УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Полісечовина / полімочевина

polyurea-560

Без-имени-7Як відомо, наука і техніка ніколи не стоїть на місці. І сучасний рівень розвитку зажадав створення нового покоління матеріалів, включаючи полімери, які повністю відповідають найвищим вимогам і запитам. І з цієї причини основним завданням фахівців, які займаються розробкою нових матеріалів для різних сфер будівництва, промисловості, техніки і т.д., вважається не тільки створення полімерів з удосконаленими фізико-механічними і хімічними властивостями, такими як еластичність, висока адгезія, міцність, стійкість до агресивних середовищ і т.д., але і синтетичних матеріалів з уже заданими властивостями.

В результаті проведених розробок у сфері полімерних технологій був створений дійсно революційний продукт — полісечовина.

Полісечовина — це органічний полімер, який утворюється в процесі хімічної взаємодії суміші смоли і багатофункціонального ізоціанатногопредполімер. При отриманні сечовини не використовують поліефіри.

 ПолісечовинаБез-имени-8

 Розглянемо детально, що таке полімочевина, її властивості і застосування даного матеріалу.

Можливість нанесення полісечовини на підстави з будь-якого матеріалу і з будь-якої форми з утворенням однорідної безшовної мембрани, хімічна інертність, електроізоляційні властивості, здатність до загасання і ряд інших важливих переваг зробили даний матеріал майже незамінним у вирішенні проблем з гідроізоляцією, зносом і корозією. Економічний чинник зіграв не останню роль при виборі матеріалу.

І хоча вартість сировини і спеціального устаткування досить висока, загальні витрати на розробку полісечовини нижче, ніж традиційні еластомерні покриття на 20%. І все це пояснюється тривалим часом експлуатації, і більш швидким часом нанесення і затвердіння покриття.

Покриття з полісечовини вважається незамінним там, де необхідна висока швидкість виконання робіт: ремонт суден, покрівель, прибережних споруд та ін. Як відомо, покриття їх епоксидної смоли і поліуретану можна використовувати тільки лише 24-48 годин, а полемочевинні еластомери готові вже буквально через кілька хвилин після нанесення. Цим і пояснюється такий попит і популярність останніх. Завдяки швидкій реакції є відмінна можливість наносити покриття на вертикальні поверхні і стелі без найменших деформацій і патьоків. Температурний чинник практично ніяк не впливає на швидкість затвердіння. Навіть при температурі до мінус 40 градусів протікає затвердіння. А ось про такі реакції інших хімічних сполук такого сказати не можна. Експлуатаційні властивості полімеру не залежать ні від вологості повітря, ні від вологості підкладки в процесі реакції.

Без-имени-9Що стосується традиційних полімерних покриттів, то на них вологість надає велику увагу. І тому в будівництві при їх використанні велику роль має сезонний фактор.

З цієї причини в регіонах з вологим кліматом покриття з полісечовини настільки поширені через їх нечутливості до вологості.

Готові покриття з полісечовини характеризуються довговічністю (термін служби мінімум 35-40 років) і надійністю.

Властивості чистої полісечовини більшою мірою визначаються її хімічною структурою, яка представляє собою полімерний ланцюг жорстких і гнучких блоків. Структуроване чергування різних за своєю природою блоків і пояснює такий широкий спектр властивостей полісечовини.

Саме молекулярна будоваполісечовини, її особлива хімічна структура сформували властивості полісечовини: мінімальна проникність для рідких і газоподібних середовищ, хімічна стійкість, повна екологічність, широкий діапазон робочих температур, високий опір на стирання.

У підсумку можна сказати, що полімочевина незамінна в тих ситуаціях, коли потрібно:

  • швидкий час затвердіння;
  • висока зносостійкість;
  • застосування в жорстких умовах низьких температур і підвищеної вологості;
  • отримання за один прохід товстошарового покриття;
  • отримання еластичних, абсолютно непроникних мембранних покриттів.

 Основні сфери застосування полісечовини:

  • в якості хімічно стійких покриттів;
  • в автомобілебудуванні;
  • в гірничодобувній промисловості;
  • в пристрої басейнів, парків, штучних водойм;
  • в якості підлогових покриттів;
  • в якості оздоблювальних покриттів;
  • для антикорозійного захисту і гідроізоляції мостів та інших транспортних об’єктів;
  • для гідроізоляції паркінгів, тунелів та інших підземних споруд;
  • в покрівельних покриттях;
  • в газовій і нафтовій промисловості;
  • гідроізоляція фундаментів і підвалів;
  • для захисту причалів, пірсів, пальових споруд;
  • як кузовне покриття.
Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *