УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення стін пінопластом: вигідно чи неефективно?

95a78f3015bd19286b33c65657114fc4_L

uteplenie-sten-penoplastom2
Теплоізоляція будь-якої споруди — один з наріжних каменів будівництва нових будинків. Будівельні технології не стоять на місці, кращі інженерні шукають і знаходять все нові способи ефективного збереження тепла в квартирах. Нові матеріали і технології зодчества, особливо при висотному будівництві міських багатоповерхівок, дозволяють не особливо хвилюватися за теплий клімат в квартирі. Будують зараз на совість, та й робота опалювальних служб ЖКГ стала не в приклад якісніше, ніж кілька десятків років тому. Однак при приватному будівництві справи йдуть не так райдужно. У погоні за економією власники окремо поставлених будинків не завжди правильно розраховують необхідну товщину стін для забезпечення комфортної температури взимку. Не завжди сумлінно будують і приватні компанії, які не забезпечують належний рівень теплоізоляції будівлі. Тому питання теплоізоляції будинку варто актуально завжди, і сумнівів на цей рахунок бути не повинно: утеплення необхідно незалежно від того, з чого побудований будинок.

Переваги утеплення пінопластом

uteplenie-sten-penoplastom3Безумовно, головне питання, що стоїть перед власниками дач і приватних котеджів: який матеріал використовувати? Найбільш популярне серед росіян утеплення стін пінопластом. Це невипадково, бо матеріал, добре відомий усім як невагомою і практичною упаковки, має безліч переваг перед іншими утеплювачами.

Невисока вартість при цілком пристойних теплоізоляційних властивостях.
Водонепроникність, завдяки чому теплоізолятор НЕ БУДЕ намокати.
Простота монтажу — приклеювати пінопласт легше, ніж мінватним панелі.
Стійкість до впливу мікроорганізмів і отруйних речовин, наприклад, спирту.
Екологічна безпека.

Панелі можна укласти своїми руками, однак якщо ви не сильні в штукатурних і грунтувальних роботах, краще довірити утеплення будинку пінопластом професіоналам.
Найменший недогляд може призвести до непоправних наслідків. Наприклад, не помічена і Незаделанная вибоїна на стіні буде сприяти проникненню холодного повітря всередину. Крім того, вологостійкість матеріалу може зіграти негативну роль. Якщо не залишити вентиляційний зазор між стіною і утеплювачем, то конденсат буде осідати на теплоізоляторі і стікати вниз, утворюючи вогкість. Тому порадами про те, що пінопласт не потребує гідроізоляції, ми рекомендуємо знехтувати і укласти вітрозахисну мембрану з зовні боку утеплювача і парозахисної плівку з внутрішньої сторони теплоізолятора.

Недоліки теплоізоляції пінопластом

uteplenie-sten-penoplastom4

Перш ніж прийняти остаточне рішення про вибір матеріалу, необхідно знати про всі плюси і мінуси. Ідеальних матеріалів не існує, і розглянутий нами полімерний матеріал не виняток. Незважаючи на широке поширення, утеплення стін пінопластом має ряд недоліків.

Крихкість, внаслідок чого цей матеріал не надто довговічний.
Неможливість рівною розрізання плит, через що доводиться укладати плити в два ряди в шаховому порядку і дуже старанно замуровувати стики.
Пінопласт добре пропускає шум, тому якщо вам необхідна висока ступінь звукоізоляції приміщення, то білий полімер — не найкращий вибір.
Пінопласт легко запалюється, виділяючи їдкий дим.

Тим, кому ці моменти здаються дуже важливими, можна рекомендувати екструдований пінополістирол. ЕППС — поліпшена версія пінопласту, що володіє підвищеними звукоізоляційними та теплопровідні властивості. Однак і коштує він значно дорожче.

Вибираємо зовнішнє утеплення стін

Багато власників приватних будинків вважають монтаж панелей пінопласту всередині приміщення панацеєю від проникнення холоду. Однак це помилка. Внутрішня теплоізоляція куди менш ефективна з точки зору збереження тепла: нічим не захищений фасад взимку буде промерзати, що негативно позначиться не тільки на температурі в будинку, але і на довговічності стін. Крім того, пінопласт при нагріванні до певних температур здатний виділяти неприємні запахи від неорганічних домішок у своєму складі. Звичайно, краще винести ймовірний ризик за межі житлового приміщення. Додатково до всього не слід забувати, що при утепленні стін пінопластом зсередини відбувається в осередках дерев’яного каркаса, в які укладаються панелі. Плюс ще пара шарів пінопласту, решетування і декоративні панелі. Можна уявити, скільки корисної площі буде приховано за гіпсокартонної стіною! Щоб уникнути всіх цих проблем, ефективніше з усіх точок зору проводити теплоізоляційні роботи зовні будівлі.

Технологія монтажу панелей пінопласту проста.

Перед початком утеплення потрібно закінчити всі роботи з дверима і віконними прорізами, якщо такі є. Утеплення проводиться з вже поставленими відливами і укосами.
Спочатку необхідно ретельно очистити стіни від бруду й старої штукатурки. Виступаючі частини необхідно збити, а тріщини та вибоїни заґрунтувати, щоб вийшла рівна поверхня.
Клеїти пінопласт слід знизу від кута будівлі, завдаючи клейову суміш по всій поверхні плити. Щільно притиснувши панель, тримаємо близько хвилини, після чого те ж саме проробляємо з сусідньою плитою. Щілини напевно будуть широкі, їх необхідно закрити залишками пінопласту і задути монтажною піною.
утеплення стін пінопластом
Другий шар утеплювача накладаємо так, щоб горизонтальні і вертикальні шви не збігалися зі стиками першого шару. Для більш надійного кріплення добре використовувати пластикові дюбелі з широкими капелюшками у вигляді тарілки.
Після висихання — як правило, це 2-3 дні — грунтуем поверхню і покриваємо штукатуркою.
Наступним кроком можна наносити клейову основу і армуючої сітки. Її необхідно укладати з нахлестом, для кутів будинку існують спеціальні куточки з більш щільною гратами.
Після того як всі підсохне, можна приступати до фінішної облицюванні будівлі обраним матеріалом: сайдингом, вагонкою, декоративною штукатуркою.

Пінопласт — добре, а пінополіуретан краще!

uteplenie_sten_ppu1

Незважаючи на всі переваги пінопласту, це не найкращий утеплювач для стін. Ви, напевно, здогадуєтеся, який матеріал досконаліше. Тим, хто не в курсі, відкриємо завісу, яка давно вже перестала бути таємницею для мільйонів людей в усьому світі. Пінополіуретан — оптимальний матеріал для теплоізоляції житлових будинків і виробничих будівель. Він наноситься методом напилення, протягом хвилини перетворюючись на тверду поверхню пористого і дихаючого утеплювача, який не реагує з водою, не горить, не боїться отруйних середовищ і механічних пошкоджень. При цьому він в 3 рази краще зберігає тепло, ніж пінопласт!

 

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *