УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення лазні

Без-имени-1

Утеплення лазні є найвідповідальнішим моментом в будівництві. Зараз важко уявити собі приватну ділянку, на якому б не була побудована баня. Вона не тільки впливає на здоров’я людини позитивним чином, але і знімає психологічну і м’язову напругу, допомагає добре розслабитися. Відразу ж після лазні людина відчуває небувалий приплив сил.

У кожній країні є свої правила будівництва та утеплення лазні. Однак власники заміських будинків, дач і котеджів воліють слідувати не своїм традиціям, а модним тенденціям, тому займаються будівництвом турецьких хамамов, фінських бань і т. д.

Будівництво банної споруди досить складне і без певних навичок тут не обійтися. Однак не кожен власник заміської ділянки може дозволити собі запросити бригаду досвідчених будівельників або навіть придбати готовий проект лазні. Якщо є можливість, бажано запросити знайомого, який трохи розбирається в будівельній справі.

Утеплення лазні.Без-имени-2

Потрібно не тільки правильно підібрати потрібний матеріал, але й грамотно його встановити. Дуже часто в якості утеплювача застосовують мінеральну вату або ПІНОПОЛІУРЕТАН. Другий варіант є переважним — використання такого методу утеплення лазні має безліч переваг: відсутність кріплень при монтажі утеплювача, немає необхідності використовувати гідроізоляцію, монолітне і безшовне утеплення без зазорів і стиків, витримує високі теплові навантаження, ефективний термін служби цього утеплювача близько 40 років.

Як тільки основа лазні буде готова, можна виконати внутрішню обробку і приступити до утеплення лазні. Перед тим як укласти верхню підлогу, потрібно закласти під нього хв-вату або пінополіуретан. Підлога під парним відділенням утеплювати немає необхідності.

Утеплювачем потрібно тепер прокласти стіни в приміщенні парної. Потім все це вкривається шаром фольги і проклеюється скотчем. Пінополіуретаном утеплюємо стіни передбанника. Вагонкою обшивають стелю і стіни. Двері й каркасні внутрішні перегородки теж можна обшити вагонкою, однак тут утеплювач не використовується. У тій стіні, де буде знаходитися піч, потрібно викласти цегляний екран. Після цього можна встановити і саму піч.

Зовнішні стіни необхідно утеплити пінополіуретаном або прошарком рулонної гідроізоляції, а потім закрити базальтовими плитами.

Обшивають приміщення з внутрішньої сторони, а стики додатково проклеюють скотчем. Фольга ефективно відображає тепло, тому приміщення прогрівається досить швидко. Поверх шару пароізоляції монтують вагонку, а для забезпечення кращої міцності стін її розташовують в горизонтальному положенні.

Матеріал для утеплення лазні наноситися в один шар між стійками. Товщина шару утеплювача використовуваного для утеплення лазні близько 40-50 мм. Найчастіше власники заміських ділянок будують лазні невеликі лазні розміром 3х6 м.

Для початку закладають під каркасну лазню монолітний стрічковий фундамент, з полімерно-бітумної гідроізолювати обмазкою. Після цього для чорнової підлоги потрібно укласти лаги, а для установки стінових панелей потрібно буде зробити обв’язку з дерев’яного бруса.

Як тільки банька буде готова, нею можна буде скористатися відразу ж.

В яких місцях краще будувати баню!

Якщо недалеко від заміської ділянки є невелике озеро або річка, то баню будувати рекомендується неподалік, але не менше десяти метрів від води, щоб навесні споруду не затопило.

Якщо дачна ділянка знаходиться недалеко від проїжджої частини, лазню краще відбудовувати якнайдалі. Цю споруду можна робити з яких завгодно матеріалів. Найдорожчою вважається рубана споруда, а найпопулярнішою — каркасна лазня.

У цій статті ми буде говорити про будівництво каркасної лазні, яка має масу переваг перед іншими подібними будівлями.

Каркасна лазня останнім часом користується величезною популярністю, в першу чергу, через легкість її будівництва. Серед інших достоїнств хотілося б відзначити також простоту збірки, точність розмірів, економічність експлуатації і зведення, відсутність усадки. Будівництвом каркасної лазні можна займатися в будь-який час року, крім того, є можливість ще й подальших прибудов.

Якщо дотримуватися всіх рекомендацій, то можна і самостійно побудувати власну каркасну лазню дуже якісну.

Така лазня має стіни, які додатково утеплені особливими матеріалами, які зберегають енергію. Це забезпечує чудове збереження тепла і швидкий прогрів, таким чином, можна істотно заощадити на часі і опаленні.

Зовні стіни лазні теж можна додатково обробити самими різними матеріалами — дошкою, плиткою, штукатуркою, сайдингом. Якщо необхідно отримати баню, схожу на рубану зовні, можна обшити її стіни зовні блокхаузом.

Будівництво каркасної лазні займає зовсім небагато часу, причому, її можна буде відразу ж ввести в експлуатацію, не чекаючи усадки.

Несучу роль в конструкції грає сам каркас. Як правило, його зводять з дерев’яного бруса, який додатково був оброблений антисептичними засобами. Міцність всі конструкції майбутньої лазні покликані забезпечити внутрішня і зовнішня обшивки каркаса.

Кутові стійки, верхню і нижню частини обв’язки виготовляють з дерев’яного бруса більшої товщини, ніж опори проміжні.

При прокладанні руберойду нижню обв’язку необхідно відсікти від фундаменту. А стійки проміжні потрібно укладати тим кроком, який буде зручний надалі для укладання теплоізоляції і для обшивки.

В якості внутрішньої обшивки використовують хвою, вагонку, а 150 мм мінеральної вати або 50 мм пінополіуретану буде використовуватися в якості утеплювача. Для зовнішньої обшивки також застосовують хвою, вагонку.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *