вищеописаному способу. Йдеться, насамперед, про відомого багатьом пінополіуретані. Чудовий матеріал, який складається з рідкої смоли і затверджувача, змішується в спеціальному компактному апараті і наноситься методом напилення на утеплять поверхню. Простіше простого набризгать або навіть налити без змішування в потрібних пропорціях рівним шаром ППУ на підлогу. Протягом декількох секунд він затвердіє і перетвориться в герметичний шар унікального утеплювача, теплопровідність якого в два рази нижче, ніж у ЕППС. При цьому також не горить, не вбирає вологу, не деформується. При цьому не потрібні гідроізоляційні шари і гравійні подушки — виграш у часі колосальний без шкоди якості робіт!

uteplenie_pola_penopleksom5Що й казати, утеплення підлоги пінополіуретаном сьогодні є найбільш збалансованим способом теплоізоляції будь-якого будинку, будь то дерев’яний зруб або цегляний котедж. Якщо вас зацікавив цей метод утеплення квартир, і ви про нього ще не знаєте, зателефонуйте в компанію , яка багато років займається утепленням будівель і споруд за допомогою ППУ. Кваліфіковані менеджери з радістю дадуть відповідь на всі ваші запитання. Досвідчені монтажники в лічені дні приїдуть і зроблять підлоги настільки теплими, що навіть жар піску на чорноморському узбережжі в липневий полудень ваші ноги будуть розцінювати як прохолоду нічного асфальту набережної Пітера в непогожу вересні. Ось наскільки добре підлогу, утеплений пінополіуретаном!

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *